Home Spottet Watch spotting i Geneve lufthavn

Watch spotting i Geneve lufthavn

by Nicolai Klingenberg

Da jeg skulle hjem fra Gstaad, fik jeg mig rundt regnet 12 timers gratis ophold i lufthavnen. Disse timer blev blandt andet brugt på at spotte lidt ure”¦

Torubillon fra Breguet. Ref. 7047, hvis du skulle efterspørge sådan en sag.

Breguet, der har lavet ure siden 1775, var også huset, der opfandt tourbillonen. Det skete i ultimo 1700-tallet/primo 1800 tallet, og det var Abraham-Louis Breguet, der videreudviklede den idé fra engelskmanden John Arnold. Faktum er i dog, at opfindelsen patenteres i 1801.

Og endnu en tourbillon fra Breguet. Den går under den sexede reference 3357BA/12/986.

Rolex? Ikke til at komme udenom. Og jeg har et svagt hjerte for huset, der måske er lidt konservativt og “det nemme valg”. Måske fordi mit første egenkøbte ur er et Rolex…

Tre gange Rolex Submariner i guld - til højre er det hvidguldsfrækkerten med blå skive...

Og mere Rolex - her er det Yachtmaster II i gult guld og hvidguld.

Videre til Omega – innovationer, Bond-relationer og månelandinger. For nu at nævne lidt “keywords”.

Tre gange Omega Speedmaster...

Hublot? Jeg har været smaskforelsket i mærket, men aldrig ejet et. Med tiden er det, som om at stormen har lagt sig lidt. Jeg ved dog, at der er en ny forhandler i København – Klarlund – som vil gå all-in på mærket. Det vil med garanti føre nogle spændende lanceringer og modeller til landet.

Fuld skrald på Hublot farveladen.

Og mere Hublot...

Hvad har vi så mere? Jo, for eksempel IWC. De har både lir til havbrug (dykning) og sager, som tager afsæt i luften – såsom nedenstående. Jeg har haft fornøjelsen af deres pensionerede, men stadig aktive urmager, Kurt Klaus, som jeg interviewede for et godt stykke tid siden. Det interview skal nok finde vej til bloggen.

IWC Big Pilot i stål, hvidguld og gult guld.

Som rosinen i pølsenden eller som det sidste hul i remmen faldt jeg over Audemars Piguet. De har talrige og topfede modeller, som har relation til alt fra sportsstjerner til lokale forhandlere. Jeg har en favorit – og den er orange…

Skulle jeg kaste min kærlighed på et Audemars Piguet, skulle det virkelig gerne være Vulcano'en her.

Mere Audemars Piguet - jeg synes ikke, at den sort-gule sag er halvt så flot som ovenstående.

Og så hører jeg da gerne, hvilket du synes bedst om

You may also like

43 comments

Iggy 13. januar 2011 - 09:39

Tror sgu jeg ville være gladest ved et IVC Big Pilot i hvidguld. Underspillet klasse. Og lidt Longinesagtigt – bare endnu federe:-)

Reply
Klingenberg 13. januar 2011 - 09:47

Enig – jeg tror dog, at AP Vulcano slår IWC Big Pilot i min verden. I hvert fald hvis det står mellem stålversionen af Big P og AP’s Vulcano! 🙂

Reply
Anders 13. januar 2011 - 09:52

Interessante Omega modeller i mine øjne, men AP ROO(O?) kommer man ikke udenom. Desuden ville jeg være trist hvis mit IWC blev sammenlignet med et Longines og ikke omvendt, men måske det bare er mig?

Anders

Reply
Klingenberg 13. januar 2011 - 10:02

@Anders: Royal Oak Offshore holder også – se bare her: https://my-pleasure.dk/2010/08/hello-sailor-whats-the-time/
Og nej – jeg synes heller ikke, at man kan sammenligne Longines og IWC. 🙂

Reply
Anders 13. januar 2011 - 10:05

@Klingenberg

Præcis! Men Volcano, og de andre viste AP’s er da også afarter af samme, ikke? Nej, det kan kun betegnes som blasfemi.

Reply
Klingenberg 13. januar 2011 - 10:15

@Anders: Jeg er ikke helt AP guru, men afarter af samme? Det skal jeg ikke helt kunne sige. 🙂 ROO’erne er i hvert fald større end RO’erne. Og jeg mener også, at det er ROO’erne, der har de fleste “eksperimenterende” og limiterede modeller. Correct me if I’m wrong. 🙂

Reply
Anders 13. januar 2011 - 10:18

@Klingen

Det sidste har du ihvertfald ret i, men det første er jeg selv i tvivl om 🙂

Reply
Steffen 13. januar 2011 - 10:55

Af dem du har taget billeder ville jeg kunne bruge mine egne penge på IWC i hvid guld eller stål, jeg har aldrig rigtigt været en Rolex mand og synes Royal Oak & Big Bang er ufattelige grimme og de ligner næsten det samme ur.

Reply
Rasmus 13. januar 2011 - 12:35

Hvis du vil se på lækkerier inden for ure, så skal du til Zürichs bussines lounge (Kræver scandinavian guldkort), der er ure til 500.000 kr. plus.
Så er New york og London de to byer, man skal shoppe ure, fordi alle de største navne og mest hæderlige navne har en talsmand i de byer.

Reply
Mads Windeballe 13. januar 2011 - 13:14

Fantastisk indlæg..
Og hvor er Yachtmaster II, dog stadig et ufatteligt smukt ur 🙂

Reply
Steffen 13. januar 2011 - 14:49

Der skulle stå kun og ikke kunne 😉

Reply
DavidF 13. januar 2011 - 14:55

Hej Klingenberg..

Tænkte, at dette måske var gået forbi din næse, eller er LV kun pænt om maven 😉 ?

Reply
DavidF 13. januar 2011 - 14:55

Hej Klingenberg..

Tænkte, at dette måske var gået forbi din næse, eller er LV kun pænt om maven 😉 ?

http://forums.timezone.com/index.php?t=tree&goto=5452187&rid=0

Reply
Christopher 13. januar 2011 - 15:16

Sidder ren faktisk og skriver et urer indlæg til min blog i morgen 😉
Det kommer bare til at omhandle Maurice Lacroix urer som jeg syntes er mega lækre.

Reply
Klingenberg 13. januar 2011 - 19:56

@Steffen: Jeg synes ikke, der er de store ligheder mellem Hublot og AP – men hælder klart til AP. Det er som om, der gået godt med kulør, ædelstene og lign. i Hublot. Derudover er jeg ikke den store tilhænger af “særudgaver” eller limited editions, når der er fokus på fx sportsklubber. Og fint valg med IWC! 🙂

@Rasmus: Guldkort kan jeg ikke prale af – men den lounge lyder da lige i øjet! Kommer du forbi, må du endelig snuppe nogle billeder, ikk’? New York har jeg vandret tynd i ur-spotting! Fed by! 🙂

@Mads: Tak – tænkte nok det ville falde i din smag! Yachtmaster II kan jeg også godt lide – den deler dog også vandene…. 🙂

@David: LV laver dyre sager – med ganske fine værker, som jeg husker det. :O) Den model, du linker til, har jeg dog ikke set. Den ser fed ud – personligt ville jeg dog nok ikke kaste mønt efter et “mode-ur”, selvom indholdet nemt kan være helt i top. Chanel laver også dyre ure, men jeg forbinder ikke de huse med ure – dog med undtagelse af Cartier, som har fornem ur-historik. Se eventuelt denne spottede LV sag: https://my-pleasure.dk/2009/11/sig-tambour-til-din-louis-vui/

@Christopher: Fornemt – det glæder jeg mig til at se! Og tillykke med din nye blog. 🙂

Tak til alle for gode inputs!

Reply
Mads Windeballe 13. januar 2011 - 20:21

Ja det gør den.
Jeg har flere venner der syntes at den er vulgær..
Men jeg er forelsket i den… Fantastisk klok 🙂

Reply
Klingenberg 13. januar 2011 - 20:24

Og hvad hælder Windeballe til? Gult guld eller hvidguld? Har prøvet den i hvidguld, og den er tung! 🙂

Se den her: https://my-pleasure.dk/2009/04/mesters-yacht-ii/

Reply
Simon Tørring 13. januar 2011 - 20:48

Du ved jo hvad jeg hælder til, Nicolai. Seamaster Planet Ocean fra ‘mit andet hjemland’
Men lækre ure – Især dem med betalt patina fra IWC 😉

Reply
Rasmus 13. januar 2011 - 20:51

Klingeberg, skal nok smække nogle billeder op når jeg kom der over igen. Tjek Sicilien ud også for deres ikke dyre, men meget innovative ure, og nogle er bare ret specielle. Men forstå ikke, hvorfor du ikke har haft Rado ure med, godt nok har de kun et ur, som har vundet en design pris, men Rado ure er altså noget mere elegante end Rolex ure, er selv indehaver af Rado’s original, som vandt designer prisen.

Reply
Mads Windeballe 13. januar 2011 - 20:54

Gul guld, nu den ikke findes i rødguld…
Rødguld is my thing 😀

Reply
Klingenberg 13. januar 2011 - 21:16

@Simon: Det ved jeg – og tak for linket i “mailen”. Do it – du har al grund til at fejre din egen succes!

@Rasmus: Sicilianske ure? Lyder spændende – har du link? Rado kender jeg udmærket – og indtil for nylig brød jeg mig ikke om det, men så kom denne sag, der også kommer med automatisk urværk (er måske kommet endda) – kig løs og nyd: https://my-pleasure.dk/2009/08/the-paul-–-nu-med-rado/

@Mads: Daytona findes i rødguld. 🙂

Reply
Rasmus 13. januar 2011 - 21:25

Kan desværre ikke finde et link, men kan sende et billede af et ur fra Sicilien, som jeg selv købte, da jeg var på Sicilien.

Reply
Klingenberg 13. januar 2011 - 21:32

@Rasmus – endelig! NK@MY-PLEASURE.DK

Så du RADO sagen?

Reply
Danny 13. januar 2011 - 21:52

– Rolex Submariner i guld …

Reply
Danny 13. januar 2011 - 21:53

– sort…

Reply
Søren 13. januar 2011 - 21:59

Tror aldrig helt jeg kommer til at kunne lide supercasen på de nyere sportsmodeller fra Rolex…

Reply
Nicolai Klingenberg 13. januar 2011 - 22:28

@Danny: Den er pivfrækt! Godt valg… :O)

@Søren: Den virker noget mere bastant og stor, men diameteren er stadig 40 mm. Jeg hælder pt også mest til den “gamle” kasse, men det kan være et spørgsmål om tid..

Reply
Steffen 13. januar 2011 - 22:52

Ja, vi kan hurtigt blive enige om, at Hublot har trukket den en tand eller femten forlangt, når det kommer til speciel ed. ting.

Hvis der er frit valg på alle hylder hos IWC, så blev det nok et Big Ingenieur eller et Portuguese chrono i stedet for den store pilot.

Reply
Lillebrænde 13. januar 2011 - 23:21

Royal Oak – verdens første sportsur, jeg er dog allerede den heldig arving af et styk, så jeg kunne nok godt lokkes til at købe et Breguet med Torubillon istedet, tvivler dog lidt på om min bankforbindelse går med til at finansiere et sådan køb – det har jo lige været jul….

Reply
Rasmus 14. januar 2011 - 08:45

Ja, jeg så Rado sagen, det er det første rado ur som der bliver vist, som jeg kan lide, og det er da et ur, jeg selv har kigget på, og overvejet at købe, men de gad ikke at oplyse prisen til mig, da jeg så det på min løbetur i London, fordi jeg var i joggingtøj og en del svedig…

Reply
Nicolai Klingenberg 14. januar 2011 - 09:02

@Steffen: Absolut også “fede” IWC modeller, du nævner. De har dog også lavet en lmt. sag – en grøn Boris Becker sag!

@Lillebrænde: Jeg tror, det er på tide, at vi får nogle af dine lækkerier på bloggen! 🙂 Send gerne en mail, ok?

@Rasmus: Ak ja – lidt ur-arrogance kan man jo komme ud for. 🙂 Træk i et suit og bank på igen, så er jeg sikker på, at prisen er til at finde. Alternativt find en anden forhandler. Jeg hælder klart til sagen med automatisk urværk dog. 🙂

Reply
Chris 14. januar 2011 - 09:27

Der er en meget god grund til at flere herinde mener, at Hublot & AP’s ure har en del ligheder. Hublots chef designer kommer nemlig fra et lignende job i netop AP…

Reply
Nicolai Klingenberg 14. januar 2011 - 09:29

@Chris: Ja – og deres CEO, Jean-Claude Biver, har vist også en fortid hos Omega… 🙂
Tak for input.

Reply
Christian T 14. januar 2011 - 11:25

Jeg er personligt meget til Breitling – de laver nogle klassiske ure der ikke er for prætentiøse. Jeg har selv en klassisk Navitimer fra 99 med sort skive og cognacs farvet læderrem (glad for den), men nogle af deres ældre modeller har høj klasse. B.la. denne fundet på Ebay: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=110551837721 – det er godt nok ikke den gamle version, men stadig et lækkert ur. Dette er til det Canadiske luftvåben, og ved at der også er blevet lavet en version til det Irakiske…

Reply
Iggy 14. januar 2011 - 12:28

Hvad med at oprette en ny tråd og diskutere Rado og design og sorte ure?
Rado har vundet flere design awards gennem årene – senest via r5.5 samarbejdet med Jasper Morrison som Klingen jo også er faldet for i den mekaniske version.
Original er dog stadig en milepæl i mine øjne – verdens første ridseresistente ur fra 1962 (DiaStar) som især senere (midt 80´erne), da Rado fik styr på keramisk urproduktion, blev et stort kendetegn for Rado ure.
At Rado satser på design er fedt – istedet for alle de semi-sports brands, der læner sig op af sporten uden at have nogen forbindelse ellers.

Reply
Nicolai Klingenberg 14. januar 2011 - 15:26

@Christian: Breitling holder i den grad også, og skulle jeg vælge noget derfra, ville det være med læderrem. “Huset” har desuden udviklet sit eget værk – B01 – som har kostet kassen at lave. Til gengæld givet det faktum thumbs up og street cred i “branchen”. Dit link kan jeg desværre ikke åbne?

@Iggy: Mail er sendt til dig…

Reply
Lillebrænde 14. januar 2011 - 16:50

NK@my-pleasure.dk ?

Sender dig en mail i løbet af næste uge med 1 ur eller 3

Reply
Nicolai Klingenberg 14. januar 2011 - 17:19

@Lillebrænde: Præcis – husk lidt Info og historie.

God weekend

Reply
Andreas 14. januar 2011 - 21:33

Geneve lufthavn har helt sikkert sine fordele 😉 AP’en er klart en favorit! Der er en til salg (ikke min egen dog ) på Timegeeks, på trods af at de ellers er lidt sjældne herhjemme.

Reply
Nicolai Klingenberg 15. januar 2011 - 12:16

@Andreas: Tjek! 🙂 Og tak for input!

Reply
Chao 16. januar 2011 - 03:16

For mig.. AP ROO: Alinghi Carbon> Grand Prix Carbon> Bumble Bee > Panda > Volcano> Safari, Navy, Rubber Clad. Men prisen paa BB er 60% hojere end de andre 2 modeller.
Har I set den nye Jarno Trulli? Den er ogsaa bare mega hot!

AP ROO vs Hublot BB???
Paa de nyere AP ROO sidder der cal. 3126 som er mega wtf HOT vaerk.. 55 Power reserve. In House 😀 de fleste BB har Hub 41 som stammer fra Valjoux 7750.. fint vaerk men det slaar ikke APs. generalt sys jeg BBs design er ROO wannabe.

Watch shopping. 1. Hong Kong.. 2. Hong Kong.. 3. Hong Kong
hvorfor? Tjek side 2
http://www.fhs.ch/statistics/watchmaking_2009.pdf

Reply
Nicolai Klingenberg 16. januar 2011 - 15:53

@Chao: Jeg har netop tjekket Jarno Trulli edition ud – den ser fed ud. Ikke så mange udskejelser på farvefronten. 🙂 Er der i øvrigt en årsag til, at BB er væsentlig dyrere? Jeg så i øvrigt en ROO med blå rem – sælgeren sagde, at det var en mere sikker satsning fra deres side, da de havde hørt fra kunderne, at orange og gul var lidt svær at sælge, da de farver ikke gik til jeans (?!).

Også tak for interessant læsning om de forskellige markeder. Tak for kommentar, Chao.

Reply
Chao 17. januar 2011 - 16:33

Det ur du har set i blaa rem har et kaldenavn “Navy”
http://www.rolexforums.com/showthread.php?t=150745
Det kan godt vaere fra ADs side at de saelger bedre men jeg vil ikke tro paa at det er en
bedre satsning i fremtiden. Saa hellere en af de ROOs LE i SS eller Carbon. End of Days var
en af de bedre.

Hvis du er til ROO saa er den nye generation lige landet i SIHH i dag. Personligt sys jeg den i
carbon eller i SS er MEGA hotte. Jeg blev forelsket med det samme(hvert aar) da jeg saa dem i morges.
http://www.network54.com/Forum/125468/message/1295275528/The+new+Royal+Oak+Offshore+Chronographs

De (alm) 44mm Big Bangs i SS el Ceramic el Carbon er ikke dyrere ROO i SS. De bliver heller ikke dyrere end ROO i de naeste pr aar.
Men BB King Power har en lignende pris. King Power har ogsaa lige faet den forste In House urvaerk – Hub Unico
http://www.trustedwatch.com/news/watchnews/5907/Hublot-presents-its-new-in-house-movement-the-UNICO-is-born
Det er rigtigt at Big Bangs har steget paa de sidste men de har ogsaa boostet deres marketings budget siden 07′ imens de andre huse har sparet.

Hvis du ikke har set Jean-Claude Biver’s interview saa burde du tjekke denne her ud.
http://www.youtube.com/watch?v=yBA5gRzuwSw&feature=channel

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk