Home Kluns The Makers – et jakkesæt helt efter dit hoved. Og din krop.

The Makers – et jakkesæt helt efter dit hoved. Og din krop.

written by Nicolai Klingenberg 24. august 2011
Pin It

Holder du af det individuelle look? Altså et jakkesæt, der er er tilpasset din krop og dennes eventuelle finurligheder a la brede lår eller lange arme? Så er “Personal Tailoring a la carte” noget, du skal lure mere på. Konceptet er kommet til landet, de første mål er taget – og jeg har set resultatet. Jeg er imponeret. Og lægger snarligt krop til en opmåling. Indtil da kan du læse mere om konceptet – jeg har bedt Mikkel Weyde Andersen om at svare på nogle spørgsmål…

Er du klar på noget unikt? Det tror jeg nok, du er...

“Personal Tailoring a la carte” er et nyt mærke hos Axel – men det er ikke et traditionelt tøjmærke. Så hvad er “Personal Tailoring a la carte”?
– En gruppe holdændere, blandt andet noget kloge hoveder fra Van Gils, har slået pjalterne sammen med en lang række af de bedste italienske metervare fabrikanter, som eksempelvis Cerrutti og Loro Piana, og har i samarbejde med disse, samt nogle dygtige jakkesætfabrikeringsproducenter, udarbejdet en service, hvor man som kunde, selv kan bestemme, hvordan ens jakkesæt skal se ud. Det gælder alt fra metervare, til foer og knaphulssyninger.

Et bokssæt fuld af muligheder - navnet er "Personal Tailoring a la carte", og fås nu hos Axel.

Hvad koster en “Personal Tailoring a la carte” løsning fra? Og hvad ville et lignede skræddersyet sæt koste – sådan cirka? 
– Et sæt koster mellem 4.500-7.000 kroner for jakke og buks alt efter detaljerigdom og metervare, og ekstra 1.000-1.500 kroner, hvis der skal vest oven i. Det er svært at sige hvor meget et skræddersyet jakkesæt med samme detaljerigdom ville koste, men et hurtigt bud er 15.000 – 20.000 kroner.

Knapper skal der til - men hvilke vil du vælge?

Hvilken tilpasningsmulighed eller detalje tror I mest på?
– Jeg tror helt sikkert, der er mange der vil gå i detaljen med inderforingen, her er der virkelig en mulighed for at sætte sit personlige præg på sættet”¦ Og så er det jo altid sjovt med initialer.

Stof er ikke bare stof - og uld er ikke bare uld. Tag dig god tid... For en god ordens skyld kan jeg oplyse, at den hvide mærkat ikke er initialer...

Hvordan foregår en “seance”? Skal man ind hos jer? Og hvor lang tid tager det?
– Til at starte med skal vi finde ud af hvad sættet skal bruges til, fest, arbejde eller pyjamas, hvis man er til den slags. Herefter får vi dig installeret i først buks og efterfølgende jakke og finder ud af hvilke ændringer der skal foretages, skal jakken være større over brystet eller mindre i ærmegabet, skal taljehøjden på buksen op eller ned foran eller bagtil, mulighederne er virkeligt mange, og en af de helt store styrke ved “Personal Tailoring a la carte” er de mange ændringsmuligheder der findes, nogle har store overarme og tynde lår, andre er svajryggede, der er næsten justeringsmuligheder for ALT. Jakker og bukser er nogle standardmodeller vi har hængende i butikken og foretager justeringer udfra. Når målene er på plads, er vi klar til det rigtig sjove, valget af metervare, vi har tre mapper med forskellige metervarer, hvorfra man frit kan vælge (det skal tilføjes at nogle metervarer kan forekomme at være udsolgt, men de fleste er klar til produktion igen kort tid efter), herefter følger valg af inderfoer, knaphulssyninger, knapper, AMF-stikninger, valg af lukning (1-knaps, 2-knaps, dobbeltradet mv.), og sågar farven på filten under kraven. Alt er selvfølgelig under kyndig rådgivning og vejledning fra vores side. Når vi er færdige med det, er vi faktisk klar til at sende ordren, og et slag på tasken er, at hele seancen første gang tager omkring en time.

Jeg er sproglig, men tør godt væde med, at der kan laves over en million forskellige kombinationer af suits.

Hvor længe skal man vente på sit sæt?
– Produktions og leveringstiden er 6-8 uger

Hvornår skal man vælge “Personal Tailoring a la carte” frem for et af de andre jakkesæt, I har?
– Man skal vælge en “Personal Tailoring a la carte”-løsning, hvis man mangler et jakkesæt med personligt præg, hvor man selv er herre over mere eller mindre alle detaljer. For langt de fleste vil det være muligt at få det jakkesæt, de altid har drømt om til langt under halv pris og langt hurtigere, end hvis de skal op og investere i et skræddersyet sæt.

Et lettere ledende spørgsmål… Gemmer I ens mål, hvis man vil have lavet flere sager?
– Alle mål bliver gemt til fremtidig brug, så næste gang et sæt skal laves, er seancen noget kortere, og det er også muligt bare at få produceret jakke eller buks separat.

Nogle gange kan man godt blive høj af stoffer, uden det er ulovligt.

Er jakkesættet – generelt set – ved at blive noget, folk trækker I til hverdag, selvom man for eksempel ikke arbejder i en bank?
– Ikke som jeg ser det, men det virker som om de fleste er blevet mere bevidste om at købe et sæt i en lækker, eksklusiv metervare med lækre detaljer, og det er i den grad muligt. Fokusset ligger meget på at jakken er lækker og både kan bruges til hverdag, med buksen, og til fest.


Kan man få lavet andet end bukser og blazer? Fortæl!

– Jakke, buks og vest er mulighederne lige pt. men der bliver konstant udviklet på systemet, så mon ikke der kommer noget mere på senere 🙂

Tak til Mikkel for svar – og tak til Martin Kaufmann Photography for fotos – et indlæg med “prøvesættet” følger i form af en årsagsrelateret ekvipering.

Pin It

You may also like