Home Spottet Verdenspremiere på et nyt ur

Verdenspremiere på et nyt ur

written by Nicolai Klingenberg 12. august 2010
Pin It

Det er ekstrem lille verden, når alt kommer til. Kort fortalt var jeg for halvandet år siden på en pressetur i Tyrkiet. Her møder jeg et par svenske gutter, som jeg har holdt kontakten med siden. I ved – tips til vores respektive hovedstæder, hvad sker der hvor og så fremdeles.

Lige inden modeugen får jeg en henvendelse fra en svensk pige, Mai-Li Hammargren, som kender en af de to gutter fra førnævnte tur. Hun vil gerne vise mig noget til den danske modeuge. Et møde bliver en realitet, og vi mødtes så i går. Det viser sig så, at hun er initiativtager til et nyt ur, som kommer på markedet inden så længe. Forvent alt andet en schweizisk urmageri (ja, jeg var lidt skeptisk), men forvent i stedet minimalistisk design med et tech twist.

Mai-Li Hammargren - med egne ure. Og krøller.

Navnet er Mutewatch, idéen blev til i 2007, og nu er prototypen en realitet. Uret kommer på markedet i år, men den officielle dato, vil den unge pige ikke ud med endnu. Til gengæld fik jeg – efter sigende som den første i verden – lov til at tage de første fotos af uret. Om det er et PR-stunt, skal jeg ikke kunne sige, men jeg knipsede i den grad løs.

Showtime på iPad, men også i virkeligheden.

Uret er inspireret af iPhone’ens styresystem, hvor glidende fingerbevægelser er det, der styrer uret. En indbygget vibrerende alarm skal bruges til remindere, og et skjult USB-stik gør det muligt at lade uret op – og opdatere det.

Mutewatch Poppy Red - ikke skudt af mig, men værd at vise.

Der findes et hav af modeure på markedet, men ifølge Mai-Li Hammargren, er det ikke her, Mutewatch befinder sig. Se det som et minimalistisk ur med ditto design – og med en hel masse add-on på vej, som installeres via USB’en. Stærkt limiteret som intro, og ingen afsløringer om mængde endnu. Prisen er i øvrigt ganske flad og ligger på 199 euro. Det vil aldrig blive mit primære ur, men jeg kunne godt finde på at købe et, da det kan bruges som armbånd, da tiden kun vises, når overfladen berøreres.

Der ligger det hvide Mutewatch så i virkeligheden - en endelig lancering forventes i 2010.

Og hvorfor så et indlæg om uret her? Fordi det er nyt og innovativt, men også fordi Mai-Li har gjort det hele selv. Hun har endnu ikke rundet medio tyve, men til gengæld har hun kæmpet for sin idé, selv skaffet investorer og banet vejen for sin egen potentielle succes. Det er værd at tage hatten af for – og uret på for. I første omgang lanceres uret i tre farver – Pure White, Poppy Red og Charcoal Grey. Sidstnævnte holder jeg mest af.

Mutewatch Charcoal Grey - min foretrukne farve hvis det nu skulle være.

Se mere her.

PS: Det forlyder sig, at interessen steg enormt, efter gadgetsiderne gizmodo.com og engadget.com skrev om uret. Det var de tech-glade M/K’ere, der ville vide mere. Men hvad synes I om idé og ur?

Pin It

You may also like