Home Porsche 912 Om at tage til Porsche træf – og blive klogere på et og andet

Om at tage til Porsche træf – og blive klogere på et og andet

by Nicolai Klingenberg

I onsdags var der indkaldt til uformel kom-sammen og dæk-dask med foden. Samlingspunktet var gamle Porscher, stedet var Café Jorden Rundt i Charlottenlund og fremmødet var som vejret. Rigtig fint. Jeg har været forhindret de andre gange entusiasterne mødes, men jeg er ganske sikker på, at jeg kommer igen. Næste gang vil jeg dog sørge for, at bilen i det mindste er vasket – kig med, og se nogle fantastiske 911’ere, en 912’er og en 356’er to-die-for.

Afsted i min gamle hvide dame - og med dertilhørende State Of Art kørejakke med Porsche logo und alles. En let sag, der kan bruges til kørsel og hverdag.

Lad mig slå en ting fast – jeg har et ok fint eksemplar af en 912’er, men for pokker hvor blev jeg taget med storm, da jeg så de andre eksemplarer. Og så blev jeg klogere – “Du har amerikanske lygter”, “Det er ikke det originale rat, men jeg ved, hvordan…”, “Det, der typisk kendetegner den her model er….”lød det konstant. Det er det der med at komme under overfladen i en spændende verden, der fascinerer mig. Man tror, man ved en del – men man bliver så meget klogere.

Mage til flot eksemplar er jeg sikker på, du skal lede længe efter. Porsche 356.

For eksempel er der lavet tre forskellige varianter gennem tiden af 356’eren – sådan som jeg i hvert fald hørt det. Forskellighederne kan blandt andet ses på kølerhjelm og front.

Sparsomt, men smukt, smukt interiør.

I øvrigt ser den ikke helt skidt ud bagfra…

Det har taget over 10 år at færdiggøre bilen - og jeg håber at få den fulde historie, som jeg kan dele. Det hele begyndte faktisk i en norsk lade.

Herunder får du et par af de mange billeder, jeg skød – nyd dem!

Denne her sag, er jeg mere end betaget af. Ejeren har brugt over 1.000 timer på sagen, og den står, som da den forlod fabrikken. Gennemført! Jeg er blevet lovet den fulde historie.

60'erne? Måske. Rød, fin 911.

Karryfarvet sag - jeg skyder på, at vi er i halvfjerserne her.

Manden med den gule hat - endnu en 911 fra... jeg ved det ikke.

Kong Gulerod - en fin 911.

Hvis denne her 911 var et temperamentsfuldt menneske, ville jeg nødig komme i klammeri med den. Alt er stort set lavet selv. Og står til UG med kryds og slange. Det vil sige 12 på den nye skala.

Jeg skyder på, vi er i halvfemserne her - og jeg er blevet endnu mere tændt på idéen om en medio halvemser Porsche. Some day...

Der var i øvrigt en fætter til min 912’er, som stod særdeles flot. Den sølvgrå frækkert har blandt andet bullet sidespejl, frækt trærat og i øvrigt særdeles god karma over sig. Den har haft til huse i blandt andet Holland, men det er en anden historie, du får senere.

Henriks 912'er - i pænere stand end min. Til gengæld får du mere info om den - jeg er i gang med at færdiggøre indlægget.

Jeg spottede i øvrigt den State Of Art polo, jeg viste i på “fjerneren” i torsdags – fin sag, og du kan læse mere om mærket på State Of Arts hjemmeside.

En State Of Art Porsche polo blev spottet - om det var en Fars dag tre-i-ener, ved jeg dog ikke.

Tak for informationer, historier og meget mere til de nye bekendtskaber.

Ta-da. Indrømmet - jeg ved ikke ret meget om biler, men jeg ved, at det her er et smukt syn.

Har du en gammel Porsche? Så kig forbi næste gang – du triller forbi fra klokken 18 den første onsdag i hver måned ved Café Jorden Rundt. Og det er som sagt ganske uformelt. Vel mødt til en kigger og spørgerunde. Og du er i øvrigt også velkommen i andre gamle biler – eller på cykel.

You may also like

9 comments

Steffen 4. juni 2011 - 12:35

Der elementært min kære dr. Watson, 😛

NIcolai var det dig, der lå og tøffede rundt på Østerbro gade i går eftermiddag.

Reply
Nicolai Klingenberg 4. juni 2011 - 13:44

@Steffen: Desværre – det kan jeg ikke prale af, og jeg nåede heller ikke forbi Tolboden. 🙁

God weekend!

Reply
Vincent 4. juni 2011 - 14:23

For pokker hvor er og bliver Porsche’r dog noget af det smukkeste, mennesket har skabt 🙂
Ser meget frem til fremtidige indlæg med de forskellige historier bag bilerne!

Reply
Nicolai Klingenberg 4. juni 2011 - 15:44

Jeg er helt og aldeles enig, Vincent.

Og jeg ser så frem til at bringe flere indlæg. Tak for feedback.

Reply
Anders 4. juni 2011 - 17:10

Jeg tror jeg ved hvem det var på Østerbrogade. Martin er hans navn. Også en flot dyt han kan fremvise. Holdt sikkert parkeret ved Århusgade på et tidspunkt?

Reply
Mikkel 4. juni 2011 - 20:04

Kender selv en der har en 911 fra 60’erne, lækker bil! Og lækkert vejr i dag.

Reply
Steffen 5. juni 2011 - 10:09

@ Anders Jeg var ikke forbi Århusgade, så det skal jeg være usagt om den holdte parkeret der, men det var en x plade.

Reply
Morten 7. juni 2011 - 20:18

Hold da kæft nogle lækre automobiler… Det er ren nostalagi det der. Hvor tit afholder de træf?

Reply
Jacob V 8. juni 2011 - 01:11

PS. Track day på Ring Knutstorp den 27. august 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk