Home Bobler Ruinart Blanc de Blancs – vind Champagne og lidt godt til næsen

Ruinart Blanc de Blancs – vind Champagne og lidt godt til næsen

written by Nicolai Klingenberg 20. oktober 2011
Pin It

Jeg var til smagning på Nimb Terrasse, og det omhandlede Ruinart Champagne. Husets Blanc de Blancs endda – men det handlede i lige så stor stil om at dufte og gætte. Tag med til bords – og læs, hvordan du kan vinde en herlig flaske Ruinart Blanc de blancs og et meget fornemt “aroma interpretaion set”, som du kan hive frem til din næste middag i hjemmet – for eksempel i stedet for Trivial Pursuit og saltstænger.

Det var herinde, det gik løs - sidst jeg var her, var det noget nær sommer og sol.

En hverdag bliver bare bedre, når man bliver inviteret ud – og i særdeleshed når man kommer i fornemt selskab. Med ved bordet var Amélie Viollet fra Ruinart, som ved en del om Champagne. Det samme gør Jacob Kocemba, som også gæstede bordet – og som kunne give mig et lille prej på aromaens til tider vanskelige vej. Det handlede nemlig ikke bare om at fylde i sig – vi skulle også quizze.

Nicoline i front - og Amélie bagerst i fotoet.

Jeg skal i øvrigt ikke glemme at henvise til en tidligere oplevelse på Nimb Terrasse, som også involverede Ruinart – den finder du her.

Lige før vi går til bords.

Nå, vi går til bords og første ret byder på stegt kammusling med syltet ingefær, æble og brunet smør. Sidstnævnte oplever jeg flere og flere steder, så måske vi er ude i det nye sort – eller en populær afløser for skum; uden dog at sammenligne smør med skum. I min verden en nyfortolkning af den højt værdsatte kammusling, og jeg har intet at udsætte på retten. Den smager himmelsk.

Kammuslingerne.

I glasset er der Ruinart Blanc de Blancs, og gættelegen går i gang. Vi har otte dufte, som vi skal gætte – og det er ikke så lige til. Er der for eksempel tale om “white pepper” eller “pink peppercorn” – og er det nu Lemon eller Citron, man kan snuse sig frem til.

De famøse otte dufte, som skal "parres" med otte navne på kendte krydderier. Der er 18 at vælge i mellem, men det gør det ikke voldsomt nemt.

Kocemba hjælper mig fra tid til anden, men jeg er glad, da jeg rammer plet et par gange. Og jeg lærer endnu engang et og andet om Champagne.

Der duftes.

Amélie fra Ruinart kommer med flere inputs – Ruinart Blanc de Blancs er, som du måske har gættet, lavet 100 % af Chardonnay druer, og man går efter et frisk og let udtryk. Og ditto smag. Derfor vil man heller ikke finde aromaer som toast og honning – disse kommer nemlig fra en længere lagring, lyder det.

Vi skal videre i menuen – og videre i duftsættet. En bressekylling kommer til bords – i øvrigt må det nævnes, at bressekyllingen er den fineste kylling, man kan opdrive. Den lever i frisk luft i Bourgogne området, hvor den nyder god kost og så har den en AOC klassifikation, hvilket vil sige, at den lever op til en række strenge krav, som jeg ikke kan på rygraden. En omgang selleri bryder retten delikat, og gulerødder i flere varianter fungerer også fint. En anelse tørt er kødet dog blevet, men skindet er sprødt og lækkert.

Den fornemme kylling.

Glasset til kyllingen med AOC stemplet er stadig Blanc de Blancs, men denne gang fra en magnum, som faktisk smager en anelse friskere. Det forlyder i øvrigt også, at magnumflaskerne – til trods for det er non-vintage – har bedre ældningspotentiale end en vanlig størrelse. Husk det, hvis du har en magnum i huset – eller i tankerne.

Høsten er i øvrigt i hus hos Ruinart, og det har været den tidligste høst i 24 år, og nu går tiden ellers med at smage på druerne og kældermesteren overvejer, om året måske skal føre til en vintage. Nuvel lyder det, og der duftes løs i stor stil om bordet.

Og så går det ellers hedt for sig, da en 1998’er kommer til bordet. Stadig en Blanc de Blancs, men altså nu en vintage, der har ligget 12 år i Ruinarts kælder. Den er mindre frugtet i sin smag og mere krydret. Vi bliver gjort opmærksomme på smagskurver – den udvikler sig ganske kvikt i glasset.

Dom R anno 1998. Jeg tog til London i en længere periode samme år - for at prøve kræfter med den finansielle sektor. Jeg returnerede med en overbevisning om, at jeg skulle lave noget kreativt i stedet.

Til Dom Ruinart er der oste på tallerkenen – og det et interessant at have noget kraftige spise til bobler. Bevares – det er en kraftig Champagne, så det fungerer. Men jeg mindes ikke at have nydt ost og Champagne før. Men det lyder nu godt – og smager ligeså godt, så det er vel ikke sidste gang.

Ostetallerkenen, som var interessant at parre med Champagne.

Frokosten er overstået, jeg holder en uundgåelig reaktion med luft i opadstigende retning diskret tilbage, og vi takker af. Det famøse sæt. kan ikke købes nogen som helst steder. Det kan opleves hos udvalgte Ruinart forhandlere, men hvorfor ikke vinde det i stedet. My-Pleasure er vist det eneste sted, du kan vinde det, så lad os da endelig takke Ruinart og Nicoline for den opbakning. De takker jo også mig for herlige indlæg, men vores rygklapperi skal altså komme dig til gode.

Wulffmorgenthaler siger det egentlig ganske godt og underholdende...

Du kan vinde ikke bare vinde en skøn flaske Ruinart Blanc de Blancs (fik jeg nævnt, at Ruinart er verdens ældre Champagnehus?), men også lidt godt til næsen i form af “duftsættet”. Jeg skal sådan set bare have dig bud på din yndlingsduft – det kan være alt en parfume til duften af nyslået græs, regn på asfalt, en kage i ovnen eller noget helt fjerde. Det bliver Nicoline fra Ruinart, som kårer vinderen, og vi trækker lod, når der er 100 bud i kommentarfeltet, hvilket ikke skulle være noget problem. Er du utålmodig, så anbefal indlægget – så går det kvikt med kommentarerne. Held og lykke!

 

Pin It

You may also like

 • Nicolai Joachim Christensen

  Duften af bacon der steges på panden !

 • Mads Windeballe

  Duften hos mormor og morfars sommerhus.
  Det er verdens bedste duft for mig 🙂

 • apropos duftsættet: http://www.madarkitekterne.dk/smagning-af-ruinart/

  ynglingslugt: lugten fra sennepsblomster der kommer når man kører forbi en dejlig gul mark fyldt med dem

  Og efter at have leget med et duftsæt er det også røget øverst på ønskelisten til jul 🙂

 • Louisej

  Min yndlingsduft er den duft, som er i metroen i Paris. Jeg føler først, jeg rigtig er i byen, når jeg er dybt under jorden i metroen. En helt speciel duft, jeg aldrig har oplevet andre steder, og som vækker minder om år, måneder, dage og uforglemmelige timer i Paris.

 • Alexander Qvitzau

  Duften af YSL Homme lørdag aften på vej ud af døren!

 • Lene

  …det er enebærbusken som vokser i Sydgrønland – skal indsnuses on location 🙂

 • Mads Johansen

  Jeg er fuldstændig skudt i duften af pandekager. Når jeg dufter Det og lukker øjnene kan jeg tydeligt huske hvordan det var at træde ind i mormors opgang sommbarn efter svømning, hver tirsdag klokken 20.00 og så ud med det våde håndklæde og i nattøjet og så pandekager og godnathistorier 🙂 jeg er flere gange blevet spurgt, som voksen, hvorfor jeg smiler så sært og mit blik er så fjernt når jeg får pandekager….

 • Anna

  Som barn – duften af agurk, når min mor smurte madpakke 🙂

 • Mikkel Hagerup

  duften efter regnen har har stilnet af igen og luften dufter, frisk og klar igen.

 • Anna

  Maki’en på Korsika – helt særegen, fantastisk duft

 • Anders Damm

  i love the smell of champagne in the morning…

 • Jimmy Poulsen

  Den helt specielle friske duft der opstår når det lige har regnet kraftigt….

  /Jimmy

 • Nicholas klokholm

  Duften af Stjernemagnolie en dugfrisk sommer morgen på vej til bageren efter morgenbrød

 • M_danholm

  Duften af den friske november-brise der vil fylde mine næsebor på vej hen til udgivelsen af bogen “100 SPOTTEDE URE”

 • Anonym

  Duften af friske østers og Guy Charlemagne, så ved man, at det sommer.

 • Andreas Thielemann

  The smell of women

 • Jesper

  Duften fra alle de herlige små boder i Avoriaz der laver crepes. Så ved man den endnu engang står på skiferie og hygge. Hvis man så kombinerer det med en kanetur igennem byen, så kan det stort set ikke blive bedre. Den bedste måde at holde jul på !!!

 • Flemming

  Tomatplanter i mine bedsteforældres drivhus…

 • Linda

  Sommermorgen i København – Lige inden butikkerne åbner og grønthandleren kommer på plads !

 • Andreas O.

  Duften af den første frost om morgenen efter en god sommer…

 • Torben Bjerregaard

  Duften af hyldeblomst – der samtidig tilfaeldigvis findes som duft i flere vine, specielt druen sauvignon blanc. DEJLIGT

 • Jørgen Jensen

  Iskold bjergluft en kold skyfri morgen med ny puddersne

 • Morten-klitgaard

  Duften af en perfekt modnet og nyoverskåret passionsfrugt…..

 • Kasper Mejlgaard

  Min yndlingsduft er den duft der kommer fra en sportvogn når den har arbejdet hårdt og længe til trackday. Noter af skolhede bremse, brugt kobling og brandvarm motor tilsat lidt noter af udstødning og benzin.

 • Kasper Mejlgaard

  Min yndlingsduft er den duft der kommer fra en sportvogn når den har arbejdet hårdt og længe til trackday. Noter af skolhede bremse, brugt kobling og brandvarm motor tilsat lidt noter af udstødning og benzin.

 • Morten

  Jeg elsker duften af benzin når man tanker en kold morgen.

 • Duften af ristet rugbrød med smeltende smør, solbeskinnede Amalfi citroner på træet, når bælgen til en fuldfed Tahiti vaniljebælg brydes, friskheden, sammen med forventningens glæde, der breder sig når proppen bliver poppet og min kæreste indhyllet i Chloé’s forstøvedes velduft.

 • Jesper Stenderup

  Duften af hav fra en friskfanget og -åbnet østers.

 • Martin Ventrup

  Jeg elsker duften af brændt rørsukker på toppen af lækker cremet creme brule

 • Jonas von Scholten

  Duften af nyt læder, det være sig et par nye hansker eller et etui til elektriniske gadgets etc. og så er det også rart at røre ved…

  Og hvis man skal over i det mere sanselige, ville jeg nok påstå at det må være duften af rimfrost i græsset en frisk novembermorgen med solskin.

 • William

  Duften af friskplukkede kantareller hos min mormor i Sverige.

 • Mads Joergensen

  Duften når man stiger ud af bilen kl. 6 om morgenen i golfklubben, og duggen stadig hænger i græsset og luften..

 • Katrine

  duften af Landevejen på Fanø (hav og hede/lyng og lidt gran…. mmmh) salt, sødt og krydret

 • Andreas Ejbye

  Hvis man får muligheden, så skal man tage ind i Kongens Have en sommermorgen lige efter gartneren har slået græsset. Bred et tæppe ud, åben en iskold Classic og duft til kombinationen af humle og nyslået græs 🙂

 • Anders

  Duften af min kæreste, som kysser mig i nakken.

 • Runevip

  Duften af Lykke, du kan ikke helt bestemme hvad det er, men den kan mærkes i hele kroppen..:) Ikke at forveksle med følelsen, duften vækker nemlig følelsen..;)

 • Ann

  Som barn – duften af Bornholmsk grøftekant sidst på sommeren lige før høsten sætter ind.

 • Jeg elsker duften af vanille.

  Og til det kommer her en lille anekdote:
  Kender du nogen som ikke kan lide vanille? Nej vel? Det kan alle! Det er simpelthen alle som elsker duften af vanille. Hvis man spørger hvorfor det netop er sådan, så skal vi så langt tilbage som du overhoved kan huske – måske endnu længere. Duften forekommer nemlig i brystmælken hos ens mor, og at man får det ind med modersmælken gør at man bare kommer til at elske duften. Det er også derfor det er den mest populære duft i USA.

  Derfor elsker jeg – som alle jer andre – vanille! 🙂

 • Jeg synes at duften af “kold chokolade” er helt fantastisk. Det med at gå ind i en butik hvor der sælges lækker, luksuriøs chokolade der står i køledisken. Hos Summerbird eller Frellsen chokolade.

 • Gis

  holder utrolig meget af duften af liljekonval

 • Morten

  Duften af anden der bliver taget ud af ovnen juleaften.

 • Mette

  Duften af sengetøj der har hængt til tørre i sommersolen…..uhhhhmmm

 • Martin

  Jeg elsker duften af rørsukkeret der bliver brændt på en lækker cremet Creme Brule

 • Duften af friskbrygget kaffe til at lokke en ud af sengen om morgenen!

 • Elsker duften af ny brygget matcha te.

 • Chanette Charlin Torborg Ander

  Jeg elsker den blide liflige cremede duft som kommer fra Blanc de Blanc. Den minder mig om mange søde sommer stunder i cannes. Der findes ingen anden der rummer den renhed og bløde svulmende sanse oplevelse som ruinard giver. Hvis man kunne ville jeg nyde den hver dag resten af livet.
  Skulle man have en duft ville en blanding mellem Madarin Vanilje samt Jasmin være et hit.

  Keep them comming 😉
  Chanette

 • Kim Bøgeskov Andersen

  En jasmin lilje vanilje

 • Lars

  Duften af kæresten en lørdag morgen, lige når man er vågnet efter en aften omgivet af venner. Det er noget af det bedste jeg ved.

 • Tinna

  Duften af den første lune forårsmorgen, hvor man kan dufte morgenduggen der fordamper i den lune sol og smage forventningen om nyplukkede jordbær de første spæde kartofler og asparges. Uhhh det er nok den dejligste duft i verden

 • Steffen Pedersen

  Duften af at komme hjem fra arbejde og kæresten har gjort rent og kokkeret. Så føler man sig priviligeret og heldig.

 • Louie

  Elsker duften af hav, at være ved stranden,

 • Mikael von Scholten

  Jeg elsker den ukendte duft der flirter med ens lugtesans, hvordan den vækker en umættelig nysgerrighed for at finde ud af hvor og hvad duften kommer fra. Den kan både være forbipasserende og vedvarende hvor man ikke kan koncentrere sig om den igangværende samtale, opgave eller hvad man ellers er dybt engageret i.

 • Dorthe Nørnberg

  Jeg elsker bare at stikke snuden ned i champagneglasset og nyde duften af de gyldne perler, men også at mærke, hvordan boblerne kilder mig under næsen, mens man småfniser og kniber øjnene sammen… 😉

 • MGullit

  min ynglings duft er den dig rammer dig når dit fly er landet ved destinationen du har siddet længe og ventet på at dørene skal åbnes så du endelig kan få lov at nyde din tiltrængte ferie endelig kommer der lidt skub i køen og du kommer derud af. du siger farvel og tak til flypersonalet og træder ud på trappen, Her. den blandede duft af spænding varme og glæde der rammer en ved starten af ens ferie, det er min ynglings duft.

