Home Bobler En rigtig mand drikker Cognac – en rigtig Prinsgemal blander sin egen Cognac

En rigtig mand drikker Cognac – en rigtig Prinsgemal blander sin egen Cognac

written by Nicolai Klingenberg 19. november 2010
Pin It

Lad det være sagt med det samme: Det her indlæg er det mest royale og eksklusive til dato. Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen signerede i onsdags ti flasker topeksklusiv Braastad Cognac. Der er tappet 100 flasker – og de er endnu ikke til salg. Det er ikke uden stolthed, at jeg – som den første i verden – kan sætte en flaske på højkant. Signeret naturligvis. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller Facebook siden – og du er med.

Smukke lokaler og spændte gæster.

Inden jeg kaster mig over årets flotteste konkurrence, spoler vi lige tiden to dage tilbage:

Der var virkelig lagt i ovnen til en formen komsammen med id-fremvisning og vigtigliste i døren. Årsagen? Sélection Royale du Prince Consort de Danmark. En eksklusiv cognac, som H.K.H Prinsgemalen har været med til at forme – eller sammensætte om du vil.

Braastad Séléction Royal - få eksemplarer af de kommende 500.

Arrangementet fandt sted på Den Franske Ambassade i svært smukke omgivelser. Der var fornem præsentation af Richard Braastad, der tilhører 3. generation af Braastad familien – en lun og venlig mand, der ved alt, hvad der skal vides om Cognac. Og hvordan den fremstilles.

Prinsgemalen ankommer, alle rejser sig og et inferno af blitzlys bader journalister, Prins Henrik og pindemadderne. Et par spørgsmål bliver besvaret med levemandscharme og ditto humor fra Prinsgemalen: ”Jeg ryger jo ikke længere, men i gamle dage nød jeg gerne en cigar til min Cognac”. Begejstret journalist: ”Hvilken cigar, Deres Kongelige Højhed?”. ”Åh, det husker jeg ikke helt – men det var min onkel Fidel, der sendte mig dem, ha-ha-ha!”

Levemand.

Tid til signering af flaskerne. Ti stykker er det blevet til. Og der kommer ikke flere. Fem ryger på auktion hos Bruun Rasmussen den 9.12.2010, men ikke mit eksemplar. Det går til en svært heldig læser. Der er i øvrigt kun fremstillet Cognac til 500 flasker – og der er pt. kun tappet 100 flasker.

Der signeres - et af de ti eksemplarer.

Og herunder i live:

Cognacen har nummer 007 (hvad ellers?), og du finder den altså kun herinde. Og hvad skal du så gøre for at deltage i lodtrækningen? Du skal blot tilmelde dig bloggens nyhedsbrev her eller Facebook-gruppen, som du finder her. Og gerne begge dele. Der trækkes lod blandt de tilmeldte inden juleaften.

H.K.H. Prinsgemalen har i sine yngre år drukket Cognac med soda, da han opholdt sig i Asien, hvor den komi på ingen måde er usædvanlig.

Thomas Karberg, der er femte generation i familiefirmaet Hans Just A/S, takkede pænt for fremmøde med lige dele gammel skole og gentlemanattitude – han og broderen Peter Karberg har drevet virksomheden med stor succes i 13 år, og det er netop familevirksomheden, der har Braastad Cognac i sortimentet.

Thomas Karberg, H.K.H. Prinsgemalen, den franske ambassadør Véronique Bujon-Barré og Richard Braastad.

Kort om Sélection Royale du Prince Consort de Danemark:
Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har i samarbejde med Richard Braastad fra cognachuset Braastad håndplukket de bedste eau de vie’er og skabt en personlig og eksklusiv cognac, Braastad Séléction Royal. De fem første, nummererede aftapninger af Braastad Séléction Royal vil blive solgt på Bruun Rasmussens Auktioner. Overskuddet går til Hans Kongelige Højhed Prins Henriks Fond, som blandt andet støtter kulturelle formål og fransk-danske alliancer. Jeg smagte den royale Cognac. Forvent langt mere raffinement, lagring og kraft sammenlignet med en mere normal VS’er. Meget kort fortalt.

Braastad Séléction Royal - få eksemplarer af de kommende 500.

Tak for opmærksomheden.

Pin It

You may also like