Home Gæstebloggere Steaksalat – en gæsteblogger deler ud af sin opskriftssamling

Steaksalat – en gæsteblogger deler ud af sin opskriftssamling

written by Nicolai Klingenberg 9. april 2011
Pin It

Navnebror Nicolai W sendte en mail i forbindelse med en “snak” i et kommentarfelt til et tidligere indlæg – som vistnok handlede om salat. I den forbindelse udviklede dialogen sig til dagens indlæg – et indlæg om en steaksalat. Den er endnu ikke afprøvet på egen grill, men ligger på “to do”, “to grill” og “to taste” hylden. Tak til Nicolai for opskriften, som nemt kan være højaktuel til den nuværende grillsæson – for eksempel i denne weekend!

Velbekomme! Fotoet er skudt af gæstebloggeren himself.

Opskriften er til 2 personer

Ingredienser:
Blandet salat efter smag og behag
250 g rigtig godt oksekød – gerne mørbrad
3-4 løg
2 røde peberfrugter
200 g grillet artiskokhjerter
1 pose pinjekerner
1 glas semi dried tomater
Parmasan flager efter behag

How to make it:
* Salaten skylles og lægges i bunden af et salatfad
* Løgene skæres i skiver og pensles med olie og grilles til de er godt sprøde
* Kødet grilles, så det stadigvæk er lidt rødt i midten, lad det hvile lidt, og skær det dernæst  ud i tynde skiver
* Peberfrugterne steges i en gryde med rigelig olivenolie. Efter cirka to minutter tilsættes lidt hvidvinseddike i. Rist/steg videre, indtil de er begyndt at ændre farve
* Pinjekernerne ristes ligeledes på en pande til de opnår lidt farve
* Artiskokhjerter, ristede peberfrugter, pinjekerner og semi dried tomater blandes i
* Herefter anrettes kødet på toppen, dernæst løg og til sidst pyntes der med parmasanflager
Resultatet? En helt suveræn salat, der både indtages med drengene eller kæresten.

Tip:
Et lille ekstra pift til salaten er en “herredressing” bestående af creme fraiche, salt, peber, sprødt bacon, der røres i creme fraichen sammen med lidt hvidløg. Alternativt kan en en god olie-eddike dressing også bruges.

Pin It

You may also like