Home Gæstebloggere En mand og hans vintagevogn – Chevrolet Corvette Stingray

En mand og hans vintagevogn – Chevrolet Corvette Stingray

written by Nicolai Klingenberg 7. maj 2011
Pin It

Mød Claes – og hans vintagevogn. Han er læser af bloggen, har en god historie, et flot vogntøj – og så er der noget med en iPod, Bobby Ewing og en YSL jakke…

Navnet er Ray. Stingray. Læs med om fascinationen for herlige vogne fra Amerika.

Du har en vintagevogn, men inden vi kommer til selve modellen, hvad er det så, vintagevogne gør for dig?
Vintagevogne er for mig beroligende og afstressende. De er ikke afhængige af modetendenser og stress og jag – de er på en måde hævet over den slags. Desuden synes jeg, at mange ting havde mere stil og klasse dengang. Jeg kan generelt godt lide klassiske og gamle ting i god kvalitet og med god stil.

Hvilken bil har du?
Mit vintagekøretøj er en Chevrolet Corvette Stingray fra 1975. Den model har altid været min drømmebil – lige siden jeg var en lille dreng.

Hvor længe har du haft den?
Jeg har faktisk haft bilen i hele 13 år – faktisk fra jeg var 18 år. Jeg købte bilen uden afgift for meget små penge, fordi jeg vurderede, at det ville være spild af penge at købe noget halvnyt og halvfedt, så hellere købe den rigtige første gang – og supplere op med en billig hverdagsbil. Det har vist sig, at det var en forholdsvis god idé. Corvetten har absolut ikke tabt værdi. “Vetten” er nu blevet veteran, og derfor meget rimelig at holde økonomisk.

Strike-a-Chevy-pose. Herligt design - og med en arvet Yves Saint Laurant jakke på ejeren.

Hvad gjorde, at du i sin tid valgte netop denne model?
Mine forældre har altid kørt amerikanerbiler. Min første køretur i mit liv var i min mors Chevrolet Camaro fra 1978 – den tur gik hjem fra hospitalet. Vi drømte altid om modellen finere, nemlig Corvetten. Så derfor blev det sådan én. Corvetten har altid været noget helt specielt i mine øjne – nærmest lidt magisk.

Er det den ultimative vintagebil for dig, eller drømmer du om andre?
Corvetten er min første drømmebil – og den vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Man sælger aldrig sin første Corvette. Jeg håber på, at den skal gå i arv til min søn, William, en dag. Jeg drømmer om MANGE vintagebiler. Jeg kan faktisk lide de fleste – bare de har den rigtige klasse, stil og aura. Jeg vil f.eks gerne eje en Jaguar MK2 en dag – og min seneste fascination er en De Tomaso Pantera. Sådan en vil jeg virkelig gerne have!

Omend han hedder Claes, så tænker jeg altså en anelse Bobby Ewing - på den absolut positive måde...

Din top fem/ti playliste til en tur i bilen?
Det svinger meget, men for tiden står den mest på Elvis på min iPod. En køretur i Corvetten foretages nærmest aldrig uden 1970’er musik i højtalerne. Billy Idol hører jeg også tit – når jeg er blevet træt af Elvis.

Fremfor talrige kassettebånd er musikken nu samlet i en lille iPod, som transmitterer via kassebåndoptageren. Smart.

Hvorledes vil du beskrive en passende ekvipering til dig selv, når du ruller i den firehjulede?
Det afhænger meget af hvad formål køreturen har. Skal jeg en tur til havnen og nyde en iskage, så har jeg som regel et par chinos på og en skjorte eller T-shirt. Jeg har altid en blazer med i bilen, som jeg tager på når det bliver køligere om aftenen. Skal jeg til en koncert eller møde med andre USA-biler, så ifører jeg mig min lædervest med klublogo på ryggen – en gave fra de andre i Classic-Corvette-Club. Som regel kan jeg finde en ekvipering, der passer til de fleste situationer – og også til bilen.

Jeg vil i øvrigt også nævne mit gamle Seiko ur, som jeg faktisk er utrolig glad for – jeg har faktisk arvet det efter min svigermors far. I den rette kombination med outfittet, så ser det faktisk meget elegant ud. Min jakke på billederne er et arvestykke fra min farfar – en Yves Saint Laurent jakke, sikkert fra engang i 1960’erne. Den har bare det dér lækre vintage-snit, som jeg rigtig godt kan lide. Heldigvis var vi, åbenbart, præcis samme størrelse.

Arvestykket. Herligt vintage look.

Hvad bør enhver mand vide om gamle biler?
At de er lækre og at de gør én i godt humør. Men, hvis personen ikke ved dét allerede – så er det ligemeget om han ved noget om gamle biler.

Hvad er fast inventar på en tur – og i bilen?
Jeg har for nyligt investeret i en iPod og en kassette-adaptor til kassettespilleren i Vetten – en genial opfindelse, der gør, at man får de moderne bekvemmeligheder ved iPod’en uden at skulle ødelægge bilens interiør med en beskæmmende moderne radio. Et par lækre solbriller i den rigtige 1960’er/1970’er stil er selvfølgelig også et must. For tiden har jeg en eksakt kopi af et par af Elvis’es shades fra 1970’erne. De holder.

En mand og hans vintagevogn i herlig symbiose!

Jeg vil iøvrigt henvise til CCCD.dk, der omhandler Corvetter og relaterede ting.

Har du en vintagevogn, -båd eller motorcykel? Og vil du dele den og passionen for sagen? Så send endelig en mail på nk@my-pleasure.dk.

Pin It

You may also like