Home Living AK 1330 – et skrivebord "to die for"

AK 1330 – et skrivebord "to die for"

written by Nicolai Klingenberg 15. oktober 2011
Pin It

Som selvstændig bruger jeg talrige timer bag skærmen, og den bærbare MacBook Pro har flere pladser i hjemmet: Den står på spisebordet, skrivebordet og til tider i sofaen. Jeg modtog en nyhedskrivelse på et nyt skrivebord, som fik mundvandet til at løbe – og det bord skal du se i dag.

De spidse ben er nutdige og stålet ligeså. Smukt? Ja.

Firmaet bag skrivebordet med det forholdsvis usexede navn hedder Naver Collection, og de har 16 år på bagen. Navnet naver er i øvrigt historisk interessant og refererer til en gruppe omrejsende håndværkere, der rejste land og rige rundt med få ejendele for at hjælpe blandt andet snedkermestre, som de mødte på deres rejse. Men nok om det.

Vippeklap med magnetisk ophængsfunktion og runde, lækre linjer.

Det eneste usexede ved bordet, er dets navn – og herfra bliver det så rygende hedt, hvis du spørger mig. Jeg kan godt se, at der har været danske designtanker bag bordet, og det med et kig bagud i tiden. Til gengæld er der dog tilsat nutidige tanker – blandt andet på materialefronten. De gamle dage ses repræsenteret i træsorterne (bordet fås i ask, eg og valnød), mens nutiden ses i brugen af blandingsproduktet Corian, som er væsentlig hårdere end træ.

Udsigten følger ikke med - men AK1330 er en udsigt i sig selv, hvis du spørger mig.

En diskret klap skjuler desuden ledninger til alskens elektronik, som måske ikke var opfundet for årtier siden, men som de færreste kan leve – og arbejde – uden i dag. Desuden har der sneget sig en omgang rustfrit stål ind på benene, og så skal det nævnes at den føromtalte klap i øvrigt er magnetisk, så du kan hænge et og andet på klappen.

Den noget mere ferske og lyse sag - den gør sig slet ikke så godt som den mørke, men det er selvsagt en smagssag.

Slutteligt skal det nævnes, at der er to skjulte skuffer – kald dem grebsløse om du vil – som kan gemme datamaten af vejen, når den ikke bruges. Alternativt kan du lægge regninger (betalte såvel som ubetalte), kærlighedsbreve og notesbøger i selskab med elektronikken. Varianterne i ask og eg koster 18.748, mens valnøddesagen –som jeg synes er smukkest – koster 19.533 kroner. Yderlige info og forhandlerliste finder du på Naver Collections hjemmeside.

Pin It

You may also like