Home EkviperingKluns Guide til mænd – ekviperingens hemmeligheder del I

Guide til mænd – ekviperingens hemmeligheder del I

by Nicolai Klingenberg

Der er et og andet, man bør vide, når det kommer til ekvipering. I den forbindelse har jeg ladet Mikkel, der arbejder hos Axel, svare på nogle spørgsmål. Egentlig skulle historien have været præsenteret i et indlæg, men den kompetente mand lod for alvor tasterne klapre, hvorfor der bliver tale om to indlæg. I dag handler det blandt andet om typiske fejl, kulørte løjer, og hvad man skal have for øje, hvis man er lys i huden… Og sørme om der ikke også er noget med gode tilbud med ditto rabatter!

Hear-hear! Så er der britisk elegance fra Hackets www.

Hvilke typiske fejl begår mænd, når de køber tøj?
En klassisk fejl mange begår, når de køber jakkesæt, er det, jeg kalder ”søvngængerfinten”. Man tager en habitjakke på og strækker derefter armene så langt ud fra kroppen som overhovedet muligt for på den måde at få konstateret, om ”ærmerne er lange nok”. Hvis ærmerne skal være lange nok til den slags udstræk, får man en jakke, der dækker hænderne, plus det løse, og det eneste, man opnår, er et ”Jeg har lånt farmands jakkesæt”-look. Ærmelængden måles ved, at man, iført jakken, står afslappet med armene ned langs siden. Jakkeærmerne bør nu maksimalt gå til et par millimeter over håndroden, så man lige kan se en halv til en hel centimeter af skjortemanchetten.

Knivskarpt - og sort - suit fra Hugo Boss.

Man skal også passe på med at overvurdere, hvor meget en skjorte fylder under en jakke. Hvis man har prøvet en jakke med T-shirt inde under, er der mange der siger, ”Der skal jo også være plads til en skjorte” og tager en størrelse større, men de fleste arbejds- og hverdagsskjorter er meget tynde og fylder ikke meget ekstra under jakken. Hvis man derudover heller ikke er typen, der går med undertrøje under, er forskellen nærmest ikke tilstede.

Og hvordan er det lige med de kulørte sager?
Mange mænd er farveforskrækkede og sætter automatisk grænsen, når de ser noget, der går ud over de klassiske hvide og lyseblå skjorter. Mit råd er at prøve de kulørte sager på – se dem sammen med en jakke, eller et par bukser, eller en cardigan  etc. Mange bliver overraskede over, hvor meget liv en lyserød stribe i et slips pludselig kan give et helt sæt tøj, eller hvordan en f.eks. lilla skjorte kan gøre en habitjakke lidt mere festlig og velegnet til en aften i byen.

En lilla skjorte? Jo - det går fint, hvis du formår at sammensætte det korrekt.

Og lad nu være med at prøve at købe nye sorte bukser til din gamle sorte habitjakke, med mindre du er HELT sikker på det er samme kvalitet, det ser herrens ud og forskellen på metervarerne ER tydelig.

De bedste tips til at opgradere garderoben for få midler?
Accessories er altid en nem måde at løfte en skjorte eller en jakke på. En lille klud til brystlommen eller et tørklæde til halsen kan ofte gøre en kæmpe forskel. Ellers er det vigtigt at holde øje med, om den hvide skjorte, man har hængende, stadig er hvid. En hvid skjorte, der er blevet brugt og vasket et par gange for meget, kan ødelægge selv det flotteste jakkesæt. Til gengæld er det de færreste ting, der kan få et sæt tøj til at ”lyse op” som en helt ny hvid skjorte. Når man køber tøj, kan det være en god idé altid at have in mente, hvad man allerede har i garderoben og så købe ud fra det. Det nytter ikke noget kun at købe en fed T-shirt, hvis man ikke har noget at sætte den sammen med.

Smid en klud i lommen, ret ryggen (det er gratis), og du står som ny.

Er du i tvivl, så spørg gerne sælgeren, om man kan sætte den sammen med et par slidte jeans og en blå cardigan, eller om du både kan bruge den til jeans og chinos, eller hvad du nu har i tankerne. De fleste sælgere vil hellere end gerne give gode råd, og på den måde undgår du også at skulle købe noget matchende, hver gang du er ude og købe ind. De fleste tøjbutikker, jeg kender til, har 8-14 dages fuld returret. Udnyt det, og prøv det tøj, du køber, derhjemme i vante omgivelser og med det, du har hængende i skabet.

Hvad bør enhver mand have i sin garderobe?
En pæn enkel sort habit, en pæn hvid skjorte der kun bruges til specielle lejligheder, et par pæne sorte sko, et par mørke jeans og et par brune bomuldsbukser.

Sorte pedaler - husk, at de skal pudses fra tid til anden.

Hvad skal vi trække i til sommer. Og hvilke farver?
Noget, vi kommer til at se meget af, er et army/safari tema, altså cargopants, nedvaskede kanvas og hør/bomuldsskjorter, uniformerede jakker, ørkenstøvler (sæsonens musthave, hvis du spørger mig), altså meget grønne og brune nuancer. Blå, og ikke mindst mørkeblå er endnu en gang en sikker vinder, så hvis man ikke er til safari looket, skal man bare huske at holde det rent og enkelt.

Casual sommer? Jo tak. Foto fra Hacketts spring/summer kollektion

 

Hvad kunne den danske mand blive bedre til, når det kommer til mode?
Den danske mand skal turde noget mere og ikke være begrænset af, hvad man ser på Go’morgen Danmark, men turde gå sine egne veje. Samle inspiration og afprøve nogle af de ting, man syntes ser godt ud på andre.

Tør du?

Savner du inspiration, så tag eventuelt en dag, hvor du kigger butiksvinduer rundt om i byen, eller tjek www.style.com, der har en kæmpe samling modeshows, både i billeder og videoer, samt nyheder, blogs og hvad dertil hører.

Slipset – skal det være bredt, smalt, strikket eller?
Hvis man er lidt stor i det, skal man gå efter klassiske brede slips, et smalt slips kommer til at virke meget småt, og man kommer til at se større ud. Hvis man er spinkel, kan man med fordel tage et smalt slips, da et bredt slips kan få en til at virke endnu mindre end man i forvejen er.

Slip det afslappede - og prøv med et slips...

Det strikkede slips er super fedt, hvis man på den ene side har lyst til at udstråle stil, men på den anden side ikke er meget for at trække i jakkesættet – formelt og afslappet kan man vel kalde det.

Til sidst kan jeg kun opfordre mændene derude til at hive slipset frem lidt oftere, end vi ser for tiden. Det er som om, mange glemmer det, eller synes det virker for formelt, og fred være med det, men der er ikke meget, der udstråler autoritet og får kvinderne til at kigge en ekstra gang, som en mand med slips.

Færdiggør nedenstående sætninger:
Hvis du er høj tynd, skal du gå efter… bukser, der ikke er for korte.

Hvis du er mørk i huden, bør du undgår farver som… brun og mørk beige.

Og hvis du er hvid i huden, bør du gå uden om farver som… stærke, varme farver som rød, orange og lyserød.

Tilbuddet? Det kan du læse mere om her – og trykker du på fotoet, ryger du direkte ind på www’en med de de nedsatte priser.

Happy birthday to Axel - og gode rabatter til dig.

 

You may also like

5 comments

Rene Hjortborg Bjørnskov 28. april 2011 - 23:44

Er man ikke typen der bruger jakkesæt jævnligt og derfor har et større udvalg, ville jeg springe over den sorte og gå efter den mørkegrå variant i stedet. Jeg synes den er langt mere anvendelig.

Reply
Nicolai Klingenberg 28. april 2011 - 23:50

@René: Det kan der nemt være noget om. Personligt er jeg ikke helt sikker på, om jeg ville vælge sort eller mørkegråt.

Tak for input. 🙂

Reply
Claes 29. april 2011 - 09:19

Jeg vill helt afgjort også vælge mørkegråt. Det sorte signalerer for meget “mit eneste sæt”. Hehe.

Reply
Steffen 29. april 2011 - 10:56

Jeg tror vi kommer til, at agree to disagree.

Personligt ville jeg aldrig vælge et gråt eller sort som mit eneste jakkesæt, jeg ville gå efter et mørke blåt, da det er langt mere brugbart og er bedre / nemmere, at mix og matche farve ind i uden, at det kommer til, at se tvunget ud, derudover holder blå sig generelt pænere længere end de to andre.

Brune (bukser) det kommer virkelig an på ens hud farve og ens stil, jeg synes personligt ikke de klæder min hudfarve/tient, så det eneste brune jeg ejer er sko.

Reply
Claes 29. april 2011 - 11:34

Enig mht. det mørkeblå.

Ens hud/hårfarve er også meget afgørende. Hvis man er meget lys i huden, så ser sandfarver også kidsede ud – så fader bæreren helt væk. Jeg tror egentlig, man er “heldig” hvis man har en lidt mørkere farve – der passer de fleste farver faktisk ret godt. Selvfølgelig vil en Afrikaner have samme problem med brun, som en lysere person har med beige/sandfarve.

Claes

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.