Home Spottet Verdenspremiere på et nyt ur

Verdenspremiere på et nyt ur

by Nicolai Klingenberg

Det er ekstrem lille verden, når alt kommer til. Kort fortalt var jeg for halvandet år siden på en pressetur i Tyrkiet. Her møder jeg et par svenske gutter, som jeg har holdt kontakten med siden. I ved – tips til vores respektive hovedstæder, hvad sker der hvor og så fremdeles.

Lige inden modeugen får jeg en henvendelse fra en svensk pige, Mai-Li Hammargren, som kender en af de to gutter fra førnævnte tur. Hun vil gerne vise mig noget til den danske modeuge. Et møde bliver en realitet, og vi mødtes så i går. Det viser sig så, at hun er initiativtager til et nyt ur, som kommer på markedet inden så længe. Forvent alt andet en schweizisk urmageri (ja, jeg var lidt skeptisk), men forvent i stedet minimalistisk design med et tech twist.

Mai-Li Hammargren - med egne ure. Og krøller.

Navnet er Mutewatch, idéen blev til i 2007, og nu er prototypen en realitet. Uret kommer på markedet i år, men den officielle dato, vil den unge pige ikke ud med endnu. Til gengæld fik jeg – efter sigende som den første i verden – lov til at tage de første fotos af uret. Om det er et PR-stunt, skal jeg ikke kunne sige, men jeg knipsede i den grad løs.

Showtime på iPad, men også i virkeligheden.

Uret er inspireret af iPhone’ens styresystem, hvor glidende fingerbevægelser er det, der styrer uret. En indbygget vibrerende alarm skal bruges til remindere, og et skjult USB-stik gør det muligt at lade uret op – og opdatere det.

Mutewatch Poppy Red - ikke skudt af mig, men værd at vise.

Der findes et hav af modeure på markedet, men ifølge Mai-Li Hammargren, er det ikke her, Mutewatch befinder sig. Se det som et minimalistisk ur med ditto design – og med en hel masse add-on på vej, som installeres via USB’en. Stærkt limiteret som intro, og ingen afsløringer om mængde endnu. Prisen er i øvrigt ganske flad og ligger på 199 euro. Det vil aldrig blive mit primære ur, men jeg kunne godt finde på at købe et, da det kan bruges som armbånd, da tiden kun vises, når overfladen berøreres.

Der ligger det hvide Mutewatch så i virkeligheden - en endelig lancering forventes i 2010.

Og hvorfor så et indlæg om uret her? Fordi det er nyt og innovativt, men også fordi Mai-Li har gjort det hele selv. Hun har endnu ikke rundet medio tyve, men til gengæld har hun kæmpet for sin idé, selv skaffet investorer og banet vejen for sin egen potentielle succes. Det er værd at tage hatten af for – og uret på for. I første omgang lanceres uret i tre farver – Pure White, Poppy Red og Charcoal Grey. Sidstnævnte holder jeg mest af.

Mutewatch Charcoal Grey - min foretrukne farve hvis det nu skulle være.

Se mere her.

PS: Det forlyder sig, at interessen steg enormt, efter gadgetsiderne gizmodo.com og engadget.com skrev om uret. Det var de tech-glade M/K’ere, der ville vide mere. Men hvad synes I om idé og ur?

You may also like

35 comments

Mads Windeballe 12. august 2010 - 12:17

Not cool. :/
Hvor er de ure bare grimme.
Ligner børneure :/

Reply
Nicolai Klingenberg 12. august 2010 - 12:20

Børneure? Hm. Jeg er ikke helt enig – og jeg tager stadig hatten af for initiativet og tech-vinklen. Men det er MEGET anderledes i forhold til de ure, der ellers optræder herinde. 🙂

Reply
Anders 12. august 2010 - 13:35

Jeg napper sgu gerne et i “kulgrå” til efterårets army-look! Kan du skaffe? 🙂

Reply
Hmm. 12. august 2010 - 12:36

Hvor ser man hvad klokken er?

Reply
Iggy 12. august 2010 - 12:39

Jeg finder det altid interessant med den form for inspiration og nytænkning af vores opfattelse af tiden – og aflæsning af den.
Men hvordan virker det rent teknisk? Er det så iPhonens tid, der gengives på skærmen og hvorfor kalde det et ur, når netop 90 % af dem med en iPhone ikke går med ur? Er det for at netop få dem til det eller er det et eksempel på et forsøg på at skabe et behov udfra tidens strømninger? Bliver spændende at følge.
Er Normann interesseret i at vise dem frem?

Reply
Nicolai Klingenberg 12. august 2010 - 12:52

Tiden bliver vist, når man berører overfladen – så titter tiden frem med digitalskrift. Uden berøring, ligner det blot et armbånd. 🙂

@Iggy: Det er ikke iPhone’ens tid, der gengives, men tiden stille ved at “swipe” fingeren rundt på displayet, når det lyser op. Jeg læste på en af de udenlandske sider en kommentar, der gik på, om folk overhovedet gik med ur mere. Det kan der være noget om. Men derfor er de kommende add-on sager ganske givet også det, der gør det til mere end et ur.

Jeg kunne forstå, hun havde planer om at gøre uret til mere end en tidsviser – en signalværdi, selvfølgelig, men også noget mere teknisk brugbart. Det bliver dog ikke noget, der kan udkonkurrere det, en smartphone kan, så jeg tror nu mere, at svaret skal findes i, at Mutewatch bliver det lidt mystiske ur med de hemmelige features – i hvert fald hvis produktionen bliver holdt til et minimum.

Reply
Emil 12. august 2010 - 15:21

Det ser meget blæret ud..
Jeg synes dog at digital-ure efterhånden er blegnet en del..

Men til den rette lejlighed, eks. sommer/sports/casual hvor man smider uret.. så ville det jo være fremragende, med et armbånd istedet, som også gør det ud for uret.

Jeg tror man skal passe på med, USB og alt for meget pis, så det ikke er et ur, der viser twitter-updates, og hvor man kan læse SMS, og skal bruge det som en miniharddisk.
I så fald, vil det blive alt for nørdet, og det vil have en masse funktioner, som er sjove den første time, og derefter er ligegyldig.. hvilket produktet så også ville blive.

Den gode gamle KISS regel holdt for øje, kombineret med en begrænset produktion. Så er jeg slet ikke i tvivl om at uret nok skal komme til sin ret..

Reply
Klingenberg 12. august 2010 - 15:25

@Anders – jeg kan ikke skaffe noget, men blev opfodret til at holde øje med siden. Jeg ville dog blive informeret, når der sker noget nyt. 🙂

@Emil: Enig! Der er ingen grund til at mokke noget i et ur, som allerede findes i produkter, der er lavet til Twitter mm. – skærmen er i øvrigt ikke til de store budskaber, men jeg tror mere, at succesen kan findes i noget identifikation – både som signalværdi, men også via chippen. Hun holdt kortene ind til kroppen, så det er tiden, der må give svarene…

Reply
repsak 12. august 2010 - 20:01

…….det var da en maskeret krydder,der vil noget.så smart,at jeg har svært ved at forstå,at det liiiiige er noget,man har savnet utroligt længe………..så den skal nok blive flyvende inden længe…….

Reply
Miatøs 12. august 2010 - 21:05

Man skal lige vænne sig til dem – men cool nok.
Er det unisex? Savner lidt “bling” hvis jeg selv skulle gå med det.

Reply
Mads Windeballe 12. august 2010 - 21:20

Nicolai: Man skal altid tage hatten af for nye initiativer :),
Men alt nyt, er ikke nødvendigvis godt nyt.

Reply
Nicolai Klingenberg 12. august 2010 - 21:22

Korrekt Madsen – men lad os se, hvordan sagerne udvikler sig. Idéerne kunne nemt være med til at få dig til at se anderledes på sagerne; uden jeg kan sige mere her og nu. 😀
@Mia – ingen bling, og det er ganske med vilje. :O)

Reply
Mads Windeballe 13. august 2010 - 13:21

Ideen om et plastik ur, blir aldrig en del af mig..
G-Shock har også udviklet sig eksplosivt.. Men det er stadig ikke et “Ægte” ur for mig 🙂

Reply
Christian Holm 13. august 2010 - 14:25

Det er da bestemt et okay pænt armbånd og ideen med at der indbygget et skjult ur, er da smart. Men er nu klart tilhænger af et godt, tungt og lækkert kvalitetsur i stål. 🙂

Reply
FWK 13. august 2010 - 15:54

Sjov ide – om den rent faktisk er sjov og god nok til markedet skal jeg ikke kunne sige – men held og lykke skal de da have.

Jeg synes at jeg kan se en lighed med Nixons Newton ur:

http://www.google.dk/images?client=safari&rls=en&q=newton%20watch&oe=UTF-8&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=da&tab=wi&biw=1438&bih=802

Reply
Nicolai Klingenberg 13. august 2010 - 16:35

Plasticure er jeg normalt heller ikke tilhænger af – nu er der tale om et nyt produkt her, men jeg vil mene, at Swatch er et designikon. Også selvom størstedelen af urene er quartzure. Jeg skylder stadig historien om Swatch, som jeg har fået den fortalt. :O)

Og tak til FWK for link. :O)

Reply
Modeugen onsdag – i lynformat | Med klud, pen, blok og blog 14. august 2010 - 11:43

[…] skulle fremvise sin til dato største satsning. Den har jeg skrevet om – men du kan se læse den her, hvis du ikke har set den. Afslutning på show med designer på scenen og klapsalver. Modeller i […]

Reply
jimmy frøsig 14. august 2010 - 17:44

de er godt nok fede, jeg skal ha et

Reply
Iggy 16. august 2010 - 19:43

JAAA, lad os få historien om Swatch. Nu er Pappa Swatch også lige død, så det må være på plads med en hyldest.
Tak

Reply
Iggy 16. august 2010 - 19:44

PS – aprospos tiden, så er din indstilling til bloggen en time bagud! Hvilken symbolik kan vi ligge i det?
Hep

Reply
Klingenberg 16. august 2010 - 19:51

Swatch? Must write? Tiden. Bum. Den tjekker jeg op på. My bad Iggy.

Reply
Kasper 17. august 2010 - 11:25

Hvis nogen køber uret, må de endelig gerne lige se til. Gad godt høre om deciderede erfaringer med sådan en lækker sag. 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 17. august 2010 - 12:42

@Kasper: Når det er ude senere på året (forhåbentlig), skal jeg se, om jeg skrive en test eller lignende. :O)

Reply
J 19. august 2010 - 18:14

Er der nogen der ved noget om hvor de shipper det fra?
Uret er svensk, deres hjemmeside er amerikansk, og priserne de oplyser er i Euro.
Det betyder jo meget for prisen, om man skal til at betale fragt fra USA + 25% i moms + gebyr til PostDK.

Reply
J 19. august 2010 - 18:17

P.S.
Kasper: Hvis det bli’r sendt fra EU, skal jeg nok give dig en tilbagemelding, når jeg har fået det 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 19. august 2010 - 23:23

Hep! Jeg skal se, om jeg ikke kan få den unge kvinde til at svare – hun ved mere, end jeg gør. 🙂

Reply
Mai-Li Hammargren 20. august 2010 - 14:53

Hello Denmark, Tack för hinten Nicolai!

Vi vet säkert att vi kommer kunna skeppa till Europa, USA och Singapore. Vi jobbar på det och tills lanseringen så kommer vi antagligen kunna skicka till de flesta länder.

Frakten kommer ingå var man än befinner sig, som tack för att man förbokar. – do it! http://www.mutewatch.com , vi kommer slägga “functional launch” senare – kul att det är så många som följer utvecklingen- stay tuned!

Mai-Li

Reply
pelle 5. oktober 2010 - 14:21

Lidt ærgeligt at du ikke har knipset billeder af selve displayet i funktion. Billederne på urets website virker lidt photoshoppede …

Reply
Klingenberg 5. oktober 2010 - 14:34

@Pelle – enig, men jeg fik faktisk skudt et par billeder, men de måtte bare ikke anvendes, da de ikke var helt færdige med justeringerne. :O) Jeg håber at høre om nyt fra dem igen, så vi kan se, hvad der er sket siden sidst…

Reply
Mads Windeballe 7. januar 2011 - 20:56

Ja tak :),
Hvornår får vi historien om Swatch uret? 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 7. januar 2011 - 21:40

Godt husket, MW! Skal nok, skal nok. Anden ursag er netop skrevet og publiceres snart. 🙂

Reply
Mads Windeballe 8. januar 2011 - 00:35

Vil glæder mig til historien… .:),
Og den anden ursag..
Er det en fuldblods schweitzer der er tale om??? 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 8. januar 2011 - 00:46

Det lover jeg! Og flere af slagsen!

Reply
Valentina Petric 10. januar 2011 - 23:28

Super smart trend til sommer ( og vinter ), gad vide om det er vandtæt ?

Hvis ja, bliver uret aktiveret af vandet ???
Nok ikke men kanon ur at have med på stranden eller hvis man er ude og dykke lidt hvis det altså er vandtæt…..usb jaaaaaa det er nok ikke vandtæt.
Hvis man kunne tilføje at installere en form for GPS sporings chip i så ville det være en super til ski sportens unge pionerer…
Hvad ka jeg sige jeg har en livlig fantasi og ser mulighedder frem for alt….

Reply
Swatch - quartz ur med skønt design - brugte og nye ure | My-Pleasure.dk 31. maj 2011 - 05:01

[…] up”. Der er ingen firserhistorie bag, men til gengæld iværksætterånd og do-it-yourself. Den unge svensker Mai-Li Hammargren har gennem de sidste år puklet for sin drøm om at udvikle sit eget ur. Prototypen er historie, og […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk