Jeg var et smut forbi Bernstorffsparken en sensommer september dag, hvor vejret viste sig fra sin allerbedste side. Jeg var dog udvidende om, at der var automobiltræf”¦

Vinduet ned og volumen op - mon Nik & Jay havde valgt en sådan, hvis de var på færde i "datiden"?
Der var alt mellem himmel og jord på fire hjul og af ældre dato – Bugatti, BMW, Morgan, MG, men dagens favorit var for mit vedkommende nedenstående Aston Martin DB5 Saloon anno 1965.

Speechless. Aston Martin DB5 Saloon.
Uden en rustplet, totalistandsat, 272 hestekræfter og en topfart på 243 kilometer i timen. Salvie-grøn hedder farven, og række seks motoren sender vognen fra 0 til 100 på 6,3 sekunder.Bilen er ikke til salg, og selvom den var, så er der lang vej hjem – mellem 1,5 og to millioner kroner lød det med et stort smil, som dog hang sammen med stolthed og alt andet end blær, fra ejerens kone. Smukkere bil skal man lede længe efter, hvis du spørger mig.

Lidt om DB5'eren...
Den røde frækkert er fra den amerikanske producent, Packard, som leverede luksusbiler fra 1899 til 1958. En enorm skude i øvrigt. Jeg nåede ikke flere fotos, men er svært tilfreds med den smukke Aston Martin.
10 comments
Er det idag der er biltræf??? 🙂
Nej, desværre. Det var i fredags – og jeg anede det ikke. Jeg havde ikke mit kamera med, så derfor blev det kun til disse to mobilfotos. :O)
Æv – så tæt på, og dog så langt fra! Det havde været turen over vejen værd.. 🙂 DB5’eren er i øvrigt en Superleggera, så den er endnu lettere og endnu mere urimeligt dyr.. Vidundelig bil..
Ja det var jo lige om hjørnet – måske det bliver en tilbagevendende begivenhed, for der var flot fremmøde. Fingers crossed!
Hvorledes skal ordet Superleggera egentlig forstås? Det bruges jo også om andre superbiler. Ville gerne selv slå det op, men sidder med en mobiltelefon…
Det betyder vist “superlet”. Det er i DB5’s tilfælde en måde at konstruere chassis’et på, som gør det lettere og stærkere via en særlig aluminiumslegering. Wikipedia har en lidt (men ikke meget) mere beskrivende tekst; tilsyneladende ikke en produktionsform, man benytter mere. Gallardo Superleggera hedder f.eks blot sådan, fordi den er lettere end standardversionen..
Jeg takker – let som en fjer agtigt! Well done.
Hold da op, en navnebror! :O
Flotte billeder af nogle endnu flottere biler 🙂
Gud ja – dobbelt op på Vincent i dag. 🙂 Men ja fine vogne – ville gerne have snuppet flere fotos.
Superleggera betyder ganske rigtigt bare “superlet” på italiensk, men er ganske rigtigt en konstruktionsmetode, som Carrozzeria Touring patenterede engang i halvtredserne, Aston Martin købte en licens til at bruge metoden til DB 4, 5 og 6, der alle er bygget på denne måde.
Navnet snyder bare, for ingen af de biler er faktisk superlette: Det er muligt, at karosseriet er let, men det står på en massiv chassisramme, så de vejer alle godt til. Men hvem bekymrer sig om det, når de ser sådan ud, og man nonchelant kan slynge ud, at bilen er bygget efter Carrozzeria Tourings Superleggera.metode? En af mine favoritbiler, helt sikkert.
@Claus: Herligt med lidt historik. Jeg takker! 🙂