Home Pindemadder Tisvilde Bistro – et sted for dig og mig og vi to

Tisvilde Bistro – et sted for dig og mig og vi to

by Nicolai Klingenberg

En god ven, der gør sig mad og oplevelser hedder Anders. Han har netop fået en drøm opfyldt. Drømmen er Tisvilde Bistro, som nu er kommet i hans varetægt, og Anders bød på spisning på årets første rigtige sæsondag. Lur med og nyd billeder, stemning og feelgood. Og måske en konkurrence?

Det emmer da af hygge.

Der er sagt og skrevet meget om Tisvilde, men det jeg typisk har hørt, er, at der er hipt, krea og tilbagelænet. Og hvad jeg har hørt, var sandt (i dette tilfælde i hvert fald): Mænd i åbne biler anno 1970’erne med bare fødder popper forbi, mens et par ungersvende cykler forbi på gamle sommerhuscykler med en fiskestang over skulderen. Og den har med garanti været i brug.

En stolt Onkel Anders - med god grund.

– Jeg så virkelig mange muligheder i Tisvilde Bistro, så da de gamle ejere ringede til mig og fortalte, at jeg kunne overtage, var lykken gjort. Vi begyndte med at tømme hele stedet og bygge det op igen. Vi havde otte dage, og da den første gæst trådte ind, var vi ved at samle den sidste ledning, lyder det fra Anders, der hedder Buhl til efternavn, og som udgør 50 % af den nye ejerduo. Anders er i øvrigt ikke ny i sit fag – han har stået bag komfurer, barer og koncepter i mere end årti på steder som Skovriderkroen, det gamle Konrad og i Tisvilde området.

Tomt? Så skulle du se udendørsarealerne. De var fulde. Det var jeg dog ikke.

Solen skinner, Anders taler, og det hele er bare herligt. Ærlig talt. Dansk sommer er noget af det bedste, jeg ved – når den viser sig fra sin bedste side. Vi går indenfor, hvor det nyistandsatte lokale emmer af hygge – det eneste, der er tilbage fra før, er stellet til de firkantede små borde. Der bydes på et glas Champagne – og der takkes pænt ja tak.

Rundvisningsdrink.

Det er dog ikke kun Anders, der kan et og andet. På væggen hænger der et flot diplom, som stammer fra sidste år – det er givet til Carina Louise Kruse. En ung kvinde, der kan en hel del, når det kommer til service. Hun fik en sølvmedalje i Årets Betjening 2010, da Årets Gericke blev uddelt. Det betyder dog mere end et dimplom – under indtagelse af herlig middag (det kommer længere nede), mestres akkuratessen i form af opmærksom betjening: Der skænkes vand, vin og et par med hund får lov at sidde for sig selv med hunden udendørs. Og selvsagt spørges der til, om alt er vel. Og det er det.

Serviceanerkendelse til frit skue.

– Vi vil i øvrigt holde åbent året rundt – uden for sæsonen bliver det i weekenderne, men vi satser blandt andet på at holde åbent hver dag til og med august. Og så er der i lagt et spændende program, som vi håber, vil blive modtaget vel. Koncerter og festligheder over sommeren, mens efteråret og vinteren kan byde på alt fra svampejagt og kokkeskoler til livemusik, fortæller den stolte Buhl. Her kan blandt andet nævnes kunstnere som Dodo And The Dodos, Clara Sofie, DJ optrædener med Dan Rachlin, Joakim Hediger, Philips Lundsgaard, Mike Sheridan og bingo med Master Fatman.

Og så til bords – udendørs
Der var fulde huse udendørs, men alligevel blev der plads til os. Et bord blev båret ud, musikken spillede i baggrunden, og solen lunede på mild aftenmanér.  Flere kom til, og der var fulde huse udendørs – de senest ankomne blev vist indenfor.

Gårdhave idyl og feel good.

Ret nummer et stod for mit vedkommende på en foie gras terrin med brioche samt en estragonsirup med hindbær og lidt grønt. Smagspaletten var i spil – fedme, syre-sødme og lidt lakridsrelateret smag fra estragonen (vil jeg mene) var et hit. Og så var foie gras’en fed, uden at være kvalmende. Størrelsen tillod i øvrigt, at alle tre retter kunne indtages.

For enden ligger den herlige foie gras og venter...

På modsatte side af bordet stod den på tuntatar i nye klæder – eller med et twist af Asien om du vil. En klassisk avokadobund blev bakket op af soya-wasabi vinaigrette, og wasabi var ikke for krads. En tot dild tittede desuden ind på smagsløgene. Herligt. Mit valg af de to? Tuntataren. Den er mest sommerlig og overraskende.

Tuntatar med asiatisk islæt

De første tallerkener bæres ud, og på vejen lige foran os kører en klassisk nordsjællandsk sommerhusbil forbi. Det være sig en 2CV – og lyden er nem at genkende.

Hovedretterne kommer til bordet. Jeg valgte grillet lammekrone med sommerratatouille i selskab med en timiansky og ristede (nye) kartofler på sidetallerkenen. Kødet? Svært mørt! Og med min elskede stegeskorpe. Lovely. En anelse mere rosa kunne jeg godt have tænkt mig, men det skal siges, at kødet stadig var mørt og saftigt. Både timiansky og kartofler sad i skabet – og jeg kunne få refill af skyen – kald den sovsen hvis du vil – men det passede fint. Ratatouille har aldrig rigtig vundet mit hjerte – jeg synes, det er en anelse fladt. Det er da et herligt tilbehør, men jeg kunne godt tænke mig noget andet som sidestykke næste gang. Om muligt så klart.

Det skal siges, at bagsiden af lammet var tæt på rosa. Her er det stegeskorpen, der syner sort. Nyd lige genskæret i den storte timiansky!

Modsatte side af bordet satte tænderne i en dansk klassiker med smør i flere afskygninger. En helstegt (i smør!) rødspætte med spinat en branche (smør!) og en kombisauce af kapers og smør (!). På siden – nye kartofler af den kogte slags, som var piftet op med lidt hakket skalotteløg. I den grad smageligt – og veltilberedt. Mit valg? Mit eget. I’m more a meat kind of guy. Se det lød corny. Men det er sandt.

Rødspætte a la smør. Mums.

Tallerkenrunde nummer to bæres ud. Et tæppe bliver tilbudt, da solen nu kun kigger lige over nabogrundens trætop, men det er ej køligt. Men opmærksomheden vinder igen. Stort. En dyb, men sagte brummen afslører en noget mere upscale sommervogn i form af en vintage Rolls Royce, der glider forbi. Der er plads til de fleste heroppe.

Hopla - et glas vin blev det også til, da turen hjem foregik bag rat.

Afslutningen bliver valgt. Igen to forskellige slags. På min side af bordet hedder desserten tre slags is med sprødt og knas. Mit hjerte har alle dage banket for vanilje, som er en af de tre slags, mens de to andre er af sorbet-agtigt karakter og bærer prædikaterne appelsin og jordbær.  Tilsat friske bær på siden er dessertlykken gjort. Et glas latté kommer til (dobbelt shot espresso), og således går det hele op i en høj sommerenhed.

En deluxe variant af den trefarvede.

Dessertvalget hos medspisende Musse lyder på creme brullé, som også var iklædt danske bær og en kugle jordbær is. Sprød skorpe og lun midte vidnede om, at sagen var ”netop færdiggjort”. Succes med andre ord.

Creme B med pivfriske bær - bruléen var i øvrigt stadig lun indeni.

Totaloplevelsen er mere end fin og i orden. Den er skøn. Mit møde med Tisvilde tog mig med storm, og en køretur i nærområdet fik dialogen hen på ”Det kunne nu være hyggeligt med et sommerhus heroppe”, ”Se lige, hvordan alle kender alle”¦” og så fremdeles. Det bliver dog ved tankerne so far, men jeg kommer tilbage.

I øvrigt bliver der tale om en konkurrence inden længe, hvor du og kammersjuk M/K kan vinde en middag på stedet. Hvis du kan lide tonerne af den musik, må du endelig anbefale dagens indlæg.

Dansk sommer anno 2011

Vil du vide mere om stedet og holdes opdateret? Så tjek deres Facebookgruppe ud her. Konkurrencen er på plads – nærmere indlæg følger. Forvent noget a la middag for to…

You may also like

4 comments

Claus 8. juli 2011 - 06:50

Det er jo bare fuldstændigt pragtfulde billeder af retterne, Nicolai – vildt lækre.

Reply
Steffen 8. juli 2011 - 06:58

Uha den rødspætte ser god ud og jeg må give dig ret angående ratatouille, det kan jeg godt undvære.

Reply
Anonym 8. juli 2011 - 08:10

@Claus: Tak for det – jeg forsøger at oppe mig på fotofronten, så det input hjalp! 🙂
@Steffen: All in på de flade fisk. 🙂

Reply
Susanne Olsen 7. juli 2013 - 10:34

Spiste der igår aftes, og der er uden tvivl meget hyggeligt både ude og inde. Desværre ramte vi en aften hvor der i den grad manglede personale, og det gav sig til kende ved en særdeles uhøflige kvindelig tjener, som ikke kunne tackle situationen, da vi selvfølgelig efterlyste vores dessert efter 45 min, og vores kaffe var kommet på bordet- en anden mere kvik tjener gav os en ny kaffe da vores dessert var på vej……men igen lod den vente på sig, og vi var ved at opgive da vi havde sagt vi skulle afslutte måltidet inden kl 22.00 pga en koncert. Vores nabobord måtte også droppe desserten, som også ” var på vej”. ( jeg nåede lige at smage en ikke færdiglavet crème brulèe med blød karamel, men sendte den ikke retur, idet vi skulle gå og det efterhånden bare var ligegyldigt. Inden da sendte vi også en kold bøf retur, dog uden øjne eller prustelyde fra tjeneren. Da vi skulle betale, kom vores tjener ude- og der var vi lige havnet i et møde med en bekendt, og det passede ikke vores tjener, som lavede en grimmasse- om at hun altså gik indenfor- så kunne vi betale der. Der måtte jeg så komme med min mening om, at vi havde altså ventet mere en nok denne aften, så hun kunne vel også vente et øjeblik på os. Beskeden fra hende var så, at vi havde opført os ubehøvlet hele aftenen og de havde fået klager over os ??? HVAD? noget med en under 18 skulle have oplevet noget fra vores side???? Vi var målløse…..hvad mente hun dog??? Det fik vi ikke helt afklaret, og de folk der var i nærheden af os havde ikke opfattet noget ballade, så mon ikke tjeneren lod sin stress og frustration gå ud over os, idet hun på ingen måde kunne håndtere denne aften. Anders mente også vi kun var velkomne igen ” jo- hvis i kan opføre jer ordentligt ” ??? Så hvad der er blevet opfattet som dårlig opførsel må stå hen i det uvisse. Der var en del utilfredse kunder denne aften- og synes virkelig der er tale om et attitude problem hos både ejer og et stks tjener.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk