Home EkviperingGrej & grooming Filippa K inviterede til kollektionspræsentation i Stockholm

Filippa K inviterede til kollektionspræsentation i Stockholm

by Nicolai Klingenberg

Svensk mode har for længst placeret sig på den danske modescene, og vi har ikke været blege for at tage de svenske klude til os. Jeg tog til Stockholm for at blive klogere på efterårets herretendenser, men fik også en snak med Filippa K’s designer, Nina Bogsted.

Jeg blev budt på Champagne, men det var faktisk Prosecco...

Lad det være sagt med det samme – Filippa K er til manden, der holder af en god pasform, og som sætter pris på en ordentlig kvalitet. Han har interesse for mode, men han ånder og lever ikke for den. Således lyder det i hvert fald fra designer Nina Bogsted, der er svensk, men uddannet i Danmark og i dag arbejder hos Filippa K.

Diskret ternet blazer...

Et gråt suit. Og endnu en ung mand.

Det er en noget nær iskold februaraften i Stockholm. Mens de sidste detaljer færdiggøres på det hippe galleri Lars Bohman Gallery, går snakken om den kollektion, som skal vises frem i aften – men som først ser hylder og bøjlestænger til efteråret.

Her står alt det, du egentlig bør vide om efterårets kollektion fra Filippa K.

”Den stil, vi repræsenterer er ikke den ultra formelle, som du måske kan se på en bankmand. I stedet går vi efter det mere afslappede, men elegante”, lyder det fra Nina Bogstedt. Og da de mange modeller begynder at entrere podiet, står det klart, hvad hun mener. Her er ingen sprælske farver, unødvendige detaljer eller trends for trendens skyld. Og så er stilen elegant, men et til tider råt præg. ”Du vil nemt kunne tage en af vores blazere og sammensætte dem med et par chinos – og som den rå prik over i’et, kan du stikke fødderne i et par rå boots”, foreslår Nina Bogsted.

Unge modeller, men klunset siger det hele - klassisk og uden store udskejelser. Personligt ville jeg nok tilsætte en kulørt klud.

Kollektion vises frem – og der er nok at tage fat på. Det vil dog være utænkeligt at erhverve sig hele kollektionen, så derfor spørger jeg ind til, hvad enhver mand bør have i sin basisgarderobe, og designeren mangler alt andet end ord: ”Netop basisgarderoben er noget af det, vi altid har satset på. Det ligger i vores DNA, om du vil. En mand bør have et jakkesæt, blazere i flere forsk afskygninger, jeans og chinos. Derudover arbejdet vi med fænomenet ”den perfekte hvide skjorte” og ”den perfekte hvide T-shirt””, fortæller Nina, der også lover, at et jakkesæt nemt kan splittes ad og bruges som enkeltstående dele: ”Selvom det hedder et jakkesæt, har vi designet tøjet således, at du nemt kan købe en enkelt del eller bruge dem hver for sig”.

"I work in fashion too..."

I en tid hvor fænomener som bæredygtighed og CSR spiller en væsentligrolle, har Filippa K lagt sig godt i front. For eksempel kan man aflevere sit tøj i en Filippa K second hand forretning, og glæde andre med de aflagte sager. Og selvom jeg ikke ejer en komplet kollektion, så giver det mening.

Årets snackdille er rodfrugter i efterårets farver.

Filippa K er klassisk – og det holder. Det vil sige, at du kan trække i de samme gevandter flere år i træk, uden at du ligner et levn fra fortiden – til gengæld er du heller ikke helt fremme i bussen, hvad angår vilde farver og skæve snit. Det er et bevidst valg fra Filippa K’s side , hvor man synes at leve efter mantraet: Hellere casual og kvalitetsbevidst end først på beatet med modeluner og skæve snit”¦

Super fin kulør - den kunne jeg godt falde for.

Klap-klap - så er der page!

I øvrigt”¦
Stockholm har fantastisk meget at byde på. Jeg har skrevet en så godt som komplet guide til byen, der har alt fra klubber til Michelinrestauranter, delikatessemarkeder og fem stjernede hoteller. Guiden er for omfattende til at kunne smides ind i et enkelt afsnit her, så derfor får du et link til sagen her.

Skulpturer, der ikke må røres - men som gerne må købes.

You may also like

4 comments

Uffe Trærup 15. marts 2011 - 12:31

Og hvorledes var De selv ekviperet til lejligheden, hr. Klingenberg? Lå De under for det svenske modehus og havde derfor fundet matchende gevandter frem? Eller var De Dem selv til fulde med spraglet lommetørklæde og klassisk ur? Nysgerrigheden pirrer mig…

Reply
Nicolai Klingenberg 15. marts 2011 - 12:36

Hr Trærup! Jeg husker det ikke helt tydeligt, men jeg havde ingen Filippa K gevandter på. 🙂 Mener det var en klassisk blazer, skjorte og slips – samt boots og chinos. Uret? Hm. Mener det var min Sub fra fødeåret! :O)

Reply
Suresen 24. marts 2011 - 15:44

endnu en købt og betalt artikel. gaaaab. bare fordi man får tur behøver ikke betyder man mister sin kristiske sans klingeberger.

Reply
Nicolai Klingenberg 24. marts 2011 - 16:07

@Suresen: Jeg tror, du måske har fat i den forkerte eller har misforstået noget? Jeg er ikke blevet betalt af Filippa K for at skrive noget som helst – blot til orientering.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk