Home Pindemadder Yoko Ono og Yuki Sushi

Yoko Ono og Yuki Sushi

written by Nicolai Klingenberg 12. januar 2011
Pin It

På trods af man bor et stykke vej fra City er det – i hvert fald nu – muligt at få sushi i Fredensborg. Jeg var et smut forbi til konceptet Running sushi, og nu kan du lure med på den oplevelse.

Kloden drejer, og sushibåndet kører.

Men først skal vi lige have overskriften på plads – hvad i al verden laver Yoko Ono dér? Det skal jeg sige dig – hun er nemlig også fra Japan. Og så har jeg læst mig frem til, at hendes navn faktisk betyder ”Barn af havet”. Hun var dog hverken på menuen eller i restauranten, men jeg synes, det var møgsjovt at skrive.

Nå. Running sushi hos Yuki Sushi er en oplevelse. Du skal dog ikke forvente en fancy restaurant med sublim betjening, topliret atmosfære eller en detaljerigdom, som du for eksempel får på Ebisu på Custom House eller Roka i London. Men det havde jeg på ingen måde regnet med.

Bittesmå tallerkener, men med lidt snilde kan du godt få plads til seks stykker på én.

Forvent til gengæld et bånd i to etager, hvor du kan mæske dig ad libitum. Og det er ikke kun japanske sager, der tager omgange på båndet. Der er også sager fra Kina, som for eksempel to kugler med sødlig smag. Jeg gættede på, det var en dessert, men lod mig fortælle, at det var ”noget man af og til spiser om morgenen i Kina”. God oplevelse dog.

Dessert? Nej - men i Kina spiser de... sådanne kugler til morgenmad.

Vinkort? Ikke rigtigt. Tre røde. Og tre hvide. Vi prøvede en hvid, og selvom Spanien velsagtens høster størst anerkendelse for de ”røde”, så var vinen ok til prisen. 158 kroner. Den lader jeg stå et øjeblik.

Ikke en enorm oplevelse, men let og tilgængelig spansk señorita.

Man var lidt karrig med sashimien og nigirien, men som det lød lidt undskyldende, så er det jo så dyrt. Og hellere ærlighed frem for træt og doven fisk. Når der kom en nigiri forbi, og det gjorde der talrige gange, så smagte den, som den skulle – frisk og lækker. Der var tale om tun, laks og rejer i denne sushiform, mens rispapir ruller med tigerrejer, tangsalat, ”aggemam” (edamame) bønner og dybstegt kylling og rejer passerede forbi i fornemt tempo.

Edamame bønnerne - de kunne godt bruge lidt mere salt.

Bordene er små (sikkert for at få plads til mange gæster, som stedet nok også skal få), der spiles muzak og indretningen byder på klenodier, som findes på enhver tænkelig kinesisk restaurant. Men sådan er det, når du skal slippe 198 kroner for alt, hvad du kan spise. Det er vel at mærke fredag og lørdag – kigger du forbi søndag til torsdag, så sparer du en tyver. Og børn under 11 år spiser til halv pris. Rørende billigt. Og fint til prisen.

Hvem sagde industrielt design? Du behøver dog ikke trykke den røde i bund, når du er færdig.

Du kan desuden hente din mad deroppe – så får du 10 % rabat. Ikke af mig, men af team Yuki. Se menukort og åbningstider på dette link.

Lysende logo - fotograferet på vejen hjem.

Pin It

You may also like