Home Spottet Pressekomsammen hos Bang og Olufsen

Pressekomsammen hos Bang og Olufsen

written by Nicolai Klingenberg 11. november 2010
Pin It

I går, onsdag, stod den på tidlig morgenmad hos B&O på Kongens Nytorv. Årsag? To nyheder skulle se dagens lys – eller den grå morgen i hvert fald. Med kamera, pen, blog og frisk kaffe i hånden, var jeg på pletten for at se, hvad der var i vente.

Herlig morgenbuffet!

God stemning, sunde boller, frugt og  en sort serviet til at duppe næsen med, og håndtryk med gode venner. Så var vi klar. Jeg var blevet lovet, at der var tale om en stor nyhed. Og det var der da også tale om. For Bang og Olufsens vedkommende i hvert fald.

Der blev rodet med en fjernbetjening, og pludselig gav et tæppe sig til at spille. Eller noget under tæppet i hvert fald. Der blev gættet løs – og så faldt tæppet.

Uha - om lidt falder tæppet.

Nyheden? BeoSound 8. En dockingstation til dem, der er glade for Apples produkter – den passer til de gængse sager, som vi alle kender – men faktisk også iPad’en, hvilket overraskede mig. Og det ser ikke fuldstændig tåbeligt ud – et bevis på, at B&O stadig kan noget med godt design.

Tæppet faldt, og damen fik talt.

Prisen ligger på små 7.700 kroner – jeg har set dyrere ”docks”, men også mange billigere. Som jeg tidligere har nævnt, er jeg ikke B&O mand – og BeoSound 8 bliver heller ikke min indgang til mærket. Jeg har det sådan, at hvis man har B&O, så har man det hele – eller det meste. Det andet signalerer stilforvirring, når nu designet er så genkedeligt.

Sådan ser sagen ud - og der er en remote control med. Den ligner centerknappen - herlig detalje.

Skal vi vælge at se BeoSound 8 som et tegn på, at Struerkoncernen har måtte sande, at de nu også må lave produkter til andre frem for kun sig selv? De har tidligere lanceret en MP3-afspiller, som jeg ikke har set al verden til siden lanceringen. Og mig bekendt har deres højtalere ikke være de nemmeste at integrere med andre anlæg. En ganske interessant drejning.

Den er god nok - BeoSound 8 HAR plads til en iPad. Og en lille finesse gør, at du kan tilpasse "tykkelsen" til det apparat, du vælger at sætte i docken.

Der blev også tid til en lille nyhed – og med lille mener jeg 32 tommer. Det var BeoVision 10 i miniudgave, som nu også er i handlen (vistnok sidst på måneden). Et smukt tv til 29.995 kroner – og med mulighed for at gøgle med farver på højtalerkabinetterne, som det også er muligt på BeoSound 8. Skulle jeg starte forfra med et stort budget til elektronik, kunne jeg godt lægge ud med BeoVision 10 i 32 tommer udgaven. Og dernæst forsøge mig med noget musikanlæg efterfølgende – men aldrig noget tv-værk til et trecifret beløb.

BeoVision 10 i ny størrelse. Prisen står på skærmen.

Jeg synes, BeoSound 8er et godt input – og sikkert også nødvendigt. Med en uundgåelig succes som iPhone og iPod, kan man vel lige så godt følge med ”trenden” og lave noget, der passer til sagen, når nu man ikke fik succes med sin egen MP3-afspiller. Det er min umiddelbare mening, men hvad synes du?

Postscriptum:
Det er svært at komme uden om en App, når man skaber noget med Apple-relation. Derfor er der udviklet en App fra Struer, der går under navnet BeoPlayer – og den fås i to versioner. Den ene er gratis og giver adgang til 20 netradiostationer og ur med alarmfunktion, mens betalingsversionen giver adgang til mere end 10.000 netradiostationer. Omkring juletid får Apps’ene desuden et facelift rent grafisk, men indtil da er det muligt at navigere rundt i sin musiksamling via App’en.

Pin It

You may also like