Home Pindemadder How to bøf – MASH viser dig vejen til det perfekte stykke kød

How to bøf – MASH viser dig vejen til det perfekte stykke kød

written by Nicolai Klingenberg 17. august 2011
Pin It

Det er for længe siden, jeg har været på MASH, men nok om det. Nu er det nemlig muligt at fyre op under løjerne – altså kødet – og få grillet eller stegt din bød a la MASH. Hvordan det hænger sammen, kan du se i dagens indlæg, hvor du også bør dele din mening om kød.

Så er der kødnyt på MASHs Youtube-kanal...

Det er måske kommet nogle for øre og øje, men jeg slår nu alligevel et slag for kødhusenes kanal på Youtube, hvor du kan lære, hvordan en bøf bør steges. Jeg trodser i øvrigt gerne vejr og vind, når grillen skal bruges – den står under halvtag året rundt, og er glohed på kort tid. Der fyres nemlig med gas.

På kanalen kan du få svar på de typiske spørgsmå: Hvor længe skal kødet egentlig hvile? Hvor længe skal en bøf af oksemørbrad have på hver side? Og hvordan er det nu lige med saltet – skal det på før eller efter stegning?

De sidder lige i skabet.

Svarene finder du som sagt på kødhusets kanal, der går under navnet MASH Steakhouse. Klik dig ind, fyr op under grill eller pande og giv bøffen den kærlighed, den fortjener.

En frokostbøf - indtaget for alt for længe siden. Har dog været der siden den frokost, men altså...

Jeg vil i øvrigt gerne vide, hvilken udskæring og hvilken slags kød, du foretrækker at grille eller stege?

Pin It

You may also like

 • Morten-Klitgaard

  Nu er jeg selv et kødnæb (og en saftpose) af format, så jeg er stor fan af Rib-Eye, hvis ellers den er flot marmoreret….. Og så skal den helst veje mere end 500G og serveres med Bearnaise og håndskårne pommes ad-lib.

 • Anonym

  Nu bliver jeg sulten. Men ja – der må i den grad gerne være fin fedtmarmorering i kødet. Det er jo det, der giver smag. Ovnkartofler, som er lavet af nye kartofler, på hjemmefronten med talrige krydderier gør det fint for mig. 🙂 Tak for input, MK.

 • Anders Damm

  Jeg er helt på linie med MK, men ribeyen må gerne blive siddende på benet (og dermed være en højrebsteg), langtidssteges for derefter at blive skåret ud og lyngrilles – http://gastromand.dk/heston-blumenthal-24-timers-b%C3%B8f-den-ultimative-b%C3%B8foplevelse/

  Og ja hjemmelavet bearnaise og triple cooked fries ad lib:)

 • Anders Damm

  Den bedste bøf jeg nogensinde har fået, blev i øvrigt indtaget på MASH i Kbh:)

 • Brian Haagh

  Jeg har endnu ikke prøvet MASH, men fredag d.26 efter en tur i lækker båd fra Rungsted Havn -> Nyhavn, skal sulten stilles på MASH, og som Amerikansk vinelsker så ser det ud til at blive en forrygende aften, efter at have smugkigget i deres vin kort 🙂

 • Christian Ellegaard

  Heston Blumenthal tager udfordringen op i sin serie “In Search Of Perfection” og tager ved lære af de bedste på en kombineret stripklub/steakhouse i New York. Teknikken går ud på at give kødklumpen en omgang med en blow torch til at begynde med; derefter skæres bøfferne ud og lægges i en ovn ved 50° i 24 timer, og slutteligt får de en lynhurtig omgang på en meget varm pande på begge sider.

  De perfekte pommes frites finder han frem til i sit afsnit om fish’n’chips. Mængden af stivelse i kartoflerne er essentielle for, at kartoflerne får den korrekte sprødhed, og han fandt vist nok frem til, at det stort set var umuligt at præcisere i et husholdningskøkken uden avancerede måleapparater. Så vidt jeg husker gav han dem to omgange i frituregryden.

  I det hele taget er det en stærkt anbefalelsesværdig serie, der adskiller sig fra andre madprogrammer ved at tage simple dagligdagsretter som pizza, ovnstegt kylling, chili con carne etc. og gennem trial-and-error tilstræbe den mest perfekte, gennemførte smagsoplevelse. Både underholdende, lærerigt og interessant.

 • Anonym

  Tak Ellegaard – det lyder som et meget spændende program. Hvor – og hvornår – sendes det?
  PS: Kødteknikken lyder langsommelig, men mon kødet stadig kan serveres som rare, når det har fået sådan en omgang?

 • Anonym

  God fornøjelse, Haagh! :O)

 • Christian Ellegaard

  Serien, der strækker sig over to sæsoner, er produceret i 2006-2007. Jeg ved ikke om den er blevet sendt på dansk fjernsyn, men den kan erhverves på DVD over bl.a. Amazon. Og selvfølgelig ligger der også afsnit på YouTube, hvis man lige vil snuse lidt til programmere først!

  For så vidt angår tilberedningen af bøffen, så er idéen med at give den 24 timer ved 50°, at ingen del af kødet på noget tidspunkt kommer til at overstige denne temperatur, men at kødets fibre og enzymer i stedet nedbrydes ganske langsomt ved den lave temperatur så resultatet skulle være himmelsk mørt. Da rare tilberedes ved 52°, er der altså intet til hinder for at servere en langtidsstegt bøf efter denne forskrift.

 • Steffen

  Alle hestons programmer har været sendt på 3puls en til flere gange.

  Jeg mener han har lavet 4 forskellige program rækker, som alle er virkelig interssante.

 • Steffen

  Ja det er ham.

 • Anonym

  Er det ham, der også er på chili jagt?

 • Sofie

  Selvom jeg er en kvinde på små 20 år, er jeg af den opfattelse, at en god bøf er noget af det bedste der findes. Og den skal være rød og helst veje 200-250 g. (Man er vel stadig hunkøn!)
  Ribeye og mørbrad hører til favoritterne.

 • Anonym

  Sådan skal det lyde. Godt valg – og god appetit! Thumbs up!

 • Møg lækkert !