Home Spottet Pressekomsammen hos Bang og Olufsen

Pressekomsammen hos Bang og Olufsen

by Nicolai Klingenberg

I går, onsdag, stod den på tidlig morgenmad hos B&O på Kongens Nytorv. Årsag? To nyheder skulle se dagens lys – eller den grå morgen i hvert fald. Med kamera, pen, blog og frisk kaffe i hånden, var jeg på pletten for at se, hvad der var i vente.

Herlig morgenbuffet!

God stemning, sunde boller, frugt og  en sort serviet til at duppe næsen med, og håndtryk med gode venner. Så var vi klar. Jeg var blevet lovet, at der var tale om en stor nyhed. Og det var der da også tale om. For Bang og Olufsens vedkommende i hvert fald.

Der blev rodet med en fjernbetjening, og pludselig gav et tæppe sig til at spille. Eller noget under tæppet i hvert fald. Der blev gættet løs – og så faldt tæppet.

Uha - om lidt falder tæppet.

Nyheden? BeoSound 8. En dockingstation til dem, der er glade for Apples produkter – den passer til de gængse sager, som vi alle kender – men faktisk også iPad’en, hvilket overraskede mig. Og det ser ikke fuldstændig tåbeligt ud – et bevis på, at B&O stadig kan noget med godt design.

Tæppet faldt, og damen fik talt.

Prisen ligger på små 7.700 kroner – jeg har set dyrere ”docks”, men også mange billigere. Som jeg tidligere har nævnt, er jeg ikke B&O mand – og BeoSound 8 bliver heller ikke min indgang til mærket. Jeg har det sådan, at hvis man har B&O, så har man det hele – eller det meste. Det andet signalerer stilforvirring, når nu designet er så genkedeligt.

Sådan ser sagen ud - og der er en remote control med. Den ligner centerknappen - herlig detalje.

Skal vi vælge at se BeoSound 8 som et tegn på, at Struerkoncernen har måtte sande, at de nu også må lave produkter til andre frem for kun sig selv? De har tidligere lanceret en MP3-afspiller, som jeg ikke har set al verden til siden lanceringen. Og mig bekendt har deres højtalere ikke være de nemmeste at integrere med andre anlæg. En ganske interessant drejning.

Den er god nok - BeoSound 8 HAR plads til en iPad. Og en lille finesse gør, at du kan tilpasse "tykkelsen" til det apparat, du vælger at sætte i docken.

Der blev også tid til en lille nyhed – og med lille mener jeg 32 tommer. Det var BeoVision 10 i miniudgave, som nu også er i handlen (vistnok sidst på måneden). Et smukt tv til 29.995 kroner – og med mulighed for at gøgle med farver på højtalerkabinetterne, som det også er muligt på BeoSound 8. Skulle jeg starte forfra med et stort budget til elektronik, kunne jeg godt lægge ud med BeoVision 10 i 32 tommer udgaven. Og dernæst forsøge mig med noget musikanlæg efterfølgende – men aldrig noget tv-værk til et trecifret beløb.

BeoVision 10 i ny størrelse. Prisen står på skærmen.

Jeg synes, BeoSound 8er et godt input – og sikkert også nødvendigt. Med en uundgåelig succes som iPhone og iPod, kan man vel lige så godt følge med ”trenden” og lave noget, der passer til sagen, når nu man ikke fik succes med sin egen MP3-afspiller. Det er min umiddelbare mening, men hvad synes du?

Postscriptum:
Det er svært at komme uden om en App, når man skaber noget med Apple-relation. Derfor er der udviklet en App fra Struer, der går under navnet BeoPlayer – og den fås i to versioner. Den ene er gratis og giver adgang til 20 netradiostationer og ur med alarmfunktion, mens betalingsversionen giver adgang til mere end 10.000 netradiostationer. Omkring juletid får Apps’ene desuden et facelift rent grafisk, men indtil da er det muligt at navigere rundt i sin musiksamling via App’en.

You may also like

14 comments

Kasper Kusk 11. november 2010 - 11:57

Syntes som sædvanlig (de sidste 10 år) at B & O har været for langesomme til at opfatte trends, og som alle ved skal man tilpasse sine produkter til markedslederen på musikmarkedet med Hr. JOBS i front.

Applet lancerer snart Airplay, som gør at man kan afspille musikken trådløst – direkte fra musikspilleren, som navnet indikerer..

Konklusion: ingen berettigelse til den ellers nydelige B8 .. men OK B & O kan vel lancere deres Airplay om et årti.. Trådløst må da også være tæt på enden..?

Reply
Anders 11. november 2010 - 12:20

Helt enig med Kasper.

denne gadget er ca. 10 for sent ude. Når det er sagt er den sikkert bedre og pænere end de fleste tilsvarende på markedet, men det kan jo ikke passe, at man skal vente 10 år hver gang.

Reply
Nicolai Klingenberg 11. november 2010 - 13:20

Jeg tænker nu lidt, at B&O måske ikke ligger som en first mover brand – men tager tingene til sig med tiden. For lang tid? Måske. :O)

Reply
morten 11. november 2010 - 14:24

de er vel ikke sent ude, problemet er bare det er blevet uncool og er alt for dyrt i forhold til lyd/desing…

Reply
Mads Windeballe 11. november 2010 - 15:41

BeoSound 8 må være min nye bedste ven… Den er fantastisk.
Hvordan var lyden? 🙂

Reply
Philip 11. november 2010 - 15:43

B&O er lidt lissom en Vuvuzuela.

Det er kun sjovt første gang man prøver den. Ellers samler den bare støv.

Reply
Nicolai Klingenberg 11. november 2010 - 16:45

@Morten: Jeg har netop fået en henvendelse fra en anden producent, som jeg forsøger at følge op på. Men ja – prisen er måske lidt høj for sådan et apparat. Jeg ved dog ikke, hvad gennemsnitsprisen ligger på for den slags – altså ikke bambus sager, men god kvalitet.
@Mads: Det er lidt svært at sige – for hvad skal man sammenligne med? Jeg har været til “lydpræsentationer” hos B&O tidligere, og der må jeg sige, jeg var imponeret. BeoSound 8 skuffede dog på ingen måde, da den blev demonstreret. 🙂
@Philip: Alternativt: Enten er man til B&O, eller også er man ikke. 🙂 Har man investeret i sagen eller andre nyere sager, tror jeg ikke, de vil samle støv. 🙂

Reply
Donny 12. november 2010 - 04:10

Who the fuck cares????

Reply
Katrine 12. november 2010 - 11:28

@Donny: Åbenbart ikke dig….

Reply
Kasper Abildgaard 15. november 2010 - 11:31

Jeg synes i bund og grund at det er glimrende at B&O endelig laver en tilslutningsmulighed for iPads, pods og phones.

I mine søvnige mandagsøjne virker det dog som om at B&Os designafdeling først i aller sidste øjeblik kom i tanke om at det var en dock de lavede og ikke bare et sæt højtalere.
Jeg havde forventet en langt mere elegant integration af ipod/phone.

Jeg kan godt se at det naturligvis kunne bliver lidt bøvlet af integret en ipad – men det kunne løses med et kabel og en “ekstern” dock – dog knap så elegant.

Reply
Nicolai Klingenberg 15. november 2010 - 16:22

Ikke nogen tosset tanke Kasper. Jeg så også gerne, at der kom et apparat til verden, hvor iXXXX ikke sad ovenpå, men blev skubbet ført ind i en separat afdeling. Og hvorfor ikke lege med skydelågeidéen… 🙂

Reply
Kasper Abildgaard 16. november 2010 - 11:55

Ja, skydelåge kunne bliver virkelig godt, tror jeg.

B&O har jo, i en ikke så fjern fortid, lavet nogle af de mest “smooth” skydelåger der findes.

Reply
Klingenberg 16. november 2010 - 12:11

Det var i hvert fald en oplagt idé at smide på designbordet i Struer. Nu er den givet videre. Pro bono. 😉

Reply
Philip 19. november 2010 - 16:23

Til behagelig info, er der stablet et event på benene, i rød tråd, med ovenstående:

http://da-dk.facebook.com/event.php?eid=118975694832013

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk