Home EkviperingGrej & grooming Et par tanker om træd-i-sko og pøbelting

Et par tanker om træd-i-sko og pøbelting

by Nicolai Klingenberg

Jeg har med vilje ladet introfotoet til dette indlæg være det bedste af dem, der er med i sagen. I hvert fald når det kommer til kvaliteten. I dag handler det om to par nye sko – og nogle tanker om ting, jeg godt kan lide, men som måske ikke emmer af feinschmeckeri”¦

Caramba for et par karrytøfler.

Først det fine – et par træd-i-sko fra Ted Baker har fundet vej til skoreolen. De emmer lidt af Ghandi, hvis man vælger at kæde ham sammen med karry i hvert fald. Jeg er tosset med dem – både på grund af den lidt dristige farve, men også på grund af komforten. De er anvendelige, når der skal luntes rundt – for eksempel i et herligt havnemiljø i Puerto Banus, hvor de tog nogle af sine første spæde skridt.

Den detaljerede sål, fejler heller ikke noget. Jeg vil anbefale, at dine ben har en smule kulør, hvis du overvejer at træde i samme model. Og jeg beder dig om at undlade strømper.

Såler med navn, dekoration og så fremdeles.

Og nu er det så, det bliver lidt prekært . På en indkøbstur i det lokale supermarked spottede mit øje en hylde med Mao-sko. Jeg har set dem gennem årtier, men aldrig haft nogle. I børnehaven var jeg udstyret med ”mokkasiner” – du ved dem, der lignede en avanceret strikket strømpe med lædersåler. Topfesne  syntes jeg den gang. Og i dag.

100 % bomuld - og med garanti ikke så slidstærke, men jeg er nu glad for dem.

Nå, men jeg tænkte, at de knapt 40 kroner for et par Mao-sko var givet fint ud. Da jeg kom hjem, stak jeg fødderne i dem. Og jeg var solgt. Komfortable, ok-pæne til hjemmebrug, og som begejstringen steg, var jeg pludselig ikke i tvivl om, at skoenes ibrugtagning med lethed kunne udvides til – ja, for eksempel Puerto Banus.

Mao-sko og let på tå.

Jeg tænkte dog ikke over, at Mao-skoen vist har haft fat i hipster og kreasegmentet for noget tid siden. Under alle omstændigheder er jeg tilfreds med begge nye stykker fodtøj –Mao-skoen minder mig lidt om Snøfler: Knapt så raffinerede, men fra tid til anden undværlige.

Er det mig, der er håbløst galt på den, når det kommer til Mao-skoene, eller kan du følge mig? Bare til dels?

You may also like

7 comments

ST 24. juli 2011 - 06:45

Du er slet ikke galt på den – også Kaare R. Skou sværger til mao-skoen, og plejer at dresse dem op med jakkesæt og slips. Et must i enhver klassisk gentlemans garderobe.

Reply
Anonym 24. juli 2011 - 09:24

Meget kan man sige om Kaare – men fodtøjet har han da ramt plet med på fotoet! 🙂 Tak for feedback og foto, ST!

Reply
Andreaswagner Thielemann 24. juli 2011 - 13:21

Jeg kan udemærket forstå at du er tosset med dine “Ghandi”-sko, jeg har selv haft adskillige loafers fra Ted Baker – god kvalitet og lækre detaljer.
Hvad angår Mao-skoene, så kan de godt fungerer til dels indenfor 😉

Reply
Anonym 24. juli 2011 - 17:50

Indenfor er vejen nu og fremover i Maos tegn. 🙂

Reply
Kasperslotsvej 24. juli 2011 - 15:36

………en Mao bærepind er sikkert særdeles velegnet , hvis man som Kaare R. Skou skal liste rundt på gangene på Christansborg og indfange vidtløftige politikere…

Reply
Steffen 24. juli 2011 - 20:50

pæne loafers, jeg bryder mig dog ikke synderligt om farven.

Af en eller anden grund, var min første tanke IRMA, da jeg så MAO skoene.

Reply
Anonym 25. juli 2011 - 06:27

Super Brugsen it was – men jeg husker dem faktisk også fra IRMA. Du skal se de “gule” live – de er topfine.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk