Home EkviperingGrej & grooming En applikation til dem med hang til halsekvipering

En applikation til dem med hang til halsekvipering

by Nicolai Klingenberg

Min fascination for slips, butterflys og godsejerklude – som du også kan læse om her – har gennem de sidste par år ført til en halv-imponerende samling af ovenstående elementer. Om end jeg ikke kaster klude om halsen hver dag, så sker det til formelle lejligheder, der foreskriver det, men også som et frisk pust på en hverdag.

Jeg faldt over en applikation, der kan hjælpe dem, der ikke lige har knuderne siddende på rygraden – og som bonus er der også en guide til at binde en butterfly. Du finder den på iTunes ved at søge på ”Perfect Necktie”

Det er IKKE nemt at binde en butterfly de første par gange. Forvent at blive godt irriteret og varm - og start i god tid!

How to tie The Bow Tie - trin for trin.

Og sådan fortsætter den trin for trin

Er du mere til Android, findes der også gode bud – søg blot på ”Tie”, og så skal du se løjer.

Ingen er testet endnu - men jeg er i gang med at teste telefonen. Fandt dog ingen butterfly app's endnu.

Den irske forfatter Oscar Wilde har sagde i øvrigt: “A well-tied tie is the first serious step in life.” Det kan der være noget om. Som purung var det min far, der bandt mit slips – han bandt de tom sin egen hals, tog det over hovedet og placeret det på mig – for eksempel til jul eller nytår. Med lidt fingersnilde formåede han at gøre slipset tilpas kort, så jeg ikke skulle snuble i det. Beskrivelsen kunne lige så vel være taget fra en 90’er reklamefilm for Gilette, hvor far og søn forholdet blev dyrket til det ekstreme. Men for mit tilfælde foregik introduktionen til slipset i 80’erne. Og det var alt andet end iscenesat.

Hvis du ikke er til det hele, kan du nøjes med det halve.

Man er en rigtig (ung) mand, når man kan binde sit eget slips. Det beviste min fætter i London, da jeg var 19 – og han var ti. Han lærte mig en knude, som han brugte til skoleuniformen, om jeg kunne bruge til trainee jobbet. Sådan.

Sådan set den eneste knude, jeg bruger, når det kommer til slips...

Skal slipset tilbage i bylivet, nattelivet og joblivet (uden der går revisor i den)? Eller alle tre steder? Feedback tak. En uhyggelig lille gruppe på Facebook slår et slag for at gå med slips om onsdagen. Se selv her.

You may also like

13 comments

Anders 9. august 2010 - 12:06

Ah men det er jo genialt – fagre nye verden.

App’en som du har installeret på din iPhone (tsk tsk) hedder Necktie Knot til Android og er hermed installeret på undertegnedes Desire:)

Tak for tippet!

Reply
Klingenberg 9. august 2010 - 12:26

Fornemt – jeg takker tilbage for tippet. Og der er også butterflyinstruks på Android versionen?

Reply
Kalle 9. august 2010 - 12:27

ÄNTLIGEN! Som jag har saknat denna applikation!

Reply
Emil 9. august 2010 - 16:19

Om slipset skal tilbage i bylivet, nattelivet, joblivet? Njarh.. Jeg synes det er lidt svært med den der stribe stof, man binder om halsen.. Men okay, det ser ret godt ud på billeder! 🙂

Btw, Via indlægget om godsejerkluden til Kluden til: ‘Nålen er tilbage’
Se, Slipsenålen! er måske et fænomen der kræver en endnu grundigere forklaring end selve slipset.
Nålen, hvorfor? Hvornår? Hvor højt/lavt? Hot or not?.. og.. Hvem hvem har de svedigste slipsenåle på markedet?

Jeg ved det ikke.. men måske der er nogen, der kan gøre mig klogere? 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 9. august 2010 - 18:49

Hej Emil! Indlægget om nålen er fra sidste år, men den er efter min mening stadig aktuel. :0)

Den jeg har, fandt jeg i en gift shop i en lille amerikansk lufthavn til ti dollars. Man kan nemt finde sæt med matchende knapper, men dem springer jeg over. Jeg skal de, om jeg kan opstøve noget historie på nålen, når tiden er til det.

Tak for input!

Reply
Anders 10. august 2010 - 08:20

Der er også butterflybinding på Android ja:)

Reply
Magnus 10. august 2010 - 08:33

Android app. downloaded og har tilmeldt mig FB gruppen for onsdagsslips. Det er vist på tide at få strammet op på den daglige påklædning.

Reply
Nicolai Klingenberg 10. august 2010 - 08:34

Godt at høre, Magnus! Vi ses – med slips – enten i den virkelige verden eller online. Tak for input!

Reply
Mads 10. august 2010 - 09:17

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at en dreng først kan blive en mand, når han kan binde sit eget slips.

Om det skal tilbage i bylivet: uden tvivl, men endelig ikke store tykke revisor-slips. Så hellere være foruden.

Reply
Dalby 10. august 2010 - 10:55

Instruks til skoleuniform-knude?

Reply
Nicolai Klingenberg 10. august 2010 - 11:05

Den er vist ikke på app’en – men den er mega nem… Jeg viser dig det in real life & tie, Dalby.

Reply
Dalby 10. august 2010 - 20:35

Mange tak gode herre.

Reply
Esben Vest Jensen 11. august 2010 - 11:28

Jeg synes slipset er alt for undervurderet i bylivet, og skal tilbage for at blive!

Slipsenåle har jeg et par stykker af, men bruger dem kun i en situation. Jeg har arbejdet som tjener, og der var det simpelthen en uundværlig medhjælper. Der er jo ingen gæster der vil ha’ et slips ned i sovsen 😉

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk