Home Grej & grooming 11 ting enhver mand bør anskaffe sig

11 ting enhver mand bør anskaffe sig

written by Nicolai Klingenberg 9. maj 2011
Pin It

I diverse debatter, kommentarer og spørgerunder her på bloggen og på Facebooksiden, handler det fra tid til anden om de materielle goder. Det gav mig den tanke, at der skulle skrive et par bevingede ord om, hvad enhver mand bør erhverve sig, når det kommer til “ting og sager, men også et par af de mere uhåndgribelige løjer. Betragt indlægget som en omgang “summa summarum, og læs med, og se, om du mangler noget.

Nydelig ekvipering, men der skal mere til. Foto: www.hansenandjacob.com

Ur
Overrasket? Med garanti ikke. Men uret skal nævnes. Lige siden jeg fandt ud af, at ure ikke bare var ure, havde jeg et evigt skævende blik til Rolex Submariner. Det er mere end 15 år siden, at kiggeriet begyndte. I forlængelsen af drømmen om et “Sub” forsøgte jeg først at finde noget, der mindede om, og som passede til den daværende økonomi. Forskellige ure blev indkøbt, men ingen af dem gjorde det rigtig for mig. Da dagen kom – ganske vist en del år senere – hvor det første Sub kom på armen, var jeg solgt. Et ur blev til flere, et par er blevet solgt og bytter og udskiftet med andre, øjnene har fået syn på nye mærker, og jeg bliver konstant klogere på den – i min verden – ganske spændende verden.

Det uundgåelige ur.

Blazer
Den går til det meste – og gør dig pludselig mere formel at se på. Blazeren og jakken fra jakkesættet fungerer som en del af basisgarderoben, og jeg går stort set aldrig udenfor en dør uden blazer. Mok den over en T-shirt, rul ærmerne op eller tilsæt en sideskilning og knivskarp slipseknude alt afhængig af destination og formål.

Her en dobbeltradet sag med klassiske metalknapper - og fræk, rød indmad.

Slips
Jeg synes ikke kun det pynter – jeg synes også, det ser elegant ud. Og du behøver ikke være iklædt et jakkesæt for at gå med slips. Eller en blazer for den sags skyld. Et herligt lokke? Jeans, hvid skjorte med opsmøg på ærmerne og et strikket slips. Vupti – så er der casual coolness for alle mønterne. Og når nu vi er ved halsen, så er butterfly’en også en must-have.

Halsgodter er vejen frem.

Manchetknapper
En uundgåelig detalje, hvis du spørger mig. Det pynter, der er meget at vælge i mellem, og så kan det matches med alverdens løjer. Har du stål ur på, så kan du passende tilsætte et par knapper i sølv eller stål, og har du et guldur på, kan du selv gætte dig til, hvad du kan matche med.

Manchetter med dertilhørende knapper

Lommetørklæder – a.k.a. kluden
Tilbehøret der giver nyt liv til enhver blazer, jakke eller jakkesættet hører til blandt de mindst kostelige. En klud kan foldes på et hav af måder og fås i alt fra bomuld til silke. Personligt har kluden været en følgesvend i snart ti år – i begyndelsen blev der lagt mærke til den, og øgenavnet morfar fulgte af og til med. I dag er sagen en anden – og der findes en hel del morfædre, som ikke engang er almindelige fædre.

Sildesalat for autodidakte - en klud i lommen og et Kongemærke på reverset.

Smoking
Skal det være festligt, så træk i en smoking. Og gerne din egen. Fidusen er, at hvis du har din egen fremfor, så vil du bruge den mere, end du tror. Låner eller lejer du en smoking, så vil du kun gøre det i de absolut nødvendige situationer. Har du en smoking hængende i garderoben, vil du med garanti have hang til at trække i den til flere festlige lejligheder, hvor et jakkesæt lige med nød og næppe kan kategoriseres som “festlig påklædning”.

No smoking? Yes smoking!

Taske
Udskift den polske attachemappe (læs: plasticposen) med en fornuftig taske i for eksempel læder. Gennem tiden har jeg slæbt på et hav af forskellige sager, som aldrig har gjort mig helt tilfreds. Så kom dagen, hvor den orange laban blev min, og den er nu en fast følgesvend, når laptoppen og andre arbejdsrelaterede løjer skal med til udlandet eller til møde.

Nærmest med Sidney L kulør - men den er trofast og et must have. Tasken altså.

Pung
Egentlig samme devise som tasken – en pung bliver en del af dig, når du har fundet den rette. Du ved, hvor de forskellige kort er, den følger dig gennem tykt og tyndt, og så kan den blive patineret (og endnu pænere) med tiden.

Du har med garanti en i forvejen, men den er nok ikke så bekvem at bære kort i...

Bil
Der er ikke noget som at køre bil, hvis du spørger mig. Hvis man vel at mærke undgår køer og myldretid. Bilen er for mig en frihed, der gør, at jeg kan køre, hvorhen jeg vil – og når det passer mig. Som ung knøs – det er en hel del år siden – var det vigtigste at få et kørekort og dernæst låne et vogntøj i familien. Da jeg fik min egen første bil, var lykken gjort, og dengang gik jeg ikke så meget op i, hvordan den så ud, eller hvor ny, den var – det har så ændret sig siden. Mere vil have mere – men med den seneste erhvervelse i form af min Porsche 912, har jeg udlevet den halvhemmelige drengedrøm om at have en Porsche. Bevares – det skulle nok være muligt at finde en nyere model, men jeg er godt tilfreds. Lyden, der afføder et bredt smil, designet og emblemet på fronten udgør en form for liebhaver symbiose, som varmt kan anbefales. Tillæg i øvrigt lige det faktum, at nogle biler kan vise sig at være en god investering, og at en smuk vogn kan få folk til at vende hovedet efter din vogn, så skulle du være kørende.

Frihed på fire hjul...

Når vejret viser sig fra sin værste side, er det herligt at træde ind i noget mere komfortabelt – og nyere – pt. i form af JUKE’en. Her spiller musikken over motoren, gearet glider ubesværet og automatisk, mens varme og kulde styres ned til halve grader. Og nå ja – telefon og spilleliste fra selvsamme kører trådsløst.

Komfortabel kørsel med moderne bekvemmeligheder.

En interesse eller en hobby
Det er sundt at have noget at gå op i – synes jeg. Om det er ure, vin, biler, frimærker eller noget helt andet, er sådan set underordnet. Det er bare rart at have noget, som man kan fordybe sig i og samtidig lukke alt andet ude. Alt afhængig af din udadvendthed kan du i øvrigt være så heldig at støde på ligesindede, som du kan dele din interesse med. Vupti – nye bonusvenner. Måske endda for livet.

En hobby og tid til tanker. Foto: www.stateofart.com

Selvironi
Er der noget værre end mænd, der ikke kan grine af sig selv? I doubt it. Selvhøjtidelighed er nærmest ikke til at bære – men det er selvironi. I min verden viser det overskud og selvsikkerhed, når man grine af sig selv og sine – lad os kalde dem eventuelle – fejl.

De andre
Fodtøj – og nogle til enhver lejlighed: Laksko, sejlersko, boots og et par gummisko.
Power tools – uanset om du har ti tommelfingre, så er der tumbs up, hvis du kan fremvise en slagbormaskine, som formår at betjene.
En grill – jeg er ikke særlig dygtig i et køkken, men det kræver ikke al verden at grille. Og med gas går det kvikt.
En pengeklip – kontanter er klædelige i mindre vulgære portioner, og de er rare at have ved hånden. Mok dem i en pengeklip, og læg bundet i lommen.
Et par briller mod solen – gem trætte øjne væk, og skærm for solen.
Et kamera – snup fotos af det, du oplever. Det er herlige minder af have til eftertiden.
Et interessant job – jeg mener ikke, at arbejde skal være noget, der bare skal overstås. Det skal være noget, du har lyst til at stå op til, engagere dig og – men som du også kan holde fri fra af og til.
En herlig livsledsager – det siger sig selv.

Har jeg glemt noget? Det er slet ikke utænkeligt – og det er her, du kommer til orde. Kommentarfeltet er åbent. Fireogtyve svv.

 

Pin It

You may also like