Home EkviperingGrej & grooming Min signaturduft anno 2011

Min signaturduft anno 2011

by Nicolai Klingenberg

Jeg har fundet det, jeg skal spraye mig med og dufte af i 2011. Den primære duftkilde om du vil. Og jeg har allerede taget forskud på glæderne. Jeg har oplevet den talrige gange i løbet af mange år, og nu slog jeg til.

Der er den så. Affotograferet på træbordet som så meget andet.

Den er ikke så nem at finde, den er ganske dyr (omkring 800 kroner for 100 ml), men til gengæld er den klassisk, frisk og svært lækker. Huset hedder Acqua di Parma og duften Colonia Assoluta.

Huset kan i 2016 fejre 100 års jubilæum, og min duft er en nyfortolkning af den oprindelige duft – en duft der dengang gik mod strømmen, som var kendetegnet af tunge dufte. Acqua di Parma havde stor succes fra 1930’erne frem til slutningen af 1950’erne. Herefter gik der masseindustri i parfumeverdenen, men historien fortæller, at det bedre borgerskab stadig sværgede til Acqua di Parma.

Således så det ud i begyndelsen og for snart 100 år siden. Foto sakset fra firmaets hjemmeside.

I 1990’erne kom huset tilbage for fuld udblæsning. En række finansmoguler fra luksusbranchen slog sig sammen og gav nyt liv til brandet. En umiddelbar succes, som blev så stor, at LVMH gruppen opkøbte hele huset i 2003. Nu er jeg ikke meget for at skilte med, at du skal købe den, men kender du den i forvejen, og kan du ikke finde den, så er der et link her, der hjælper dig.

Den originale duft i den nye emballage. Foto sakset fra firmaets www.

Kan du i øvrigt lide lidt drama anno gamle dage med et godt gys? Så kan jeg anbefale dig at læse Patrick Suskinds bog ”Parfumen”. Nøj, den er god.

Og hov: Hvilken duft sværger du til?

You may also like

20 comments

Kasper Abildgaard 30. december 2010 - 11:03

Min duft anno 2010: Escentric 02.

http://www.escentric.com/

Reply
Steffen 30. december 2010 - 12:00

Kunne være man skulle prøve Acqua Di Parma, har haft brugt Lancome Miracle Homme i den del år, Farfar lugten som den, så pænt bliver kaldt af min familie. 😀

Jeg har også haft brugt Escentric 02 siden den kom frem, den er lidt krads til, at starte med, men bliver bedre en lille time efter man har taget den på.

Favorit duften i øjeblikket er Kenzo Power

Reply
Nicolai Klingenberg 30. december 2010 - 12:35

Det var da skægt, at I begge er på Esentric – jeg kender den ikke, men jeg må lure på den næste gang, jeg er i lufthavnen, hvis den fås der? Alternativt i City.

Det er og bliver en jungle – jeg har dog også været svært tilfreds med Dior Homme, Gucci Sport og Dior Homme Sport.

Reply
Steffen 30. december 2010 - 13:33

Min blev i tidernes morgen køb i IL på Gråbrødretorv, men har set bl.a. Strøm i Hellerup har den og så vidt jeg ved, så har lufthavnen har den ikke.

Jeg kan huske, at da de lancerede 01 der slog de sig på, at skulle indeholde Iso E Super som skulle udsende feromorner ved kontakt med ens hud og dermed tiltrække det modsatte køn, hvilket må være op til en selv om man tror på den salgs 😉

Reply
Nicolai Klingenberg 30. december 2010 - 16:43

Jamen så må jeg lure andensteds. 🙂 Og så kunne det være rart lige at høre, om du har haft postive erfaringer med 01’erens “påvirkning”?

Reply
Steffen 30. december 2010 - 18:07

Har kun haft Ecsentric 02, så jeg kan ikke udtale mig om Molecule 01 virker, men jeg tvivler, i følge google skulle illum sælge dem 🙂

Har du haft fingrene og næsen i svenske http://www.Byredo.com dufte?

Reply
Gitte 30. december 2010 - 20:14

Blander mig lige i drengenes dufte snak 🙂 Jeg foretrækker den elegante “Panthére de Cartier” til mænd og mig selv 🙂 Bare svær at finde efterhånden, men Cartier butikken i Hamburg plejer altid at have et udvalg. Mums 🙂

Reply
Anders Bjerre 30. december 2010 - 20:53

Jeg sværger helt klar til Ralph Lauren Double Black. Stødte første gang på den som udvekslingsstudent i USA og den har hængt ved lige siden.

Reply
Nicolai Klingenberg 30. december 2010 - 20:58

@Gitte: Cartier laver herlige sager – Panthére må jeg lige genopfriske. 🙂 Tak for input!

Reply
Nicolai Klingenberg 30. december 2010 - 21:00

@Anders: Kender fint Ralph Lauren, men kommer altså til kort på Double Black. 🙁 Det skal undersøges! 🙂 Tak for input!

Reply
Michael 30. december 2010 - 21:22

Jeg skifter lidt imellem Issey Miyake L’eau D’Issey, Chanel Allure Sport og Dior Homme. Specielt duften fra Issey Miyake plejer at falde i god smag hos det modsatte køn 🙂

Reply
Brian Haagh 30. december 2010 - 23:34

Mine favoritter p.t. er: Narciso Rodriguez & Bleu de Chanel, har som katten om den varme grød gået og kigget på Acqua di Parma, måske 2011 skal være året 🙂

Og lige et Godt Nytår!

Reply
repsak 31. december 2010 - 00:32

Ja så, og mener du , at 4711 som en let Kölnerwasser er bare så sådan lidt ut!!!!!(?):o)

Reply
Ludvig 31. december 2010 - 08:26

Hey.
Jeg er selv fanget i Acqua di Parma’s kløer – og har været det de sidste par år… Den er i min verden den ultimative maskuline duft… Jeg sværger dog til “Colonia Intensa”, som jeg mener bidrager med det jeg værdsætter hos en dejlig duft. Den er “tung” om vinteren, “frisk” om sommeren, og resten af året bare lækker…

Reply
Lars B 31. december 2010 - 13:08

Terre d’Hermés. Eau de parfume.
-end of story.
(Parfumøreren -kældermesteren om man vil; Jean-Claude Ellena ‘blender’ i øvrigt også Acqua di Parma…)

Reply
Nicolai Klingenberg 31. december 2010 - 13:37

@Michael: Der er en del kendinge dér. 🙂
@Brian: Bleu holder – den står også på hylden!
@Repsak: 4711 er ganske givet kult, men altså… Det må blive ved barndomsminderne.
@Ludvig: Jeg var lige ved at hapse Intensa, men jeg foretrækker nu Assoluta – i denne omgang. 😉
@Lars B: Kender den – men har ikke være der endnu. Til gengæld er den god!

Tak til alle for gode inputs!

Reply
Nicolai Klingenberg 1. januar 2011 - 14:03

@Steffen: Byredo oplevede jeg på et hotel i Stockholm. Berns vistnok. Der havde de en badeserie med sagerne, som duftede rigtig godt – parfumerne har jeg dog ingen erfaring med…

Reply
Ellgaard 27. november 2011 - 19:55

Ved godt der er noget tid siden, men faldt lige over spørgsmålet.. Efter en tur i Paris i sommers er min signaturduft altså blevet Kiehl’s Original Musk.. Meget atypisk mig, men den har virkelig taget mig med storm..

Reply
Anonym 6. december 2011 - 22:25

Den kender jeg ikke – men jeg vil kigge efter den. 🙂 Tak for input – bedre sent end aldrig.

Reply
Ellgaard 9. december 2011 - 11:46

Ja det siger man jo.. Så så lige at den nok måske bliver lidt mere populær næste år?????

http://www.euroman.dk/gadgets-og-design/gadgets/julegaver-50-ting-vi-onsker-vi-os/

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk