Home Ure Breguet og Bregott

Breguet og Bregott

by Nicolai Klingenberg

Siden 1775 har Breguet skabt fantastiske ure, og her er der tale om urmageri på højt niveau, og som koster derefter. Jeg har kun set et par udstillede ure hist og her gennem tiden, men jeg var heldig at spotte en smuk Marine cronograph i roséguld under en frokost.

Breguet Marine - og skal det være helt formelt, får du lige et referencenummer med her: 5827BR/Z2/5ZU

Pudsigt nok var det faktisk undertegnedes klokkeværk, der blev spottet først – og så gik ursnakken. Og materialerne matchede på de talendes håndled, da jeg bar mit Linde Werdelin Two Timer i guld –  dog med stofrem.

Jeg synes lige, at det håndgraverede mønster fortjente en close-up - en mand har sirligt dekoreret skiven med det bølgende mønster.

Sikke en skønhed – og kontrasten mellem roséguldet og gummiremmen er pivfræk. I øvrigt var det i Stockholm, at uret blev spottet – faktisk har de et smørprodukt, der heder Bregott. Pudseløjerligt sammentræf uden nogen egentlig mening. Selvom uret måske signalerer en dyr kampdykker, så er det kun vandtæt til 100 meter – forvent desuden chronograph, en gang reserve på to døgn og datofunktion.

Du kan se andre frækkerter fra Breguet lige her.

You may also like

3 comments

Iggy 11. november 2010 - 15:33

Breguet er i mine øjne nr. 1 hvad angår værker (især Toubillion) mens man kan diskutere om Patek fører på finish. Men Breguet er fantastiske ure – og heldigvis ret sjældne i DK.
Tjek lige en historik!

Reply
Ulrik thalbitzer-foldskov 27. november 2010 - 19:02

Super fedt ur! Klingenberg, Hvilket ur er dit personlige drømmeur ?

Reply
Nicolai Klingenberg 27. november 2010 - 23:01

Ja, det fejler ikke spor, Ulle! :O) Jeg tror, jeg vil diske op med en top fem over ure, jeg godt gad eje… More to come. Men forvent noget PP Nautilus på listen…

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.