Home Kort - men godt Lidt tips til de gamle dyder

Lidt tips til de gamle dyder

written by Nicolai Klingenberg 4. februar 2011
Pin It

Jeg har for lidt for længe siden lovet, at det kunne være på sin plads med nogle bud på, hvordan og hvorledes, man kan – nogle vil mene bør – gebærde sig, når det kommer til at socialisere, være opmærksom og ordentlig. Uden at der går Emma G i den.

Emma Gad, og jeg gider.

Jeg sætter pris på opmærksomme mennesker, og jeg forsøger selv at være det. Bevares – den kan i den grad smutte, hvis det er lidt uhøjtideligt, og jeg er travlt optaget af noget andet. Såsom at skrive.

Til gengæld forsøger jeg på at efterstræbe en række dyder, som jeg på bedste livsstilsekspert manér vil formidle videre i dette indlæg.

Øjenkontakt
Det er lidt en balance – du skal ikke stirre ham eller hende, du taler med, i øjnene, men hold øjenkontakten, mens du taler. Og smil med øjnene, når lejligheden er til det. Afslutter du en sætning, kan du passende tage en kort pause med øjnene. Det lyder teknisk, men bliver hurtigt naturligt, hvis du tænker lidt over sagerne.

Et fast håndtryk
Der er ikke noget værre end et damet L.A.-håndtryk. Du ved sådan en hånd, der har samme fasthed som en portion hummus. Når jeg lurer med på et eller andet tv fra ”over there” – og typisk fra Los Angeles – kan jeg nærmest se den bløde hånd, som der fra tid til anden bliver slasket frem, når der skal hilses. Giv en fast hånd uden at lege stærke onkel Fjotte. Husk også at kigge folk i øjnene, når du giver hånd. Jeg skal dog lige vare mine ord, hvis du er i Asien – der er regler vist lidt anderledes.

Sådan skal den trykkes. Beklager de skæve og missende øjne.

Komplimenter
Skulle du være så heldig at få et par venlige ord med på vejen, vil jeg mene, det er på sin plads at takke. Ikke af hele dit hjerte, men et tak lyder bedre end et ”Synes du?”, hvis du bliver mødt af ”Fedt garn / tjekkede sko / blæret ur /nydelig ekvipering”. Ros gerne andre – men ikke fordi, de roser dig. Du skal give komplimenter, fordi du mener det.

"Hold da fast (eller fest) et lækkert ur!"

Samtale fremmer stemningen
Hvad er det mest irriterende ved at stille et spørgsmål, som skal være anledning til en fremkommelig dialog? Det må være et ja/nej svar. Nogle skal hjælpes i gang, mens andre selv kan. Bliver du ”interviewet” med talrige og mange spørgsmål, som passer dig fint, skal du bare svare løs. Men husk, at for meget ”jeg-jeg-jeg”, bliver monotont. Lav boomerangen – spørg tilbage om det samme eller noget nyt.

Et fornemt middagsselskab i England, hvor en dobbelthovedet mand (undertegnede selvsagt) forsøger at vise, at man kan være to steder på en og samme gang. Og samtidig forsøger at involvere resten af bordet.

Tre’eren
Det lyder ganske lummeret, men det er det ikke. I forlængelse af ovenstående kan ham/hende med overblikket pludselig samle et helt bord, som måske ikke kender hinanden særlig godt. Det er muligt, du har en foretrukken samtalepartner på den side af dig ved bordet, men det er god stil at huske hende/ham på modsatte side. Også efter tredje glas vin. Er du dygtig, kan du få jer alle tre i samtale, og pludselig er hele bordet med.

At rejse (sig) er at leve
Søndag med udfladning på sofaen hører måske ikke til den gamle skole, og punktet med at rejse sig for en kvinde, skal også tilpasses situationen. Det tager kegler og viser overskud, hvis du rejser dig fra din stol, når din borddame kommer til bordet. Og når hun rejser sig. Som minimum bør du lette dit korpus fra egen stol og trække hendes ud, når hun vender tilbage til bordet. Og lad være med at gøre et voldsomt væsen ud af dig eller seancen. Lad det være naturligt – og husk, at du lige sørger for at hjælpe stolen på plads, så hun ikke sætter sig på gulvet.

Pindemadder og bobler
Det er nok så fristende at kaste i egen mund først – men lad lige snackfadet (forhåbentlig uden selleristicks og Kim’s dip) ryge et smut forbi kvinderne først. Det samme med de våde varer – er det dig, der skænker, kan du eventuelt lige smage for med en lille slat i eget glas, så du ved – og viser – at du serverer noget, der smager, som det skal.

Ladies first - uden relation til Freud i snacks'ene.

Døre og den venlige arm
Døren bør holdes – i hvert fald når I skal ind på en restaurant, ind eller ud af en taxa og så fremdeles. Derudover kan jeg godt lide at have en venlig arm rundt om livet på Musse, som leder vejen til enten bord, bar eller noget, der er endnu sjovere.

Nogle steder holder de automatisk døren for dig, men du bør selv gøre det for din bedre halvdel, hvis der ikke er (mand)folk til det.

Jamen hvorfor?
Mænd og kvinder kan det samme. Stort set. Vi er blevet mere lige, tjener hver vores egne penge, har hver vores karriere og kan selv. Derfor mener jeg, der skal være forskel på mænd og kvinder. Forskellene, som jeg holder af og forsøger at efterstræbe, er muligvis lidt gammeldags, men jeg forsøger at gøre det knapt så formelt. Et glimt i øjet og lidt humor er rigeligt. Jeg synes, det er rart at gøre en lille forskel, som i nogle af ovenstående eksempler. Det handler jo ikke om, at kvinden er for svag til at åbne en dør eller VIL serveres først, men det er venlig omtanke. En mand, der har en kvinde, som svarer for manden, placerer ham bag i bilen og koster utilstedeligt rundt med ham, er knapt så interessant, hvis du spørger mig. Jeg håber ovenstående kan bruges som inspiration. Livsstilsekspert? Det er vel så meget sagt, men en mening og et par tips, deler jeg gerne.

Postscriptum:
Jeg kunne godt blive bedre – og ønsker gerne et tip – til at huske navne. Og til tider ansigter. Jeg tror mit fokus har det med at være forkert, når jeg hilser på en ny – jeg forsøger at huske mest muligt, og to minutter efter husker jeg desværre ikke det væsentligste.

Gør du noget a la ovenstående, som ikke er nævnt, men som skal tages med? Ordet er dit. Og frit.

Pin It

You may also like