Home Gæstebloggere Steaksalat – en gæsteblogger deler ud af sin opskriftssamling

Steaksalat – en gæsteblogger deler ud af sin opskriftssamling

by Nicolai Klingenberg

Navnebror Nicolai W sendte en mail i forbindelse med en “snak” i et kommentarfelt til et tidligere indlæg – som vistnok handlede om salat. I den forbindelse udviklede dialogen sig til dagens indlæg – et indlæg om en steaksalat. Den er endnu ikke afprøvet på egen grill, men ligger på “to do”, “to grill” og “to taste” hylden. Tak til Nicolai for opskriften, som nemt kan være højaktuel til den nuværende grillsæson – for eksempel i denne weekend!

Velbekomme! Fotoet er skudt af gæstebloggeren himself.

Opskriften er til 2 personer

Ingredienser:
Blandet salat efter smag og behag
250 g rigtig godt oksekød – gerne mørbrad
3-4 løg
2 røde peberfrugter
200 g grillet artiskokhjerter
1 pose pinjekerner
1 glas semi dried tomater
Parmasan flager efter behag

How to make it:
* Salaten skylles og lægges i bunden af et salatfad
* Løgene skæres i skiver og pensles med olie og grilles til de er godt sprøde
* Kødet grilles, så det stadigvæk er lidt rødt i midten, lad det hvile lidt, og skær det dernæst  ud i tynde skiver
* Peberfrugterne steges i en gryde med rigelig olivenolie. Efter cirka to minutter tilsættes lidt hvidvinseddike i. Rist/steg videre, indtil de er begyndt at ændre farve
* Pinjekernerne ristes ligeledes på en pande til de opnår lidt farve
* Artiskokhjerter, ristede peberfrugter, pinjekerner og semi dried tomater blandes i
* Herefter anrettes kødet på toppen, dernæst løg og til sidst pyntes der med parmasanflager
Resultatet? En helt suveræn salat, der både indtages med drengene eller kæresten.

Tip:
Et lille ekstra pift til salaten er en “herredressing” bestående af creme fraiche, salt, peber, sprødt bacon, der røres i creme fraichen sammen med lidt hvidløg. Alternativt kan en en god olie-eddike dressing også bruges.

You may also like

3 comments

FWK 9. april 2011 - 06:53

Bøfsalat? – det må være noget jysk noget 😉

Reply
Kasper Bergholt 9. april 2011 - 15:40

Den ret dér skriger på noget bedre parmesan i stedet for glanshvide, industrifirkantede sager! 🙂

Derudover synes jeg, den stritter i alle mulige — lidt for søde (peberfrugt, syltet artiskok, pinjekerner, brunede løg) retninger.

Hvad er der galt med klassisk carpaccio?

Alt godt,

Kasper

Reply
Klingenberg 10. april 2011 - 16:37

Jeg må vende tilbage, hvis jeg får sammensat retten – med eventuelle tilføjelser! 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk