Home Spottet Verdens dyreste yacht – når tingene kammer en anelse over

Verdens dyreste yacht – når tingene kammer en anelse over

written by Nicolai Klingenberg 30. juli 2011
Pin It

En læser skrev på et tidspunkt til mig: Det koster at fyre med mahogni. Den lettere omskrivning af “kvalitet koster”, grinede jeg meget af, men det kan i den grad også kamme over”¦

100 fod, 100.000 kilo guld og en pris, der skriger af "se mig". Foto: stuarthughes.com

Der tikker jævnligt al verdens pressemeddelelser ind fra både ind- og udland. For et par dage siden kom der en sag fra Stuart Hughes i England. Han har det med at pimpe alt fra mobiltelefoner til fjernsyn, men denne gang handlede det om ”Verdens mest unikke yacht. Og måske dyreste”. Nuvel – jeg anede noget med en velhaver, der ville flashe sin velstand, og det viste sig at holde stik.

Spisebordsben og dækdetaljer i guld - dekadence på (for) højt niveau. Foto: stuarthughes.com

Navnet på skuden er History Supreme, og den anonyme ejer har fået en sejlende sag på 100 fod (sådan cirka 33 meter), som bestemt er unik. Men blæret? Nej – ikke i min bog. Linjerne er fine, størrelsen er ikke svulmende, men det kammer helt over, når man pakker skuden ind i 100.000 kilo guld og platin for at være indehaver af verdens (vel nok) dyreste yacht.

Så er der severet. Den står på gullasch, hvis du forstår sådan en lille en. Foto: stuarthughes.com

I “the master cabin” er der desuden lavet udsmykninger af meteorsten og knogler fra en tyrannosaurus rex, og det har taget tre år at skabe yachten, og prisen lød i øvrigt på tre milliarder engelske pund eller lidt over 25 milliarder danske kroner.

I sovende selskab med platin og dino-knogler... Foto: stuarthughes.com

But why? Den der med ”Fordi jeg kan”, holder ikke i det her tilfælde, hvis du spørger mig. Man kunne nemt have erhvervet sig noget, der overgik den pågældende yacht for langt færre penge. Hvad synes du?

Pin It

You may also like