Home Pindemadder Et nyt kaffeapparat – som du kan vinde

Et nyt kaffeapparat – som du kan vinde

by Nicolai Klingenberg

PR-bureauerne har for længst for øjnene op for bloggerne. Og jeg takkede ja til at teste et apparat. Men kun fordi, du dermed kan vinde et eksemplar. Og nu til kaffen”¦

Den ser mig noget futuristisk ud, den nye maskine. Og med noget kvindeligt over sig. Forvent spotlight og ovale former.

Navnet er Dolce Gusto, og det kaffe- og fødevare konglomeratet Nestlé, der står bag. Så er det på plads.

Jeg er tilhænger af min Nespresso maskine – den kører så godt som dagligt, og selvom debatten tidligere har afsløret, at der findes bedre og dyrere maskiner, så er jeg tilfreds. Fordi det er nemt. Rigtig nemt.

Dolce Gusto brygger løs - her er det en kombi af (pulver)mælk og kaffe. Begge ingredienser fås som kapsel.

Det er sådan set også nemt med Dolce Gusto. Men ikke lige så nemt. Til gengæld kan Gusto’en lave alt fra cappuccino til espresso og alt i alt giver det 19 forskellige typer. Derudover er apparaturet det første, der har særskilte mælkekapsler med.

Og voila! To kopper varmt - en "almindelig" kaffe i den royale kop, og en café-agtig sag med mælk og kaffe i glasset.

Forvent frysetørret pulvermælk uden tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler – det lyder delvist delikat, vil jeg mene, og selvom der er tale om mælk fra de franske alper, så gik mælken ikke rent ind hos mig. En anelse for sød – og skal det være en ”lækker” kaffe, så foretrækker jeg noget, der ikke er frysetørret.

Og således ser kapslerne ud - større end Nespressomaskinens.

Til gengæld holder det hele vejen, at du kan købe kapslerne i en del dagligvareforretninger

Og så lige til konkurrencen. Lodtrækninger er vejen frem! Det er ganske simpelt – smid en kommentar med din foretrukne kaffe, café eller lignende, og anbefal linket via den dertil indrettede Facebook knap. Nemmere kan det ikke gøres. Jeg hiver en vinder ud af hatten den 28. januar.

Vil du vide endnu mere om apparatet, bar-tryk, kaffevarianter og lignende, så kig forbi her – jeg anbefaler dog, at du slår lyden fra…

You may also like

54 comments

Malou 10. januar 2011 - 07:52

Gingerbread-latte er favoritten. Har en flaske sirup stående – mangler kaffe at komme den i 🙂

Reply
Bibbi 10. januar 2011 - 08:04

Jeg er til Latte med dobbelt espresso, uden sødt! Den skal ha lidt spark 😀

Reply
Christopher 10. januar 2011 - 09:17

Jeg er til den neme og simpel Espresso 😉

Reply
Rasmus Faber 10. januar 2011 - 10:05

En café latte, eller bare en almindelig kop sort kaffe :).

Reply
Kristian Brask Thomsen 10. januar 2011 - 10:20

Alt andet end en “Bimbo Latte” med mini, soja eller anden frygtbaseret vædesubstans for god og nærende mælk – helst en Macchiato eller en stærk Cafe au lait. Jeg fortrækker kaffe med mælk ej mælk med kaffe.

Reply
Anders Adelhorst 10. januar 2011 - 10:29

Cortado uden tvivl – kan kun tilslutte mig Kristians aversion mod lunken mælk med kaffe.

Reply
Jonas Rugaard 10. januar 2011 - 10:34

Espresso som på italiensk. Eller latte dobbelt shot med “rigtig” mælk – dvs fedt procent på sødmælk niveau.

Reply
Thomas 10. januar 2011 - 11:13

God stærk italiensk espresso med en lille omgang brun sukker, så er den i vinkel.

Mht mælken, så synes jeg desværre den smager lidt af “en dåse” mælken har en underlig bismag lidt som hvis den er blevet kondenseret? Men det er måske bare mig 🙂

Thomas

Reply
Trine 10. januar 2011 - 11:30

En klassisk “skinny latte” uden sukker – alternativt en ren espresso hvis det er efter en god middag! 🙂

Reply
Tina Irene Povlsen 10. januar 2011 - 11:31

En Latte med dobbelt ekspressoshot og som prikken over i’et tilsat nødde eller karamelsirup – Uhm..

Reply
Lene Bech Frandsen 10. januar 2011 - 11:35

Hvis jeg skal anbefale den bedste kaffe i byen – og måske i landet – så er det uden tvivl Sigfreds kaffebar i Århus. Især den afdeling, hvor man er omgivet af bøger mens man drikker kaffen, der er lavet efter alle kunstens regler. En kaffe macchiato er favoritten for tiden.

Pulvermælk? Det smager ikke rigtigt. Vil hellere drikke min kaffe rå – og derfor er det jo godt at kaffekapslerne kommer uden inkluderet mælkepulver.

Reply
Mikkel Weyde-Andersen 10. januar 2011 - 11:39

En god gammeldaws capuccino er ikke at foragte efter min mening… Og er ellers også tilhænger af Starbucks’ Pumpkin Latté… Krydser fingre for de snart starter ordentligt op i Kbh!

Reply
søren 10. januar 2011 - 11:45

En Latte med dobbelt ekspressoshot……!

Reply
Nicolaj Trojel 10. januar 2011 - 11:47

Sigfreds kaffebar i Århus. Der får man nogle helt igennem fantastiske kopper kaffe, et par af deres baristas er endda deltager ved verdensmesterskaberne i kaffe 🙂 Men at kunne komme forbi der og nuppe kop dejlig kaffe kan altid rette lidt op på dagen 🙂 Men jeg er nok lidt kedelig da min yndlings kop er Latte med ameretto! 🙂

Reply
ST 10. januar 2011 - 11:55

En STOR caffe latte, tak.

Reply
Anders 10. januar 2011 - 12:16

Espresso uden så mange svinkeærinder, dog går man jo sjældent af vejen for en corretto 😉

Reply
Carina 10. januar 2011 - 12:29

Cappucciono -kaffe der smager, med en anelse mælk – gode bønder skal smages! 🙂 Går heller ikke i vejen for en god Frappe i sommersolen!.. 🙂

Reply
Karsten 10. januar 2011 - 12:51

Uha, en god Frappuccino om sommeren er bestemt ikke af vejen 😉

Reply
Simon Mejer 10. januar 2011 - 13:20

En kop double espresso er der ikke meget, som slår. – Serveret i Italien vel og mærke 😉

Reply
Anders 10. januar 2011 - 13:31

Klassisk “Sallingkaffe” lavet på min egen skodmaskine, med et skud minimælk.

Reply
Henrik 10. januar 2011 - 15:42

Espresso Macchiato!

Reply
Thomas 10. januar 2011 - 18:08

Dobbelt espresso.

Reply
magnus 10. januar 2011 - 18:31

Ud af ugens mange kopper kaffe fra thermokanden på arbejdet :o( er ugens bedste kop kaffe klart den der drikkes sammen med kæresten lørdag morgen. Det kan enten være latté eller cortado, her er det selskabet det tæller og ikke kaffe præferencerne

Reply
FWK 10. januar 2011 - 18:41

Jeg har i et par år nu nydt min La Marzocco GS3. Det er en kongemaskine, og kan nok ikke blive mere proff. når vi taler civilt udstyr.

Kæresten nyder oftest mælke/soya baserede espressodrikke, hvor jeg nu mest er til den stærkt under vurderede “Americano” som blot et perfekt skud espresso tilsat varmt vand. Men denne “fortyndede”espresso får man stadigvæk den rene lækre espressosmag, men den holder varmen en deeeel længere end en espresso og gør at man kan nyde mere end én artikel i avisen før koppen løber tør 😉
Har fra drenge hos Kontra fået fortalt at man med en americano, faktisk har større mulighed for at fange smagsnoterne i kaffen, da de ikke er så koncentrerede og intense som i en espresso, men lidt mere stukkede og identificerbare i en Americano. Men en god ren espresso eller restretto er nu heller ikke af vejen. 🙂

Reply
Flemming 10. januar 2011 - 19:44

Jeg er ikke tilhænger af alle de smarte og moderne kaffe-typer, nogle af dem smager jo ikke af kaffe. Jeg vil gerne bestille en dobbelt espresso, som nydes i selskab med min bedre halvdel…

Reply
Sune 10. januar 2011 - 19:54

En god cortado holder hele vejen!

Reply
Jim 10. januar 2011 - 20:46

en brandvarm americano går jeg aldrig af vejen for!

Reply
Andreas Wagner 10. januar 2011 - 20:50

Er der noget kaffe (uden tilsat speciel/mærkelig smag) der ikke er godt? Sort, Latte, espresso osv. osv. 🙂

Reply
Brian Haagh 10. januar 2011 - 21:25

Det er helt klart lørdag formiddag at slentre ned af Dronninggatan i Helsingborg, og stoppe ved
Zoega butikken: http://www.nestle-nordic.com/zoegas/om_zoegas/cafe.htm

Købe friskmalet Zoega Forza: http://www.nestle-nordic.com/zoegas/vara_karaktarer/forza.htm
Og så hjem med denne og to kanel bullar , til min bedre halvdel og mig 🙂

Reply
Mads Windeballe 10. januar 2011 - 21:52

En ganske almindelig Espresso 🙂

Reply
Søren 10. januar 2011 - 21:54

Den gode cortado fra Riccos på Studiestræde er den bedste start på dagen 🙂

Reply
Birdie 10. januar 2011 - 22:05

Bare den kan brygge en espresso og en latte Macchiato i en fart, uden at den smager af opvredet karklud, er den helt ok, indtil man lander hos mesteren i kaffebrygning i Maren Turis Gade, i Aalborg.. Og det gør jeg aldrig fra morgenstunden..;-)

Reply
Mads Klinkby 10. januar 2011 - 22:30

En perfekt kaffedag for mig starter med en cremet cortado, og følges op med en skarp ristetto først på eftermiddagen.

Reply
Lise Breusch Larsen 10. januar 2011 - 22:31

Jeg er desværre en af dem som ikke tåler mælk, så glæder mig over at mange gode espresso vejer smagen af soya op i en skøn latté. Nogle vil sige jeg ødelægger den… tjaaaa men når jeg nu ik kan tåle mælken så glæder jeg mig over kvaliteten på en god mokka bønne.

Reply
David Blix 10. januar 2011 - 22:33

Cortado brygget på nescafés sorte kapsler er sagen for mig 😉 – Er kaffen på gustoen også frysetørret?

Reply
Aztrid 10. januar 2011 - 23:00

Stor latte triple shot på minimælk fra CPH ★ (Torvegade, Christianshavn)
I kombination med deres frisksmurte boller med smør og ost samt drænede yoghurt med sirup hjalp den mig igennem tre måneders storrums-Helvede hos Nordea 😉

Reply
Stefan Haislund Koppetsch 11. januar 2011 - 00:07

En lækker lille espresso, er perfekt efter en god aftensmad….:-)

Reply
Kalle Bergman 11. januar 2011 - 10:49

Snutkaffe är det jag tycker bäst om. I Danmark skulle det kanske kallas “strømer-kaffe” – en hederlig gammal svart kaffe alltså. Annars, om vi snackar fancy stuff, så är det en dubbel espresso som oftast hamnar i min kopp. Dolce Gusto tycker jag är ett ganska förfärligt koncept – uteslutande på grund av den torkade mjölken, som jag anser vara ett Djävulens påfund. Men jag antar att det kommer att bli en gigantisk succé med tanke på distributionen av kapslar som är “något” mer omfattande än Nespressos smått nervösa von oben attityd till hur man skall få fatt i kaffet (något som i och för sig passar min egen smått nervösa von oben attityd perfekt).

Reply
Rasmus Sanggaard 11. januar 2011 - 15:02

Cortado – 3 x espressoskud med en anelse mælk.

Reply
Esben vest jensen 11. januar 2011 - 16:17

Jeg holder mig normalt til en go kop sort kaffe! Ved lejlighed kan en dobbelt espresso også hjælpe på det hele. 🙂 men jeg må tilslutte mig koret af folk som er glade for siegfrieds kaffebar i århus. Rigtig dygtige baristaer!
/Esben

Reply
Anders Bjerre 11. januar 2011 - 21:52

I drink coffee when I’m happy and when I’m sad. Sometimes I drink coffee when I’m alone. When I have company I consider coffee obligatory. I trifle with coffee if I’m not hungry and drink coffee when I am. Otherwise, I never touch coffee—unless I’m thirsty.

Hvorfor vægle en bestemt slags kaffe når man med en dolce gusto kan få det hele 😉

Reply
Lasse 11. januar 2011 - 22:17

Haagska kaffekarameller <– det er en super måde at bruge kaffe på. Ellers virker kaffe fantastisk til en god is eller i drinks 🙂

Reply
Agathe 11. januar 2011 - 23:10

Jeg vil gjerne ha en kaffemaskin af dig. Så skal du fortsette at få tips af mig
Kaffen min venn Omar lager på Estate er den beste i hele Danmark. Han skal med til Barista VM;)

Reply
Oliver Kierulf Lassen 12. januar 2011 - 08:50

Som Barista har jeg været hele vejen rundt og det har jeg snart været omgange end hvad jeg kan tælle.
og herefter har jeg også eksperimenteret den og den anden vej..
Min favorit er og blir.

Tripple Espresso og et glas koldt st pellegrino på siden! så jeg en lykkelig herre!

Reply
Mikkel 13. januar 2011 - 19:12

Jeg plejer at sige: Once you go Mac you’ll never go back..

Det rimer ikke så godt med Nespresso, men jeg mener nu det samme…

Reply
Frk staal 14. januar 2011 - 20:09

Kaffe latte med et skvæt chokoladsirup, så er jeg i himmelen.

Reply
Martin 19. januar 2011 - 23:19

Jeg drikker slet ikke kaffe! 🙂

MEN det gør mine gæster!

Reply
Rune 26. januar 2011 - 19:24

Jeg vil klart fortrække denne her kaffe drink:)
Moderne Irish Coffee

Ingredienser til 2 personer

1-1½ dl., Southern Comfort (nogen bruger bourbon)
2-3 spsk sukker
4½ dl. stærk kaffe, jeg vil anbefale espresso
1 dl. fløde
Lidt mynte til pynt
Først varmer du 2 vinglas, pas på de ikke sprænger. Bland Southern Comfort, pas på med ikke at bruge for meget, espressoen og sukkeret sammen, rør rundt indtil at alt sukkeret er opløst. Hvis du ikke laver drinken over 2 omgange, så husk på at den skål du blander i, skal være opvarmet, så du ikke mister noget af varmen.
Derefter når blandingen er hældt over i glasset topper du drinken med lidt piskefløde, dette gør du ved hjælp af bagsiden af en ske. Til sidst pynter du med en kvist mynte.

Reply
Jesper 27. januar 2011 - 06:04

Jeg er en kaffeelsker der sætter pris på at nyde en kop velsmagende sort kaffe. Jeg har smagt kaffe fra hele verdenen, dog oftest lavet på stempel kande, men ser frem til at smage kaffen fra denne velformede elegante maskine 🙂

Reply
Christian Støttrup-Andersen 27. januar 2011 - 18:33

Fin anmeldelse, tester gerne maskinen og ser om den kan komme i nærheden af de “rigtige” ekspresso maskiner 🙂

Reply
Henrik 29. januar 2011 - 18:59

Hvor blev lodtrækningen af?

Reply
Nicolai Klingenberg 30. januar 2011 - 23:33

Sorry – vinderen har fået besked. Han hedder Magnus! Stort tilykke! Og tak for de MANGE gode inputs til konkurrencen!

Hold øje med bloggen – en endnu større sag er under opsejling!

Reply
magnus 31. januar 2011 - 18:47

Så er den afhentet og skal snart i brug. Dog lidt mystisk at de rare medarbejdere hos Nespresso sagde at de ikke solgte “kapslerne” til kaffemaskinen, men har dog fundet dem andetsteds

Keep up the good writing :o)

Magnus

Reply
Nicolai Klingenberg 31. januar 2011 - 20:47

Herligt, Magnus! Held og lykke med apparatet – og tak; jeg keep’er up. 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk