Home Grej & grooming Solbrilleguide – det bør enhver mand vide

Solbrilleguide – det bør enhver mand vide

written by Nicolai Klingenberg 19. juli 2011
Pin It

I et nyligt nummer af Luxury Aficionados læste jeg Kristian Haagens artikel om Profil Optik i Hellerup – de havde fået en limiteret Steve McQueen brille hjem – den var dog væk lige så hurtigt, som den kom til landet. Og nu er den udsolgt world-wide. En læser skrev til mig og ville høre, om vi ikke kunne få lidt input om solbriller, så hvorfor ikke slå to fluer med et smæk. Dagens indlæg handler om mænd og solbriller, hvad mænd skal vide om “briller”, men også lidt om herreikoner, som formår at være solbriller med stil. Jeg har stillet spørgsmålene – og Stig Mikkelsen fra 2900-afdelingen af Profil Optik har svaret.

Hr. Cool - også kendt som Steve McQueen - iført herlig solbrille. Foto: Persol.com

Hvad skal enhver mand vide om solbriller?
– Enhver mand bør sammenligne solbrillerne med armbåndsuret. Solbrillerne er et udryk for, at man er med på moden. Solbriller til mænd er blevet accessories på højde med ure, fyldepenne, sko og lignende.

Derudover skal solbriller hellere afspejle personens udseende end tøjstil, men der kan dog være sammenfald mellem de to elementer. Vil man afspejle en afslappet stil, passer et par Ray Ban godt, og er man den lidt mere sporty type er Oakley nok et bedre valg. Underspillet elegance kunne være Tom Ford.

Hvad hælder du personligt til – en klassisk solbrille eller en ny hver sæson?
– Personligt hælder jeg til et par klassiske Persol og har selv en Roadser Edition. En klassisk Ray Ban Aviator med brune graduerede glas er også fede.

Jeg er desuden fortaler for,  at solbrillesamlingen bør udvides hver sæson – så får man også noget mere at vælge i mellem. Du kan egentlig sammenligne det med at have flere ure og sko.

Et god bud på en klassiker - Ray-Ban Aviator. Foto: Snuppet fra Ray-Ban.com

Er der noget, der skal matche solbrillernes farve på fx stængerne?
– Materiale må gerne matche f.eks. materiale på uret, eller hos kvinder, deres valg af smykker.

Hvad har været årets solbrillehit?
– Årets hit har helt sikkert været Persols Steve McQueen Limited Edition. Det er den klassiske og foldbare solbrille fra 1970’erne, og vi havde folk på venteliste til det begrænset antal vi fik. Kommer det til antallet af solgte solbriller, har Ray Bans Aviator modeller været årets hit hos alle aldersgrupper.

Udsolgt world wide - og det forstår jeg. Den gad jeg virkelig godt eje. Foto: Persol.com

Hvad kendetegner et par gode solbriller?                
– Et par gode solbriller kendetegnes af stelmateriale, f.eks. titanium og efterfølgende valg af glasmateriale f.eks. polaroid-mineralglas, som er noget af det bedste pga. den unikke farvegengivelse.

Lidt kornet, men enormt fedt. Jack Nicholson i Easy Rider. Foto: Wikipedia.

Hvordan vælger man et par solbriller, der passer til ens ansigtsform?
– Man vælger solbriller til ansigtet efter hårfarve, ansigtsgeometri og eventuelt efter øjenfarve. Har man eksempelvis et langt ansigt, skal man ikke vælge solbriller, der er for brede, idet det gør ansigtet endnu længere.

Det kunne ligne et "self shooter" motiv, men den slags var vist ikke så kendt på Steve McQueens tid. Foto: Persol.com

Hvor skal solbrillen placeres, når den ikke sidder på næsen?
– Når solbrillen ikke sidder på næsen placeres den typisk i håret, men mange mænd holder tit solbrillerne i hånden som en slags accesories. eller også lægges de på caféborde som bevis på, at man er “up to date” med de fedeste af slagsen …

Ligger du inde med sådan en sag her? Så hører jeg meget gerne fra dig! Foto: Persol.com

Hvad er den største fejl, mænd begår, når de køber solbriller?
– Jeg tror, at den største fejl mænd begår, er, at de lader kvinderne bestemme, hvad der er cool. Man(d) bør vælge ud fra historie i solbrillen, links til personligheder, og så selvfølgelig også det designmæssige og funktionelle. Find din egen stil, og glæd dig hver eneste gang, du iklæder dig din yndlingssolbrille….

Således ser coolness ud som kød og blod. Foto: Persol.com

Hvem er i følge dig den mest karismatiske mandlige solbrillebærer til dato?
– De til dato mest karismatiske mandlige solbrillebærer er Steve McQueen og Jack Nicholson, men også Daniel Craig, der bærer en fed Tom Ford solbrille i Bond filmen ”Quantum of Solace” og er super cool.

Tom Ford lavede denne særlige brille til Daniel Craig, da han spillede Bond i Quantum of Solace.

Sværger du til et par solbriller eller flere? Er der andet vi skal huske, når det kommer til solbriller? Og ved du, hvor man kan få fingre i Steve McQueen brillen? Kommentarfeltet er åbent.

 

Pin It

You may also like