Home EkviperingGrej & grooming Et par nye boots – og skoblokkere til en tiendedel af prisen

Et par nye boots – og skoblokkere til en tiendedel af prisen

by Nicolai Klingenberg

I dag får du to indlæg i et – begge handler om noget til fødderne (igen), og den ene del giver dig altså mulighed for at spare penge, hvis du er til den slags.

Boot'en er faktisk kulsort, men lidt svære lysforhold drillede lidt.

Lad os begynde med et par heftige boots fra Caterpillar. Firmaet laver alt fra gravemaskiner til workwear, men også fodtøj til dem , der ikke nødvendigvis behøver arbejdssko til opslidende arbejde. Herunder undertegnede.

Straight on og uden indhold

Jeg bryder mig godt om at have noget lidt tungere og rustikt på fødderne, som kan klare den nuværende vejrsituation, som både er våd og kølig. Jeg ville have det skidt med at tage et par pæne lædersko på, som nemt ville blive medtaget af netop januar måneds vejrcharme eller mange på samme. Hop i en sort boot og tilsæt et par jeans – eventuelt med et opsmøg – chinos eller måske fløjlsbukser.

Et par sorte Playboy støvler har tidligere udgjort ”det sorte bootindslag” i min garderobe, men jeg mente, de var FOR sorte. Her er Caterpillarsbooten bedre, da sålen er i en anden farve og andet materiale og ”hullerne” til snørrebåndene ligeså.

Der er godt med gods i de sorte - og sålen har fået nogle skruer.

Og så var der lige det der med den store besparelse”¦ For et par indlæg siden blev der debatteret skopleje, og snakken gik om skoblokkere. Priserne blev vurderet at ligge på omkring 250 kroner – nu har jeg fundet nogen, der koster under en tiendedel. Og de er træ. Godt nok ikke cedertræ, men hvad pokker. Jeg har købt to par. Og de fungerer som de skal.

Sådan ser de ud - en i skoen og en ved siden. Nu til spotpris.

Se bare her”¦

You may also like

20 comments

thomas 19. januar 2011 - 11:16

aaaaargh! lidt ærgeligt at have købt et identisk par til 199kr i lørdags… men mon ikke at man kan bruge et par ekstra?

Reply
Philip Bo 19. januar 2011 - 12:03

Lækre støvler og godt tip, tror jeg skal i Netto og have ca. 5 par.

Ret mig hvis jeg tager fejl. men der var nn lille detalje der sprang mig i øjnene: “Priserne blev vurderet at ligge på omkring 250 kroner – nu har jeg fundet nogen, der koster under en tiendedel” Hvis de skulle koster under en tiendedel, så skulle de koste under 25kr, men i tilbudsavisen står de til 39kr?
– Igen, ret mig hvis jeg tager fejl.

Reply
Nicolai Klingenberg 19. januar 2011 - 14:50

@Thomas: Skal man se positivt på det? Så regn gennemsnitsprisen ud, og voila! Langt billigere end før. 🙂

@Philip Bo: Tak for det. Angående prisen… Jeg var sproglig. 😉 Du har ret – men jeg mener, at man nok skulle kunne finde et sæt, der sniger sig op på 400 kroner, og så giver det vist lidt mere mening. Tak for rettelsen. Min fejl!

Reply
ST 19. januar 2011 - 15:30

Lækre støvler, som med lidt pleje, kun bliver federe med årene. Støvler er et absolut must denne tid på året under disse breddegrader, og jeg har derfor denne sæson selv investeret i et par Grenson med vibramsål – http://www.grenson.co.uk/fred-v.

Hvad er “do”s og “don’t”s med hensyn til støvler? Skal buksebenene stoppes ned i støvleskaftet, skal der opsmøg på bukserne eller skal bukserne bare køres clean? Jeg har også set en variant hvor buksebenene stoppes ned i sokkerne, således at man lige aner det øverste af sokkerne? Skal støvlerne snøres helt ind eller skal snørerne bare være løse?

Reply
ST 19. januar 2011 - 15:38

Et lille tip. Hvis du gerne vil have snøret støvlen helt ind, så er det lettere hvis snøren er snøret i støvlen således at det kun er den ene ende af snøren som går igennem alle hullerne, mens den anden ende kun går igennem det nederste og øverste hul.

Reply
Nicolai Klingenberg 19. januar 2011 - 17:05

@ST: Topfede Grenson-pedaler! Virkelig! Tillykke med dem!

Do’s & don’ts? Det kommer helt an på udtrykket – det kan give et lidt “camper-hiker”-agtigt look, hvis man tager en tyk og lang strømpe på, som stikker op over skaftet. Til daglig ville jeg give buksen en opsmøg – så får støvlen også mere fokus. Måske man skulle kreere tre støvle-bukse looks…

Og tak for tippet – det giver mening!

Reply
Anders 19. januar 2011 - 20:53

Fede boots! Kan desværre ikke finde billeder af mine Cats, som i øvrigt er mine første vinterstøvler siden jeg gik i børnehave, men fandt dem her i stedet – de er sgu heller ikke værst: http://heppo.dk/abe-glaze-raku-106131-0099

Mht. bukseben veksler jeg mellem opsmøg til skaftets kant, bukserne inden i støvlen, snørrebåndene skjult inde i skaftet og hængende slaskende. Det eneste der er sikkert er at de to (eller 2+2 om man vil) øverste huller er snørrefri:)

Reply
Nicolai Klingenberg 19. januar 2011 - 21:38

@Anders: Tak – og selv topfede boots. Godt valg – og ditto input. Jeg er dog ikke til slaskende snørebånd – min alder taget i betragtning kan det få fatale følger ved selv den mindste snublen.

Reply
Steffen 19. januar 2011 - 23:45

Fede Grenson det er bare ærgeligt, at vibram crepe sålen er direkte ubrugelig i sne.

Jeg har to par et par Diemme Roccia Vet og et par gamle udtjente Timberlands der har fået en gang Snoseal, så jeg kan holde fødderne tørre når jeg lufter pelsklump.

Reply
Anders 20. januar 2011 - 08:42

Har jeg misforstået noget, eller er de skoblokkere fra Netto? Vil da gerne lige have sådan et par stykker uden at betale den aaaaalt for høje pris, som sådan nogle ofte koster.

Personligt har jeg netop “investeret” i et par lækre Won hundred lædersko, der blev fundet på tilbud, yes, og de kan da godt bruge lidt luksus, i form af skoblokker, når de ikke sidder på mine fødder…

Reply
Nicolai Klingenberg 20. januar 2011 - 08:51

@Steffen: Hvordan er sålen ubrugelig? Tager den vand ind? Dine Diemme Roccia er også fede – de ser robuste ud. Jeg googlede lige Sno-seal, som vist skulle være en imprægnering, der kan klare det meste?

@Anders: Du har ikke misforstået noget. 🙂 Skoblokkerne er fra Netto – mener bare tilbuddet kun gælder i denne uge. Tillykke med det nye fodtøj i øvrigt.

Reply
Steffen 20. januar 2011 - 11:24

@ NIcolai Snoseal er noget virkelig kraftigt imprægnering som stort set holder alt væske og skidt af ens sko/handsker, jeg gik i gennem utallige snedriver, da der var sne og kom ud med helt tørre sko, hvilket ikke er helt normalt med timberland boots. 🙂

Man skal dog være obs. på at det gør ens sko mørkere.

højre er efter, venstre er før
http://s718.photobucket.com/albums/ww186/Find_finn/?action=view&current=P1000948.jpg

Problemet med Vibram Crepe såle er, at mange af dem har meget riller/mellem “huller” i sålen og du har i princippet en helt glat og flad sål under skoen, hvilket ikke smart når det er glat. 😉

Reply
ST 20. januar 2011 - 11:58

Jeg kan skrive under på, at man skøjter rundt med Vibram såle. Det kom lidt bag på mig hvor glatte de egentlig er, da det, så vidt jeg ved, er samme sål der er på Steffens Diemme Roccia (som i øvrigt er super fede), samt et bredt udsnit af Red Wing støvler, som jo egentlig er deciderede arbejdsstøvler.
Når der ikke er glat på vejene er det dog en meget komfortabel sål, som næsten intet vejer og som samtidig er ekstrem hårdfør.

Reply
Nicolai Klingenberg 20. januar 2011 - 13:02

@Steffen: Der er virkelig forskel – men det har da i den grad pyntet! Det er nærmest et par nye sko jo! Og tak for “sålforklaring”.

@ST: Red Wing – jeg har vist et par stående et eller andet sted – med 15 år på bagen. Det kan næsten ikke ses på dem!

Reply
Steffen 20. januar 2011 - 13:06

Fandt lige et billede der kan illustrere problemet, den sål der på mine Diemme ser ud som på billedet nedenunder (udover mine beskidte), som du kan se er det ikke en dyb sål som f.eks Commando sålen, der har større “huller” og derfor har bedre greb, da den kan “grave” sig længere ned, men som ST siger på asfalt er det en fantastisk sål og de kan udskiftes hos en skomager, når de bliver slidt.

http://4m.scene7.com/is/image/4m/die0600mog_02?Diemme%20Full%20Grain%20Leather%20VIBRAM%20Sole%20Boot

Reply
ST 20. januar 2011 - 13:32

@NK: Du kan roligt finde din Red Wings frem fra gemmerne igen. De har i den grad fået en renæssance de seneste par sæsoner, og da de kun bliver federe med tiden, kan jeg forestille mig at dit par efterhånden har fået det helt rette look – du kan evt. overveje at få sat en Vibram-sål på 😉

Reply
Nicolai Klingenberg 20. januar 2011 - 13:39

Fornem illustration, Steffen! 🙂
@ST: Will do! Og Vibram sålen er nem at få mokket på? En skomager ved godt, hvad det er?

Reply
Steffen 20. januar 2011 - 15:31

Ifølge Norse har Brund i ndr. Frihavnsgade en skomager tilknyttet, som skulle være skarp til RW og vibram, så jeg ville prøve og hører Brund ad.

Reply
ST 20. januar 2011 - 16:21

Det lyder bestemt som et fedt projekt Nicolai. Jeg glæder mig til at se billeder 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 20. januar 2011 - 16:24

Steffen og ST: I sender mig på arbejde. 🙂 Herligt! Jeg må se, hvad jeg kan få tid til, ikk’?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.