Home Rejser En nat – og en morgen på D’Angleterre

En nat – og en morgen på D’Angleterre

written by Nicolai Klingenberg 10. september 2010
Pin It

Jeg var inviteret på et ophold på Danmarks vel nok ældste hotel, og da min farmor og farfar har boet på hotellet for mange år siden af flere omgange, tog jeg imod tilbuddet med kyshånd og så frem til 250 ås historik på Kongerigets vel nok mest sublime beliggenhed. Jeg har altid grublet over, hvordan der er derinde…

502 - en overnatning ud af tusindvis.

Fem stjerner? Yes. Og så er det den gamle skole uden at være støvet. I hvert fald på 5. sal, hvor et lækkert dobbeltværelse ventede. Jeg vidste ikke helt, hvad vi havde i vente, men var dog klar over, at det nok ikke ville være stramt design, røde lamper og lignende.

Henkastet kvindeshopping

Da vi bor forholdsvis langt fra City, valgte vi at gøre aftenen til en af de festlige – den kan du læse om her – og det betød, at der ikke skulle pendles frem og tilbage med biler og koordineres praktiske sager. Derimod kunne shoppingposer smides på værelset, en let overnatningsbagage ligeså – og der blev tid til et tøjskift efter middagen. Det er luksus – særligt når man bor langt væk.

Det obligatoriske "jeg var der" shot. En anelse vindøjet.

At der ligeledes stod en halv flaske Pol Roger Champagne på køl (isen var smeltet, men den var stadig kølig) vakte stor begejstring. Også selvom indholdet måske havde en mindre rolle i mit ufrivillige styrt sidst på aftenen.

Pol Roger (over and out)

Fra femte sal fik jeg lejlighed til at se byen fra en vinkel, jeg aldrig har set før. Ganske højt på strå, kunne jeg lure ned gennem hele Store Kongensgade til venstre og Kongens Nytorv og Nyhavn ligefremme. Og der er i den grad forskel på morgen og aften.

Natskud fra femte sal mod Store Kongensgade.

Flere af D’Angleterres etager har gennemgået kostelige renoveringer gennem de sidste par år, og Den Hvide Dame huser desuden en enorm pool, spa og fitnesscenter i kælderen, som jeg har til gode at opleve.

Diorama skud over Konges Nytorv en lørdag formiddag.

Der undrer mig dog, at der på et så fint værelse står et fjernsyn af den flade slags – mærkemæssigt, men dog også af tykkelse. Jeg ved godt, at det ikke er fjernsynet, man vælger hotel efter, men det skærer næsten i øjnene. Til gengæld vælger jeg at se den gamle danMark 1 telefon er fast inventar på natbordet. Et for mit vedkommende nostalgisk designobjekt.

Fasan 34, tak. Dog ikke helt fra den tid, men en ældre dansk sag.

To badeværelser, rigelig plads og sublim udsigt med ditto beliggenhed kendetegnede værelset, samt et blåt væg-til-væg tæppe, der bare indbyder til at gå på bare fødder.

Atmosfærefyldt og delvist belyst.

Morgenen derpå bød på forfriskende dush (der var lige noget med et lidt drilsk afløb) under messingbruseren, og dernæst ned til restauranten, hvor jeg et par dage forinden var til vinsmagning (genoplev det eventuelt her). Friske blomster, pandekager, kaffe, frugt, bacon og æg med rigtig meget mere, gjorde starten på dagen skøn. Vi forlod matriklen med en følelse af at have oplevet et lille stykke med femstjernet historie. Det er ren pleasure.

Morgenstund har buffet i mund.

Pin It

You may also like