Home Rejser En nat – og en morgen på D’Angleterre

En nat – og en morgen på D’Angleterre

by Nicolai Klingenberg

Jeg var inviteret på et ophold på Danmarks vel nok ældste hotel, og da min farmor og farfar har boet på hotellet for mange år siden af flere omgange, tog jeg imod tilbuddet med kyshånd og så frem til 250 ås historik på Kongerigets vel nok mest sublime beliggenhed. Jeg har altid grublet over, hvordan der er derinde…

502 - en overnatning ud af tusindvis.

Fem stjerner? Yes. Og så er det den gamle skole uden at være støvet. I hvert fald på 5. sal, hvor et lækkert dobbeltværelse ventede. Jeg vidste ikke helt, hvad vi havde i vente, men var dog klar over, at det nok ikke ville være stramt design, røde lamper og lignende.

Henkastet kvindeshopping

Da vi bor forholdsvis langt fra City, valgte vi at gøre aftenen til en af de festlige – den kan du læse om her – og det betød, at der ikke skulle pendles frem og tilbage med biler og koordineres praktiske sager. Derimod kunne shoppingposer smides på værelset, en let overnatningsbagage ligeså – og der blev tid til et tøjskift efter middagen. Det er luksus – særligt når man bor langt væk.

Det obligatoriske "jeg var der" shot. En anelse vindøjet.

At der ligeledes stod en halv flaske Pol Roger Champagne på køl (isen var smeltet, men den var stadig kølig) vakte stor begejstring. Også selvom indholdet måske havde en mindre rolle i mit ufrivillige styrt sidst på aftenen.

Pol Roger (over and out)

Fra femte sal fik jeg lejlighed til at se byen fra en vinkel, jeg aldrig har set før. Ganske højt på strå, kunne jeg lure ned gennem hele Store Kongensgade til venstre og Kongens Nytorv og Nyhavn ligefremme. Og der er i den grad forskel på morgen og aften.

Natskud fra femte sal mod Store Kongensgade.

Flere af D’Angleterres etager har gennemgået kostelige renoveringer gennem de sidste par år, og Den Hvide Dame huser desuden en enorm pool, spa og fitnesscenter i kælderen, som jeg har til gode at opleve.

Diorama skud over Konges Nytorv en lørdag formiddag.

Der undrer mig dog, at der på et så fint værelse står et fjernsyn af den flade slags – mærkemæssigt, men dog også af tykkelse. Jeg ved godt, at det ikke er fjernsynet, man vælger hotel efter, men det skærer næsten i øjnene. Til gengæld vælger jeg at se den gamle danMark 1 telefon er fast inventar på natbordet. Et for mit vedkommende nostalgisk designobjekt.

Fasan 34, tak. Dog ikke helt fra den tid, men en ældre dansk sag.

To badeværelser, rigelig plads og sublim udsigt med ditto beliggenhed kendetegnede værelset, samt et blåt væg-til-væg tæppe, der bare indbyder til at gå på bare fødder.

Atmosfærefyldt og delvist belyst.

Morgenen derpå bød på forfriskende dush (der var lige noget med et lidt drilsk afløb) under messingbruseren, og dernæst ned til restauranten, hvor jeg et par dage forinden var til vinsmagning (genoplev det eventuelt her). Friske blomster, pandekager, kaffe, frugt, bacon og æg med rigtig meget mere, gjorde starten på dagen skøn. Vi forlod matriklen med en følelse af at have oplevet et lille stykke med femstjernet historie. Det er ren pleasure.

Morgenstund har buffet i mund.

You may also like

4 comments

Emil 10. september 2010 - 15:24

Det ser godt ud!

Hvilket kamera er det, du render rundt med?
Det ser stort ud, på den lille måde.. – og samtidig ser det ud til at performe?

Reply
Nicolai Klingenberg 10. september 2010 - 18:00

Jo tak. I øjeblikket er det et Olympus PEN, jeg skyder med – jeg er ikke så velfungerede i lukketider og den slags, men til gengæld kan jeg bruge nogle idiotsikrede funktioner, som gør det hele lidt nemmere. :O)

Reply
FWK 10. september 2010 - 18:29

Lækkert – det minder utroligt meget om farmors gæsteværelse. Nu ved jeg også at hun har frekventeret stedet yderst flittigt, så måske er det ikke helt tilfældigt.

Men det sjove er faktisk at de med den udsigt kunne sælge en hvad som helst – den er simpelthen forblændende god. Det er i sandhed Kongens København man ser ud over fra de værelser.

To spørgsmål:

Har du en ide om hvordan standarten af værelse 502 var i den store helhed? Havde de givet dig noget af det bedste for reklamens skyld, eller er det et “mellemklasses” værelse?

Den halve flaske…. Hvorfor i alverden det. Nu er Roger ikke just billigt – men det kan da også blive FOR billigt – eller var det et levn fra den forrige gæst? En hel flaske, som man selv for lov til at åbne, havde da været være klassisk.

Reply
Klingenberg 10. september 2010 - 18:42

Hej FWK!

Vi har haft farmødre med samme stil – skægt og nostalgisk. :O) Og ja, udsigten har jeg altså ikke oplevet noget i KBH, der matcher.

Dine spørgsmål? Jeg svarer hellere end gerne. :O)
Værelset er et af de bedre – i hvert fald når det kommer til størrelse og udsigt. Jeg ved, at de også har værelser med udsigt til Hovedvagtsgade, som må betegnes som en mindre “fin” udsigt. Til gengæld kan de andre værelser være af nyere dato. Jeg skal se, om jeg kan få en visning eller lignende mere.

Den halve flaske hentyder til størrelsen (37,5 cl) – den var ikke åbnet! :O)

Tak for interessen og kommentaren!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk