Home Pindemadder Grillede lækkerier – jomfruhummer og kammuslinger

Grillede lækkerier – jomfruhummer og kammuslinger

by Nicolai Klingenberg

På en indkøbstur udi spiselige lækkerier faldt jeg over en omgang jomfruhummere og kammuslinger, som blev hjembragt og tilberedt på grillen. Jeg er god til at spise, men mindre god til at tilberede, så hvis du er til en kvik recept, er det i dag, du skal læse med.

Klar til grill - kløvet, krydret og delikat.

Det skal du bruge:
Jomfruhummere – og gerne fra Læsø
Kammuslinger – fra havet
Krydderurter – i dette tilfælde persille og koriander
Olie og hvidløg til jomfruhummerne
Smør – til stegning af kammuslinger
En grill

Således gør du:
Del jomfruhummerne fra nakken og op mellem øjnene. Dernæst fra krop og ned til halespidsen
Fjern den sorte tråd (ja, det er tarmen), som ligger inde i kroppen
Skyl jomfruerne under koldt vand. Der kan sidde lidt snask.
Læg dem i et fad, hæld lidt god olie over, drys koriander og persille over.
Pres to-tre fed hvidløg over jomfruhummerne – og fordel jævnt med en lille kniv.
Fyr op under grillen
Når den er glohed, smider du jomfruhummerne på – lad dem stege til skallerne skifter kulør og kødet er fast, men stadig saftigt.

Tilbedredning under åbent låg og med et rødt eksperiment i højre hjørne: Rød snackpeber med gedeost.

Kammuslingerne? De er nemme – jeg stegte dem på grillens sideblus. Fyr op under panden, som forinden har fået en  flot klat smør. Lad det bruse af – og smid kammuslingerne på. Steg dem i et minut til halvandet på hver side, så de får sprød skorpe uden at blive gennemstegte.

De passer sådan bare sig selv på sidelinjen. Husk at give dem god varme - og vend dem efter et minuts tid.

Diptip:
Kammuslinger indtages i min verden med et godt stykke brød og noget dyppelse. En nem sag er en blanding af ægte mayonnaise, som kan slankefortyndes med græsk youghurt eller cremefraiche. Tilsæt to fed hvidløg, salt, peber og et skævt lime eller citrus efter smagslyst. Drys lidt persille på toppen og server.

Ta-da. Grillet jomfruhummer med grønt.

Kammuslinger og jomfruhummere fås friske hos fiskehandleren, men du kan også være heldig at finde begge dele på frost – uden at det betyder synderligt for smagen, men til gengæld kan det mærkes på prisen. Mig bekendt er det i øvrigt en sjældenhed, at kammuslinger IKKE har været på frost – selv hos fiskehandleren. Ved du noget om dette?

You may also like

5 comments

Dennis 18. juni 2011 - 17:20

Spændende med et madindlæg 🙂

Til din slutbemærkning kan jeg sige, at jeg aldrig har oplevet kammuslinger på frost – om det er fordi den fiskemand jeg oftest benytter er anderledes skal jeg ikke kunne sige.

Reply
Nicolai Klingenberg 18. juni 2011 - 17:33

Tak for det, Dennis. Med hensyn til kammuslingerne så har jeg ladet mig fortælle, at det kun er i en ganske kort periode, at fiskehandlerne har helt friske kammuslinger, som ikke har været frosset – resten af tiden/året har de være nedfrosset fra fangst til køledisk. Lad mig endelig høre, hvis nogen ved mere. 🙂

Reply
Peter 19. juni 2011 - 16:07

Hr Klingenberg har ret mht kammuslingerne. De findes hovedsagelig på frost i diverse supermarkeder og endda også ved fiske-manden. Hvis han har dem friske (dvs i skallen – som østers), er de vitterligt meget friske, da de hurtigt bliver dårlige.
By the way, meget lækkert indlæg/mad ! 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 19. juni 2011 - 18:47

@Peter: Tak for de venlige ord og update. Jeg skal se, om jeg kan trylle noget mere mad frem fra mit sparsomme madlavningsrepetoire.

God aften!

Reply
Martin 20. juni 2011 - 13:43

Lyder sgu lækkert. Det tror jeg, at jeg vil forsøge mig med. Samtidig kunne man jo forsøge sig med nogle grillede grønsager. Jeg faldt over denne side, så jeg faktisk fik meget ud af – ikke mindst marinaden var god. 😉

http://www.gasgrillopskrifter.dk/grill-dine-grønsager/

Kender du/I andre sider med gode fif om grønsager på grillen?

vh
Martin

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk