Home Grej & grooming Detalje a la Mad Men

Detalje a la Mad Men

written by Nicolai Klingenberg 14. september 2010
Pin It

Jeg blev alt for sent introduceret til Mad Men, hvor det vilde New Yorker reklameliv anno 1960’erne lever i allerbedste/værste velgående. Med lige dele sprut, tobak og sekretærmisbrug, blomstrer den til tider tvivlsomme kreativitet. Men den ulastelig påklædning, kan man ikke tage fra individerne.

Roger Sterling - med obligatorisk kreativitetsdrink og jakkesæt

Derfor gjorde jeg store øjne, da jeg fandt nedenstående i en antikvitetsbutik i Gøteborg. Det kan godt være, at der er flere “klips” end nåle på slipsene i Mad Men, men jeg mindes altså at have set begge dele.

Fundet fra Gøteborg

Det skal dog siges, at en tie pin eller en Stick pin, som den også hedder, har mange år på bagen. Den kom efter sigende til verden i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor velbeslåede engelskmænd benyttede sagen til at holde hals- og godsejerklude på plads.

Min stick pin i strikket 70'er sag.

Som du måske har set – både her på bloggen og i Mad Men – så har slipsenålen også fundet sig en ny æra. Jeg sprang med på bølgen sidste år, og klipser gerne en nål på fra tid til anden. Sidste efterår var en ”tie bar” eller slipsenål desuden en del af et forsidelook på GQ. For slet ikke at tale om den store sikkerhedsnål til kraven: The collar safety pin. Men nok om dem.

Collar safety pin - til at løfte slipseknuden og til at holde den på plads.

Og tilbage til the stick pin. Som illustreret herunder, pepper den ethvert slips op til dåd. I dette tilfælde et strikket, sort 70’er slips. Som bonus skal det lige nævnes, at slipset sidder bedre og ikke dingler rundt. Pas på, du ikke prikker dig selv, hvis du kaster dig over et lignende aggregat. I øvrigt kunne sælgeren ikke love, at der var tale om ægte guld – hun var usikker, men gav en god pris, så hvem ved, om der har været tale om et røverkøb.

Og med blå sten og guld (?) knude

Jeg har en anden slipsesag på vej – hold øje med bloggen.

Pin It

You may also like