Home Ure Var det noget med unikt ur?

Var det noget med unikt ur?

written by Nicolai Klingenberg 7. juni 2011
Pin It

I morgen går det løs hos Antiqurom – et auktionshus med speciale i fine og brugte ure. Jeg har besøgt dem i New York for et par år siden, og det er ikke småting, der ryger under hammeren. Dagens indlæg handler om et unikt ur”¦

Titanium, pink guld og en model der så dagens lys for første gang i 1970'erne: Audemars Piguet Royal Oak

Der er tale om et eksemplar fra Audemars Piguet, der kun er lavet i et eksemplar i forbindelse med husets 125 års jubilæum, og uret røg i sin tid på charity auktion. Nu er det en normal auktion, der skal skaffe uret en ny ejer.

Uret blev solgt for første gang for 11 år siden, og uret har ikke kun minute repeater og guldrotor, men også en lasergraveret signatur på bagsiden – signaturen tilhører i øvrigt Arnold Schwarzenegger.

I'll be (signing the) back! Således kunne det have lydt, da Arnold lagde signatur til glasbagkassen.

Uret måler 45 millimeter i diameter, og vurderingen lyder på 250.000 til 350.000. Dollars vel at mærke. Hvad prisen lød på ved første auktion, melder historien dog ikke noget om.

Ved første øjekast ligner det måske ikke noget til en million, men således er det altså... Faktisk mere end en million.

I forbindelse med at uret er på vej til auktion, er der skabt en herlig lille film, som du kan se her – lyt godt til den herlige minute repeater, som klinger særdeles smukt, når der trykkes på knappen hertil. Urmageri på højt, højt niveau.


 

Held og lykke med dine bud, hvis du skulle gå all in. Du kan i øvrigt se de andre ure, der ryger på auktion på Antiquorums hjemmeside.

Pin It

You may also like