Home Ure En læser og hans ur

En læser og hans ur

written by Nicolai Klingenberg 28. marts 2011
Pin It

I dag, mandag, går turen til Basel, hvor jeg skal tilbringe nogle intensive timer i urenes verden. Store som små urhuse skal præsentere årets nyheder, og jeg forventer at returnere med kameraet fuld af “shots” og bloggen fuld af noter, der skal blive til historier. I tråd med turen handler dagens indlæg om en læser – og hans ur!

Det handler blandt andet om Tag Heuer, motorsport og reaktioner...

1. Hvor så du uret første gang?
Tilbage i Le mans filmen samt i diverse magasiner som Bilen og Motor og Sport, da jeg var lille.

2. Har du selv benzin i blodet?
Ikke specifikt, men jeg har været meget bilinteresseret før og kan ikke nænne at smide min samling af Bilrevyen fra 63 frem til 85 ud, især dem fra 70’erne interesserer mig.Og så synes jeg især, at motorsporten i 70’erne var lidt sejere. Derfor har jeg også en forkærlighed for ure med racerremme med stikninger.

3. Hvis du skulle investere i flere ure, hvilke skulle det så være?
Nok et Navitimer, men der er mange spændende ure. Jeg kunne faktisk også godt tænke mig et Oris Chronoris på et tidspunkt. Igen et ur, som har sit afsæt i 70’ernes urstil. Derudover – og indenfor kort tid – et Seiko Velatura.

Tag Heuer sagen i fuld flor.

4. Hvornår og hvor købte du det ? Og hvad er den eksakte modelbetegnelse?
Jeg købte det på nytårstur i Berlin 2010. Jeg havde ellers kigget på brugtmarkedet herhjemme, men fik en god pris i Berlin.  Helt specifik er der tale om et Tag Heuer Monaco CW2113.FC6183, den gamle model med hesalitglas og uden glas i bagkassen

5. Hvilke reaktioner har du fået?
Flere af mine kolleger, som nok må klassificeres som ur-ignoranter har absolut intet til overs for uret. De er mere til mit Tag Heuer Carrera, men de øvrige ur-gale kolleger har respekt for uret.

6. Hvorfor synes du, enhver mand bør gå med ur?
Uret og manchetknapperne er bare mandens smykke. Men i nogle brancher er det ogsåtegn på succes, men her ender det ofte i Submariners og Seamasters i sort.

Pin It

You may also like