Home EkviperingGrej & grooming Dobbelt op på hverdagsluksus

Dobbelt op på hverdagsluksus

by Nicolai Klingenberg

Hvad gør man, når man ikke er til kulørte club-kid briller, men hælder til ”noget klassisk”, og når man nærmest ikke kan være i sig selv, fordi foråret officielt er kommet, men stadig venter på sol? Jeg kastede mig over en ny brille, som skærmer mod solens stråler.

Der har vi den nye klassiker - som godt nok ikke er den mest klassiske Ray-Ban model - som kommer til at hvile flittigt på snudeskaftet. Forhåbentlig i en del år.

Der er tale om et par pivfrække solbriller fra Ray-Ban – modellen hedder Clubmaster og er med skildpadde mønster. Den fås også i sort, men jeg var solgt, da jeg så og prøvede den afbillede sag.

Gennem årene har jeg været talrige modeller igennem. Har været glad for de fleste, men jeg har endnu ikke haft et par, der virkelig skulle blive i samlingen. Solbrillemoden skifter, så måske er det et par klassiske, der skal til – men som kan suppleres med nogle eksisterende. Måske er jeg bare blevet gammel – eller ældre – og forsøger at finde ”noget”, der ikke skal udskiftes den efterfølgende sæson.

Det fascinerer mig mere og mere at finde ”noget” – det kan være alt fra ure til manchetknapper – som holder længere end kortvarige trends. Om det i sig selv er en periode eller en trend, kan jeg dog ikke vide mig helt sikker på. Det kan være nemt at lade sig friste over nye sager, som popper op på blogs eller i magasiner. Nok snak – videre til næste sag, som ikke har al verden med foråret at gøre.

Kender du ikke duften, så kan den anbefales, selvom jeg ikke burde dele den slags hemmeligheder...

Det drejer sig om Hermès – nærmere bestemt duften Terre D’Hermès, som netop har fundet vej til samlingen af velduftende løjer. Jeg skrev om årets signaturduft i et tidligere indlæg, og den holder jeg stadig på – hvis jeg må tilføje Terre D’Hermès som nummer to.

Sneen er i hvert fald væk, og nu venter vi på bedre vejr. I front er det Terre D'Hermès og bagerst Clubmaster brillen fra Ray-Ban.

Hvordan ser du på sagen om solbriller? Er du til en klassiker eller til flere forskellige modeller?

 

You may also like

15 comments

Christopher 11. marts 2011 - 09:58

Jeg personligt mere til de klassike. Ejer selv et par klassike Rayban, med et mere moderne pift 😉
Tjek dem ud http://hmmgodstil.wordpress.com/2011/02/22/my-bag-on-board/

Reply
Steffen 11. marts 2011 - 10:46

Efter havde været blevet skuffet utallige gange over modebriller, så er jeg kommet frem til, at jeg fremover kun vil købe briller fra brillefirmaer og ikke fashion brand briller, da de alle er gået i stykker efter kort tid, så nu har jeg et par Oliver Peoples Altman med Polarized linser, der er i langt bedre kvalitet end mine forgående solbriller, de er godt nok lavet af Luxotica, men det kan man ikke mærke på dem 🙂

Reply
Vincent 11. marts 2011 - 11:06

Persol 649 eller 714 – ’nuff said 🙂

Er selv den lykkelige indehaver af et par 714 i tortoise.

Reply
Nicolai Klingenberg 11. marts 2011 - 11:21

Tak for tre gode bud – er ret pjattet med Persol 714! 🙂

Reply
Nicolaj 11. marts 2011 - 14:43

Har for nyligt anskaffet mig et par Asos billige lækre basis solbrillette som skiftes til brug fra et par Rayban Wayfarer og Marc Jacobs 🙂

Reply
Lass 11. marts 2011 - 15:08

Jeg kører lidt samme “stil”, som dig Klingenberg med både det klassiske og moderne.

Da jeg er indehaver af et par meget klassiske Ray Ban Aviator(som der var en vis herre der bar i en kendt film), og jeg vil nærmeste mene at et par Ray Ban solbriller i en eller anden afskygning er et “must have” i en hver solbrille samling.

Derudover forsøger jeg ligeledes at købe et par meget sæsonpræget solbriller hver sæson.

Reply
Kasper 12. marts 2011 - 01:42

Sjovt at Persol lige blev nævnt. Er der nogen af jer der tilfældigvis ved hvor de forhandles i Danmark? Har meget besvær med at støve dem op. 649’erne helt specifikt.

Reply
Nicolai Klingenberg 12. marts 2011 - 09:57

@Lass: Aviator er og bliver en klassiker – og det kan da være en smart fidus at have en sæsonbetonet no name brille at veksle med. :O)

@Kasper: Jeg faldt over denne her side – men har ikke handlet der:
http://www.smartbuyglasses.dk/designer-sunglasses/Persol/?gclid=COqX5vvTyKcCFQaGDgodf3M3Cg

Reply
Steffen 12. marts 2011 - 10:45

@ Kasper Pesol er ejet af Luxottica Group som laver noget der ligner 70% af alle verdens solbriller, så den lokale brillemand burde kunne bestille dem hjem til dig ellers kontakt Persol eller luxottica, så er de nok mere end villige til, at fortælle dig hvem der forhandler deres vare, du skal dog være obs. på, at solbriller er møg dyre i Danmark, jeg købte mine OP på Kings rd. i London hos en meget fin og eksklusiv brilleforretning og de skulle have 1100kr mindre for dem end Poul Stig briller i København skal, så man skal se sig godt for.

Reply
Kasper 12. marts 2011 - 14:23

@ Klingenberg – Den er mig godt nok noget lusket ud, hva? Har skrevet til dem, på dansk, og de svarer blot på rustent engelsk at de ikke helt forstår mig. Desuden findes hjemmesiden i et utal af udgaver, med hver deres google-translate præget sprog. Tror måske ikke det er helt legitimt.

@Steffen – Hvad ville et par i Danmark så ligge i? Ærgerligt min kalender ikke ligefrem byder på London her snart.

Reply
Philip Bo 12. marts 2011 - 17:24

Må indrømme jeg på solbrille-fronten er så konservativ, så jeg nøjes med to stk. Ray Bans. Overvejer dog et stk. skildpadde til den kommende sæson.

Reply
Vincent W. 12. marts 2011 - 18:01

Købte mine 714’ere hos Profil Optik på Strandvejen i Hellerup 🙂
De havde vel en 10-15 forskellige Persol-modeller sidst jeg kiggede – fremragende service i øvrigt.

Reply
Steffen 12. marts 2011 - 18:03

@Kasper mine OP koster i København 2600 og i London 1500 hvor vidt det samme gælder for Persol skal jeg lade være usagt.

Reply
Klingenberg 13. marts 2011 - 18:48

@Kasper: Noget tyder på, det er en no go.. :O)
@Philip Bo: Do it!
@Vincent: Jeg har hørt det samme om Profil Optik – tak for tip!

Reply
Alexander 16. marts 2011 - 12:15

Jeg har det meget på samme måde som dig Nicolai, jeg har flere sæsonprægede modeller, men de er faktisk næsten alle lavet af Oliver Peoples, og er dermed en form for udbygning af forskellige klassikere. Derudover er jeg så heldig, at jeg er den lykkelige ejer af et vintage par Clubmaster som dine, dog i sort og guld 🙂

For mig skal solbriller helst have et klassisk præg, og ikke ligne et par, der kunne høre hjemme på Paradise Hotel.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.