Home PindemadderBobler Champagne Q&A til verdens bedste tjener

Champagne Q&A til verdens bedste tjener

by Nicolai Klingenberg

Jeg har nu haft en hel del at gøre med Jacob Kocemba fra Nimb. Jeg har spurgt om et og andet ved bordet, bedt om tips, lyttet til hans viden og så fremdeles. Derfor er det mig en fornøjelse at kunne præsentere endnu en Q&A til en Champagnekender.

Et foto fra en tidligere smagning, hvor det var Kocemba, der servicerede til UG med meget mere.

1. Hvor stammer din interesse for Champagne fra?
Den kom helt naturligt, da jeg smagte det første gang og fandt ud af hvilken fantastisk verden, Champagne er. Der er helt unik drik, som er i sin helt egen kategori.


2. Hvordan ser du danskernes holdning til Champagne?
Den er blevet meget bedre med tiden. Før var det kun noget, man drak ved højtider og specielle arrangementer – nu kan man sagtens drikke det til hverdag. Mange gæster på restauranter drikke nu champagne til hverdag, når de går ud, så man kan sige, at Champagne er blevet mere almindeligt end tidligere.

3. Dit foretrukne Champagne brand – og hvorfor?
Det må være Krug. Jeg synes, de laver noget af det bedste Champagne overhovedet. Du går aldrig fejl af en Krug; den er kompleks og kan holde i mange år, hvor den kun bliver bedre og bedre. Den er dog lidt dyr, så det er ikke noget, man drikke hele tiden, men det faktum gør, man glæder sig, hver gang der står Krug på ettiketten. Jeg har egentlig mange favoritter, men ved nærmere eftertanke må det være Krug, der fører”¦

Jacob i sin kælder på Nimb...

4. Den bedste Champagne du har smagt til dato – og hvorfor?
Jeg ved ikke, hvilken Champagne, jeg synes, der har været bedst – det kommer meget an på omgivelserne, og hvem man drikker den med, men en af de Champagner, jeg husker bedst, drak jeg i 2006 på D´Angleterre, da jeg havde vundet Nordisk mesterskab for sommelierer. Der drak vi en Bollinger Grande Anné 1997 i Jerabeaum størelse”¦

Et virtuelt minde med relation til spørgsmål 4...


5. Den mest oversete Champagne ifølge dig?
Billecart Salmon Rosé, Billecart laver de mest fantastiske rosé Champagner, og de koster stadig ikke det store.

Flere og flere har nævnt denne - den må snart prøves...

6. Hvad skyldes Champagnens popularitet efter din mening?
Champagne har en lang historie bag sig, som altid har været interessant at fortælle. Det er desuden flere konger og præsidenters fortrukne vin gennem tiden, og det har gjort sit for Champagnens popularitet.  Champagne forbindes ofte med en god tid og vækker ofte rare minder. Man drikker denne livlige vin, når man fejer sit bryllup, barnedåb og lignende. Den er nem at drikke og fin i smagen, men der er også en masse ”nørdesnak” omkring Champagne.


7. Hvad foretrækker du at nyde til Champagne?
Som udgangspunkt vil jeg bare have den rent uden noget til, men skaldyr, saltesnacks, eller oste er gode ledsagere


8. Dit bedste Champagnetip?
Årgangschampagne og Comté ost med trøffel puré. Det smager!

Se de tidligere tips her og her.

You may also like

0 comment

Mads Windeballe 29. november 2010 - 11:31

Super artikel og super interview 🙂

Reply
Klingenberg 29. november 2010 - 12:16

Tak for det Madsen!

Reply
Christopher 29. november 2010 - 12:19

Madame Bollinger er kendte citat:

“Jeg drikker Champagne Bollinger, når jeg er lykkelig. Og jeg drikker den også, når jeg er ked af det. Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene; og når jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendig. Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er. Ellers rører jeg den aldrig – undtagen når jeg er tørstig.”

Reply
Kristian Brask Thomsen 29. november 2010 - 23:27

No Krug, no thanks.

Reply
Kasper Abildgaard 30. november 2010 - 10:01

Godt indlæg, Klingenberg! Jeg er fuldstændig enig med manden ang. Billecart Salmons Rosé champagne.

Reply
Nicolai Klingenberg 30. november 2010 - 15:44

Tak Kasper. 🙂 Jeg har den dog og som sagt stadig til gode – Billecart altså.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk