Home Grej & grooming HTC går all in på den gode lyd – HTC Sensation XE

HTC går all in på den gode lyd – HTC Sensation XE

written by Nicolai Klingenberg 15. september 2011
Pin It

Tag en mobiltelefon, tilsæt et Android system, en 1,5 GHz dual core processor, forlænget batteritid og coolness a la Dr. Dre, og så har du den nye HTC Sensation XE. Jeg var i Berlin, som du måske har set, og det var denne nyhed, der skulle præsenteres. Nu er “Absolutt tystnad” lagt på hylden – og nyheden må offentliggøres, så here goes… Og hov – til sidst i indlægget, skal jeg bede om din mening.

HTC’s CEO Peter Chou med musikproducer Jimmy Lovine og Dr. Dre.

Der er ingen tvivl om, at det går stærkt i mobilbranchen, og at der bruges alle kneb i kampen om kunderne. HTC har valgt at satse på musikken – og den gode lyd. Virksomheden har for under to måneder siden købt 51 % af aktierne i Beats Electronics LLC, som blandt andet har Dr. Dre med på ledelsesteam. Jeg står ved, at jeg ikke havde hørt om – eller lyttet til noget med – et par “Beats bøffer”, men et par af de medrejsende musik- og gadgetjournalister lovede mig højt og helligt, at Dr. Dre og hans Beats-sager er et stort hit i blandt andet USA.

"Hallo? Er der nogen, der ligger inde med et par røde høretelefoner...?"

Jeg kommer ikke udenom, at jeg fra tid til anden har været lettere irriteret på mine egne hovedtelefoner – det er dem, der følger med som standard, når man køber en iPhone. De ryger nemt ud af øret, når jeg løber, og lyden er ikke overvældende. Lad os bare kalde den standard – og ligeså er kvaliteten. Dertil kommer den manglende mulighed for at skifte mellem numrene via selve headsettet.

Den famøse remote - thumbs up til den.

Som du måske kan regne ud, så har den nye HTC Sensation XE svaret på min frustration. Telefonen, der i øvrigt bliver præsenteret som limiteret (antallet kender jeg ikke), kommer således med et par blodrøde og ganske frække hovedtelefoner, der går under navnet Beats by Dr. Dre In-Ear. Og ja – der sidder en lille remote control på ledningen, som muliggør skift mellem numrene. Og en pauseknap.

Og her har vi humlen - HTC Sensation XE

I øvrigt er der rodet gevaldigt med soft- og hardware i den nye Sensation XE, hvilket har resulteret i, at lyden skulle være så tæt på kunstneres udgangspunkt som muligt. Når du “plopper” dine Dr. Dre løjer i telefonen, registrerer den de røde sager, og telefonen slår over på en særlig Beats-profil, som giver bedre lyd. Eller som HTC selv skriver:
“Uanset hvilken af de mange musiktjenester man benytte fra Android Marked, vil man opleve fyldigere bas, sprødere vokaler og et større lydregister, som tilsammen giver den lydoplevelse, som kunstneren havde til hensigt.”

Grafikken fejler ikke noget på HTC Sensation XE. Og fin størrelse skærm i øvrigt.

Det lille røde b vidner om, at det er den limiterede beats, man har fingre i.

Hele denne præsentation foregår i øvrigt under herlige forhold – en hotelstuite med penthouse betegnelse er lejet, en bartender shaker mojitos, og der er pindemadder på fade. Det skal være lidt sexy – og cool.

Aftenens (første) barmenu.

Jeg lytter til noget musik i de nye bøffer, og jo – det lyder bedre. Og det er en smart feature med remoten på ledningen. Læg dertil den opdaterede software, videotjeneste HTC Watch, og du har et styrket image – hvis du spørger mig. HTC-gutterne lover i øvrigt, at der kommer “flere nyheder”, hvilket jeg ser frem til – når man slår “noget” så stort op, som HTC gør i dette tilfælde, mener jeg, at der skal mere til end denne model. Og sådan bliver det også, men hvad det lige er, der kommer til at ske, vil de ikke ud med.

Der shakes og mixes.

Efter præsentationen og lyttesession, går turen til en fest. Nå ja, hvor vildt kan det være, tænker jeg. Ganske vildt. Fri bar, en flodpram med glade mennesker, DJ David Guetta, VIP område og fremvisning af Beats-sager i flere afskygninger. Ingen Dr. Dre dog. Jeg tør ikke gætte på, hvad sådan et setup har kostet, men det vidner om en ting: HTC vil videre og op i rækkerne. Det tager jeg hatten af for.

Festligheder forude...

Jeg har forsigtigt rodet lidt med tanken om en Android-telefon. Og selvom jeg ikke er lydnørd, så kunne HTC velsagtens være et godt bud på en Android telefon. Jeg sværger mere eller mindre til min Mac, når der kommer til computeren, men på telefon og tablet området kan jeg godt overtales til at prøve noget andet.

Beats er mere end HTC - hovedtelefonerne bruges blandt andet af Lady Gaga, Justin Biber - og disse to damer.

Android og Mac deler tit vandende, men er du Android M/K, så lad mig høre, hvad der er at komme efter. Og hvad synes du i øvrigt om HTC-nyheden her – er det et nyt cool spor, de er kommet ind på eller?

Pin It

You may also like