Home EkviperingGrej & grooming En læser og hans syn på det gode liv – primært i materiel form

En læser og hans syn på det gode liv – primært i materiel form

by Nicolai Klingenberg

En trofast læser går under navnet Andreas – og han kommer i dette indlæg med et par meninger om ure og ekvipering, som er tilsat en mindeværdig historie, som handler om en far, der desværre er gået bort.

En well dressed læser: Andreas.

Jeg modtog et foto af hans Bretiling ur, da jeg efterspurgte fotos af gode sager hos læserne. Der var bid – og da jeg så uret, blev jeg nysgerrig på historien. Det førte til et par spørgsmål, som du kan læse herunder – sammen med svarene.

Hvornår fik du uret?
-Jeg fik uret for 2 år siden og har har ikke båret andre ure siden.

Breitling med far-relation... It's a keeper!

Hvad var anledningen?
-Min far døde og jeg ville bære ham videre i anden forstand end hjertet. Jeg ville have noget som mindede mig om ham, hver gang at jeg kiggede på det. Jeg var ude i forskellige ting som cufflinks, tatovering og lignende, men kom frem til, at en gentleman har to ting som han kan bære som smykke, ur og cufflinks. Uret er en del af min hverdag og jeg går aldrig uden det, så på den måde bærer jeg mindet om mit håndled samtidig med at det er et elegant og stilrent smykke. Der er indgraveret, “Far” bagpå.

Kunne du finde på at købe flere ure, eller er det URET?
-Jeg har en svaghed for ure. Jeg har et Rolex Submariner og et Rolex Oyester Perpetual datejust. Drømmer da også om, at der skal foretages nogle lidt mere specifikke ur-køb når Les Deux en dag tillader det eller når jurastudiet er færdiggjort.

En klassiker fra Rolex findes også i samlingen...

Hvad betyder uret for dig?
-Når jeg vågner og tager det på kigger jeg altid lige på billedet af ham og så ved jeg, at han ville sige, at jeg skulle få noget ud af dagen og gøre det godt i livet. En frisk reminder på hard work og ham som person. Han holder øje..

Et ur er en ting, men hvad mener du ellers, enhver mand bør anskaffe sig?
-Min mormor sagde, altid friske underbukser! Men et par håndsyede lædersko (Mandens sko siger alt om hans personlighed), et skræddersyet jakkesæt og matchende ur/cufflinks så bør man føle sig tilpas, og træde ud i den vidunderlige verden som feinschmecker og være klar på at erobre verden.

Navn i foret - og med særskilt plads til flybillet (som har karakter af business class).

… Men husk det er detaljen der skal kæles for!

Det er noteret. Har du en sag, der betyder noget for dig? Det kan være en klud, en pung, et ur, en vin eller noget andet materielt, som du gerne vil vise og dele historien om, så send en mail sammen med fotoet til nk@my-pleasure.dk

You may also like

15 comments

Philip Bo 5. marts 2011 - 11:02

Sjovt med et læserindlæg. Dog har jeg et kritikpunkt eller to.

Slipset sidder ualmindeligt skidt, – det eneste positive der er at sige om dette er at læseren har forstået for langt slipset skal være (hvilket er et stort plus!). Men knuden er for stor, den kan slet ikke være der for button down kraven. Hvis man vil have sådan en størrelse knude bør man lede efter en skjorte med cut away krave. Knuden er derudover også krøllet plus at slipset, som løber ud af knuden sidder heller ikke OK. Farven er heller ikke OK, et slips bør være mørkere end skjorten, – specielt når man bevæger sig på samme farveskala. Dette er ikke tilfældet ovenfor, og det ligner, at slipsets “blå” prøver at bekæmpe skjortens “blå”.

Jakken. Det nævnes at en skrædersyet jakke er vigtig. Det er det også rigtigt, men man kan komme langt med konfektion hvis man kender sine mål og ved hvad som bør fremhæves. Jakken ovenfor sidder bestemt ikke som den bør, reverset er ude af kontakt med skjorten, – nakken sidder dog fint til. Ud fra billederne ligner det også at ærmerne er 1-1,5 cm for korte, men det kan godt snyde lidt på billedet.

En helt anden ting er urene, jeg synes de ser fine ud! Jeg ville dog nok vælge at bære dem lidt strammere men dette er selvfølgelig en smagssag.

Betragt ovenstående som konstruktiv kritik. 🙂

Reply
Claes 5. marts 2011 - 21:49

Jeg faldt også over button-down skjorten til den store slipseknude. Det er sådan en ting jeg simpelthen MÅ nævne hver gang jeg ser én i tv sådan – til min kærestes irritation. Men det er helt skævt. En Button down er casual og skal IKKE bæres med slips….

Reply
Claes 5. marts 2011 - 21:54

Den ser i øvrigt også ustrøget ud, skjorten – men det passer også meget fint til button-down kraven – meget casual. Men til at jakkesæt – der dur det ikke.

Det er lige præcis i detaljen, X-factoren ligger, som læseren selv nævner. Det er præcis dér jeg ikke forstår den krøllede skjorte og buttondown-skjorten. Men det er måske den bevidste fejl, som jo bør være der?

Jeg synes også det er fede, fede ure! Og jeg synes det er virkelig sjovt og spændende med lidt læserfotos! Fedt initiativ, at sende lidt billeder ind!

Claes

Reply
Philip Bo 6. marts 2011 - 13:46

@Claes

Jeg er slet ikke enig med dig i at en button down skjorte ikke kan benyttes i kombination med et slips. Det har man gjort i mange årtier. Button down og slips har været en vigtig kombi i specielt preppy stilen. Selv opfinderen af button down skorten benytter sig af denne kombi, så den må være godkendt.

Men det skal så lige nævnes at hvis denne kombi benyttes så skal man tænke meget på hvilken slipseknude man benytter, – den skal ikke være særlig bred.

Reply
Vincent 6. marts 2011 - 14:55

Enig – slips (med en passende knude vel at mærke) og button-down er så afgjort stuerent til hverdagsbrug.

@ Philip Bo
Jeg undrer mig dog over hvem denne famøse opfinder er?! Mener button-down skjorten blev opfundet til polospillere i slutningen af det 19. århundrede?

Reply
Philip Bo 6. marts 2011 - 15:30

Der er ikke nogen som har patent på button down. Men det siges at John Brooks under et ophold i England overværede en poloturnering og så at kraveflipperne var fæstnet på brystet således flipperne ikke røg op i ansigtet. John Brooks tog så denne idé med hjem til USA og fik lavet lavet krave-designs som passede til button down (polo spillerne havde blot traditionelle kraver). Og John Brooks anses herfor værende opfinderen af button down.

Reply
Claes 6. marts 2011 - 16:06

Alt er vel “tilladt”. Jeg ville ikke tage slips på sådan en type skjorte – måske hvis jakkesættet var i 1980’er snit og pastelfarvet / oprullede ærmer. Men i den kombination synes jeg det ser forkert ud.

Reply
Philip Bo 6. marts 2011 - 16:14

En button down skorte med et skole/regiment slips også en mørkeblå blazer, evt med guld knapper, dette er en meget velanset kombination og er ikke våget eller rebelsk. Så det er ikke noget man på nogen måde behøves forsvare hvis man vælger at bruge.

Reply
Claes 6. marts 2011 - 19:35

Det er nok, som med religion.. Der findes ikke et facit…

Reply
Philip Bo 6. marts 2011 - 20:03

Tja.. Man kan jo hvertfald bare se at det har været en kombination som har været brugt i mange årtier, også af nogle af dem som ved mest om herretøj.

Reply
Claes 6. marts 2011 - 23:10

Blazeren er jo præcis mere casual – den kan man iklæde sig nærmest ligemeget hvad der er under. Til et stilrent klassisk jakkesæt, der synes jeg nu stadig button-down er “forkert”. Men, som jeg siger – der findes intet facit – ihvertfald ikke længere…

Reply
Klingenberg 7. marts 2011 - 11:33

Gode inspark fra alle – beklager min manglende tilstedeværele, men det gør mig glad at se, at debatten ruller uden min evige tilstedeværelse. Jeg vil give ret i, at der nemt kan være plads til et slips i en button down sag – hvis slipset passer i størrelsen. Og tak til Philip Bo for historisk input. 🙂

Reply
Claes 7. marts 2011 - 13:24

Jeg vil give mig så langt, at det er okay at have en button-down med slips på til en skjorte, hvis man har en uformel jakke / blæzer på. Til et relativt formelt mørkt jakkesæt – så synes JEG det er forkert. Men heldigvis er vi jo ikke alle ens – så var det kedeligt. 😉

Reply
Peder 7. marts 2011 - 18:00

Et lille udklip fra Wikipedia:

“Button-down collars have points fastened down by buttons on the front of the shirt. Introduced by Brooks Brothers in 1896, they were patterned after the shirts of polo players and were used exclusively on sports shirts until the 1950s in America. It is still considered a more sporting style, and, particularly outside America, traditionally dressed men still do not wear suits with this style of collar.”

I den sammenhaeng kan man vel sige at en button-down shirt passer til en sport jacket som de kalder dem her i UK, altsaa blazer jakker, tweed jackets etc. og derfor ikke til et mere formelt jakkesaet.

Det bakker i oevrigt op omkring Philip Bo’s forklaring paa button-down skjortens historie.

Peder

Reply
Skolegade 23. januar 2012 - 20:01

Er jeg den eneste der syntes, at det Submariner ser lidt mistænkeligt ud?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk