Home PindemadderBobler Moët & Chandon Ice Impérial – Champagnefrokost på Café Quote

Moët & Chandon Ice Impérial – Champagnefrokost på Café Quote

by Nicolai Klingenberg

En mail tikkede ind – indholdet drejede sig om en uformel smagning under åben himmel og med en ny flaske Champagne som omdrejningspunkt. Navnet er Moët & Chandon Ice Impérial – og den sag bryder med den gængse Champagneopfattelse. Om det er Champagnes svar på cupcakes, vil jeg lade være op til dig – men læs bare med.

Dagens indlæg omhandler dette glas - og dets indhold. Plus en omgang Demi-sec og mynte.

Matriklen blev bestemt til Café Quote, og det var med spænding og en anelse skepsis, jeg mødte op. Selskabet havde dog intet med denne skepsis at gøre, men det lyder lidt tosset i min verden, når man køber en flaske Champagne, som dernæst skal blandes med isklumper, mynte og jordbær. Alternativt en af de to sidstnævnte sager.

Mynte i klokke - det maskuline tilbehør.

Der er tale om et nyt ”koncept” fra Moët, og det er i sig selv fint, at man vender lidt op og ned på løjerne fra tid til anden. Dernæst er husets ønske, at flasken med sidevognene skal nydes tidligere på dagen (herligt!) – for eksempel til frokost eller efter arbejde, og som erstatning for en almindelig hvidvin, rosévin eller en stærkere drink eller cocktail.

En fin flaske af den feminine slags kommer til bordet – hvid, guldskrift, sort bånd og med betegnelse Demi-sec bekræfter min idé om, at det her nok primært er noget for kvinderne – eller de mænd, der kan lide det søde Champagneliv. Der bliver skænket, og der smages. Min umiddelbare dom? Bedre end ventet! Det er friskt, og boblerne gør det godt for drinken. Det bliver nævnt, at mænd sikkert vil holde sig til mynte som tilbehør, mens kvinderne vil holde sig til jordbær.

Herligheden i nye klæder - flot sag faktisk.

Moët & Chandon Ice Impérial er udviklet fra bunden og er altså ikke et eksisterende produkt, som bliver vakt til live på ny med et bør eller en dusk mynte. Hatten af for det tiltag.

 

Mødet stopper dog ikke her, for Ruinart er også på banen – en Ruinart Blanc de Blancs kommer til bordet, og der bliver valgt spise til. Mit valg lyder på herlige, hvide asparges og Skagen rejer på smørristet toast med vagtelæg og syrnet rapsmayo.

Lille og buttet - Ruinart Blanc de Blancs

Den engagerede sommelier viser venligt, hvorledes boblerne straks efter åbning lægger sig som en klase af kaviar – et syn, jeg ikke vil snyde dig for.

Slående lighed med kaviar, hvis man er lidt abstrakt.

Spisen er fortrinlig – topfriske rejer, lækre sprøde asparges og en lille, men delikat klat mayo passer perfekt til sol fra åben himmel og Ruinart i glasset. Feat. Ray-Ban brille på næsen.

Åh.

Der er tale om to meget forskellige Champagner – Ruinart’en er lavet udelukkende på Chardonnaydruer, mens Moët & Chandon Ice Impérial består af 40-50% Pinot Noir, 30-40% Pinot Menuier og 10-20% Chardonnay. Ice’en er langt sødere, og da jeg hælder mere til syre, ville en valgfrihed mellem de to drikke ende med Ruinart’en.

Mit valg blandt de to, hvis nu jeg skulle vælge...

Til gengæld kipper jeg med hatten for initiativet, der sikkert vil blive populært under sommersolen – og primært hos kvinderne.

Tak til Nicoline og Malin for god oplevelse og nyttig info.

PS: Du kan få Moët & Chandon Ice Impérial på Café Zeze, Café Quote, Skt. Petri, Brasserie Bisous, Tisvilde Caféen, Casablanca i Århus, Skagen Fiskerestaurant, når den skal serveres, og du kan hjembringe den fra Salling i Århus og Mad & Vin samt et par andre udvalgte forhandlere. Prisen? 349 i butik og vejledende 699, når du er ude. Det forlyder sig desuden, at lidt revet limeskal også skulle kunne bruges.

Afslutningsvis hører jeg gerne din mening om sådan et koncept som Moët & Chandon Ice Impérial – kommentarfeltet er åbent.

You may also like

0 comment

Mads Johansen 24. juni 2011 - 12:17

Jeg kan godt lide champagnen, jeg kan virkelig virkelig godt lide champagne. Så meget at min blodtype snart er mere mineralsk end jordbunden i Reims.

Jeg synes det er noget fis at forsøge at rafinere noget der er så fint og så veludviklet. Det lugter i min næse for lidt af skifer og for meget af markedsføring. ICE konceptet virker som et desperat forsøg på at score et nyt marked når man nu ikke rigtig har “respekten” hos den champagnedrikkende del af befolkningen. Men jeg er også frygtelig farvet. For mig er Moet ikke andet end en “diskotekschampagne”

Ruinart derimod er en dejlig sag. En af mine fineste champagneoplevelser er fra torvet i Beaune, med en MG flaske Ruinart ’97 og 20 østers.

Hvis du gerne vil have champagne, så køb noget ordentlig. Hvis du vil have en frisk drink der smager af mynte, så laver de en glimrende Mojito på 1105.

Men jeg er også lidt forstokket.

Reply
Nicolai Klingenberg 24. juni 2011 - 13:03

@Mads: Tak for input – jeg kan til dels godt følge dig, men mon ikke også at Moët er huset, som laver sådan et tiltag grundet deres festlige islæt? Du ved – natklubber og den slags. Jeg kunne i hvert fald aldrig forestille mig Ruinart gøre det, men Dom P har til gengæld også forsøgt sig med at vinde plads i nattelivet, hvor de har etableret et Dom P hjørne på en dansk natklub.

At blande Champagne i drinks og andre forfriskninger, er der dog ikke noget nyt i. Personligt? Der vælger jeg den uden nogen dikkedarer. Altså ren. 🙂

Reply
Christopher 24. juni 2011 - 13:52

Den skal naturligvis prøves, men syntes ikke rigtig det holder når man snakke rigtig champagne.
Det er som om de prøver at lave champagne til alle gennem disse smuthuller.

Men ruinart blanc de blanc er et lækkert glas, har selv lige drukket deres Dom Ruinart 1998 lækkert glas.

Reply
Nicolai Klingenberg 24. juni 2011 - 16:08

@Christopher: Den der Dom Ruinart har jeg til gode – i hvert fald husker jeg ikke smagen. 🙂 Tak for input.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk