Home Grej & grooming Goyard – det halvhemmelige luksusbrand

Goyard – det halvhemmelige luksusbrand

written by Nicolai Klingenberg 11. oktober 2010
Pin It

Tasker, kufferter, accesories. Og stolte traditioner. Tænker du Louis Vuitton, så er du galt på den – i dette tilfælde. Jeg spottede sagen på Marbella Club, og så begyndte en interessant historie, som du kan få et lille uddrag af her”¦

Et mønster og et navn, du godt kan bide mærke i - hvis du ikke allerede kender det...

Historien om Goyard begyndte med en familiebeskæftigelse med flodtransport som omdrejningspunkt – familie Goyard havde i mange år fungeret som ”skippere” på floden, der fragtede tømmer frem og tilbage til Paris, hvor fragten blev brugt til brænde for at varme husene op. I 1832 valgte et Goyard familiemedlem at slå sig ned i Paris for at finde en nyt og mere givende levevej”¦

Flodtjans anno gamle dage - foto fra Goyards hjemmeside.

Manden var Francois Goyard, og han var på daværende tidspunkt 17 år. Han kom i lære hos Maison Martin, der leverede kufferter og rejsesager til de royale kredse – blandt andet Kong Charles den 10.’s steddatter. Maison Martin var kort tid inden blev opkøbt af Monsiuer Morel, og han så straks Goyards talent, og Goyard bliver i 1853 sit eget brand.

Historien er langt længere, og hele historien skal fortælles således på et andet tidspunkt (håber jeg), men faktum er, at brandet E. Goyard er et år ældre end det nok så kendte Louis Vuitton, og den slags betyder vel en del, når det kommer til luksus og eksklusivitet. Det kan godt være, at den ene er større end den anden, at den ene bruger flere penge på markedsføring og celebs end den anden og så fremdeles, men jeg fornemmer, at luksus i den grad også er at have noget, som alle andre ikke har?

Der var den - den spottede sag fra et brand med en lang historie. Og stolte traditioner.

Læg dertil det faktum, at du ikke kan handle online, og at der ikke findes online kataloger – hos Maison E. Goyard er det den personlige kontakt, der tæller. Og kundernes ønsker. Der kan selv sagt laves særlige made to measure sager, eller også kan man holde sig til klassiske design, som kan opleves i Paris, Beverly Hills, Boston, Hong Kong, Kyoto, London, New York, Osaka, San Francisco, Sao Paol, Seoul og Tokyo.

Om Louis Vuitton ærgrer sig over, at Goyard har ét år længere på bagen, kan jeg kun gisne om, men det er vel ikke helt tosset at have været i sving et år længere.

Old days - det var her, det begyndte.

I øvrigt blev den afbillede sag strippet for kreditkort med mere, så ejeren ikke kunne genkendes. Efter dennes ønske. Til gengæld skulle der ventes i otte uger på produktionen, som bærer ejerens initialer på den anden side”¦

Yderligere information finder du her.

Pin It

You may also like