Home Ure Luksuspiloterne

Luksuspiloterne

written by Nicolai Klingenberg 20. september 2010
Pin It

Et møde, et hej og to håndtryk – og et blik på håndleddene. Sidstnævnte bød på IWC – på begge håndled. To modeller, to forskellige materialer og et dilemma af den fiktive slags.

Så er der bikset med billedredigering - her er det en kombi af de to ure.

Pilot’s Watch Chronograph med den lune farve fra rødguldet går rent ind, og funktionerne ligeså – selvom chronographfunktionen ikke er noget, jeg ville bruge, ser det frækt ud med de ekstra knapper.

Rødguld fra IWC og armbånd af ukendt ophav.

Ugedag og datovisning bryder jeg mig til gengæld godt om, og den brune krokodillerem ligeså – om end uret måler 42 millimeter, vil jeg kategorisere det som et dresswatch.

Ugedag, dato, chronograph, og en række subdials (små skiver).

Den anden model er IWC Big Pilot’s Watch, og denne gang er ædelmetallet lagt på hylden til fordel for stål.

Den store sag måler 46,2 millimeter i diameter, og det er ikke for at være flashy, men for at give et godt og nemt overblik over tiden, når piloten skulle aflæse klokken uden at bruge mange splitsekunder til formålet.

Machoklokke med en krone, der er en konge værdig.

Big Pilot har ingen dikkedarer som chronograph, men til gengæld har en power reserve indikator fundet vej til skiven. Den viser, hvor mange dage, uret kan gå på et givent tidspunkt.

Nu med reserindikator - på nyere modeller er der desuden tilføjet en rød farve, når tiden er ved at løbe ud.

Jeg er tosset med størrelsen og det rå look – det er noget mandigt over det. Skulle valget stå mellem Big Pilot og Pilot’s Watch Chronograph, er jeg dog lidt i tvivl om, hvad jeg ville vælge.

Hvad ville du snuppe?

Vil du prøve et af IWC’s ure på dit håndled? Så kan det lade sig gøre – virtuelt. Se bare her.

Pin It

You may also like