Home Ure En læser og hans ur

En læser og hans ur

by Nicolai Klingenberg

I dag, mandag, går turen til Basel, hvor jeg skal tilbringe nogle intensive timer i urenes verden. Store som små urhuse skal præsentere årets nyheder, og jeg forventer at returnere med kameraet fuld af “shots” og bloggen fuld af noter, der skal blive til historier. I tråd med turen handler dagens indlæg om en læser – og hans ur!

Det handler blandt andet om Tag Heuer, motorsport og reaktioner...

1. Hvor så du uret første gang?
Tilbage i Le mans filmen samt i diverse magasiner som Bilen og Motor og Sport, da jeg var lille.

2. Har du selv benzin i blodet?
Ikke specifikt, men jeg har været meget bilinteresseret før og kan ikke nænne at smide min samling af Bilrevyen fra 63 frem til 85 ud, især dem fra 70’erne interesserer mig.Og så synes jeg især, at motorsporten i 70’erne var lidt sejere. Derfor har jeg også en forkærlighed for ure med racerremme med stikninger.

3. Hvis du skulle investere i flere ure, hvilke skulle det så være?
Nok et Navitimer, men der er mange spændende ure. Jeg kunne faktisk også godt tænke mig et Oris Chronoris på et tidspunkt. Igen et ur, som har sit afsæt i 70’ernes urstil. Derudover – og indenfor kort tid – et Seiko Velatura.

Tag Heuer sagen i fuld flor.

4. Hvornår og hvor købte du det ? Og hvad er den eksakte modelbetegnelse?
Jeg købte det på nytårstur i Berlin 2010. Jeg havde ellers kigget på brugtmarkedet herhjemme, men fik en god pris i Berlin.  Helt specifik er der tale om et Tag Heuer Monaco CW2113.FC6183, den gamle model med hesalitglas og uden glas i bagkassen

5. Hvilke reaktioner har du fået?
Flere af mine kolleger, som nok må klassificeres som ur-ignoranter har absolut intet til overs for uret. De er mere til mit Tag Heuer Carrera, men de øvrige ur-gale kolleger har respekt for uret.

6. Hvorfor synes du, enhver mand bør gå med ur?
Uret og manchetknapperne er bare mandens smykke. Men i nogle brancher er det ogsåtegn på succes, men her ender det ofte i Submariners og Seamasters i sort.

You may also like

4 comments

John Langersted 29. marts 2011 - 21:23

Et meget elegant ur, men umiddelbart også meget stort (vurderet udfra billedet). Jeg er ikke selv specielt ur kyndig, men har igennem længere tid gerne selv villet investere i et ur, der er lidt udover det sædvanlige. Har du nogle ideer til sider, hvor man kan finde inspiration og læse om nogle af de ure, som du selv nævner i dit indlæg?

Reply
Steffen 30. marts 2011 - 17:26

Prøv at se det her indlæg, der burde du kunne finde lidt inspiration.

https://my-pleasure.dk/2011/03/lidt-tips-til-kob-af-brugte-ure/

Reply
Nicolai Klingenberg 30. marts 2011 - 17:48

Tak for hjælpen, Steffen. Og god læselyst, John. 🙂

Reply
Chris 30. marts 2011 - 20:56

Hej John. Uret er faktisk ikke så stort(38 mm ex krone), men syner større grundet dets kasseform. Du bør gå på drømmerejse både her på sitet samt på http://www.vintageure.dk og selvfølgeligt udenlandske ursider. Så finder du uret eller urene for dig. Det er skræmmende godt tidsfordriv:o)

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk