Home MINI Tour de Nordsjælland i den nye MINI Countryman

Tour de Nordsjælland i den nye MINI Countryman

written by Nicolai Klingenberg 27. august 2010
Pin It

Den allerførste prøvetur begrænsede sig til nogle få hundrede meter, men dagen i går bød på kilometervis af oplevelser i MINI familiens nye, fjerde medlem.

Docken - nu med Fatboys, græs, Countrymen og journalister.

Presseapparatet var kørt i stilling på Docken, og her var dansken, svensken og norsken bænket til præsentation. Ganske uformelt, men hyggeligt. Efter en overbringelse af relevant information såsom prisen, der begynder ved 329.000 kroner, modellerne (tre benzinmotorer og to dieselsfrækkerter), nye farver og så fremdeles.

En af de (vistnok) 11 nye farver.

Til den fantastiske MINI kører findes der også en ny kuffertserie, sko og andet tilbehør.

Turen begyndte ved Docken og gik videre til Sletten Havn, hvor en frokost ventede – mere om den i et separat indlæg. Onkel Berner fra Ekstra Bladet havde taget kameraudstyret med, hvorfor der er blevet klippet en lille strimmel sammen. Se blandt andet, hvorfor man ikke skal sætte sig ind på bagsædet uden at slå børnelåsen fra – og så beklager jeg, at ordet pizzaria bliver sat i relation til fænomenet ”specialbutik”.

Det er i øvrigt mikrofonen, der trækker ekstra ned i T-shirten”¦

Jeg fik ikke lejlighed til at prøve en dieselmodel, men til gengæld var min ”favorit” Coopers S. Den ER kvikkere end Cooper’en, om end den ikke er helt lige så kvik som en normal Cooper S. Min medkørende makker sagde, at det er det intelligente (trækket fordels til enten for- eller bagaksel alt afhængig af underlag og vejgreb) firehjulstræk, der gør den lidt sløvere.

Kabine koncentration.

Coutryman’en er langt mere rummelig – og det passer mig fint. Du føler, du sidder i en MINI, når du kigger på interiøret, og den famøse gocart feeling er der også. Knapper ”teknikkonsol” er desuden opgraderet – alt er blevet sort, og knapperne virker mere solide. Andre nye sager? Mulighed for kurvelys og en ny, stor åbningsknap på bagsmækken.

Nemmere åbning af bagklap med et logo, der skulle være til at få øje på.

Den famøse midterskinne i Coutryman’en er et tilvalg – og snupper altså et sæde bagi. Jeg er ikke så sikker på, at den er det værd – det er gimmick, men hvor oplagt er det, at have en holder til solbriller, mobil og iPod til bagsædepassagerne? Til gengæld er det god lir, at sæderne kan justeres individuelt. Jeg skal nok overbevises og se skinnen i ordentlig action, før jeg forstår den til fulde.

UDEN skinne - og med læder. De tre sæder bliver standard i de danske modeller.

At der er tale om en livsstilskaret understrege af de fire forskellige radioer, der kan tilkøbes. Med en af de store ”drenge” har du den store www-verden i din hule hånd. Integrer systemet med din smartphone og MINI Coonected, og du har mulighed for at streame film via Bluetooth på en 6,5 tommer skærm, høre netradio, dele dine kørselsrutiner på din Facebook-profil, finde nærmest interessepunkter via Google local search, som dernæst overføres direkte til navigationen, eller hvad med at lade ”Dynamic music” tilpasse sig din kørestil? Som prikken over i’et kan et Harman Kardon lydsystem omdanner vognen til en rullende koncertsal.

Asfalt, træer og en sprit ny Countryman.

Pin It

You may also like