 • Mats

  Mynte der gror i en lille flod; friskheden fra mynte og vandet der bruser forbi. Ultimative friskhed!

 • Laurits Frølund Mortensen

  Duften af nyvasket sengetøj. Det bedste at falde om i efter en lang dag med lurendrejeri.

 • Aastradsen

  Jeg elsker duften af citrusfrugter… Den er dejlig frisk og opkvikkende 🙂

 • Nicolai wachmann

  Jeg elsker duften af min lille søn. Der er intet mere smuk og styrkende end hver morgen at fornemme hans tilstedeværelse

 • Kirsten Ipsen

  Duften af baby

 • Jesper

  Duften fra et glas Gaja Sperss 1996, der er ramt lige på toppen af modenhed.
  Det kan ikke blive meget bedre!

 • Jeg elsker duften af frisk cascade humle.

  Cascade humle dufter af frugt og citrus og kunne næsten minde om en meget kraftig champagne duft!

 • Linea

  Duften af min datter, Madeline – igår, idag og altid! 🙂

 • Heidi Svarre

  duften du finder i de danske skove en smuk efterårsdag

 • Emil

  Jeg vidste det faktisk ikke.. før jeg læste nogen af de andre kommentare..
  – Men min favorit er virkelig også duften af Fanø! 🙂

 • Uffe Charles Trærup

  blandingen af gran og stearin fra juletræet – det er duften af forventningens glæde!

 • Louise Drejer

  Natusan Spray Balsam for Kids, som jeg brugte da jeg var lille. Den dufter fantastisk af æble og sæbe.

 • Lars Schou

  Duften fra Webergrillen når der steges fjerkræ – eller duften af våd bøgeskovbund

 • Mads Moseholm

  Jeg elsker duften af vanillefisse.

 • Alexander Qvitzau

  Jeg elsker duften af vanillefisse.

  Og til det kommer her en lille anekdote:
  Kender du nogen som ikke kan lide fisse? Nej vel? Det kan alle! Det er simpelthen alle som elsker duften af fisse. Hvis man spørger hvorfor det netop er sådan, så skal vi så langt tilbage som du overhoved kan huske – måske endnu længere. Duften forekommer nemlig fra din mor, og at det er den første duft du dufter til overhovedet, når du bliver født. Det gør at man bare kommer til at elske duften. Det er også derfor det er den mest populære duft i USA.

  Derfor elsker jeg.

 • Sascha

  Duften af røg fra et bål..

 • Dennis

  Når man vågner en sløv morgen efter lidt for mange gode dråber aftenen før, og mærker duften af sin kvinde ved siden af – så findes der ingen bedre duft.

  -Dét slår vanille, blomster, rødvin og bacon med til enhver tid.

 • Jeg elsker duften af Bali, den giver ro og total harmoni!

 • Martin Truels Nielsen

  Duften af min kone når hun lige har været i bad.

 • Zia R Jensen

  Granskov lige efter regn!

 • Mads L. Lundorff

  Duften af kardemomme. Denne duft er ikke kun en smuk duft, men også en hyggelig duft.

  PS: Det er virkelig flot anrettet det mad, som I spiste, – og hvis det er af den vanlige Nimb-kvalitet, har det jo også smagt fortrinligt. Det lyder vildt fascinerende med duftsættet, der sikkert har budt på nogle interessante dufte.

 • Jens Damgaard

  Duften af friskkværnede kaffebønner!

 • Mahfam_barikbin

  benzin!

 • Magnus

  Hjemmebagt timian og rosmarin brød

 • Christian

  Dufte af ny bil har efter min mening noget meget tiltalende over sig.

 • ST

  Kombinationen af solbrændt hud, saltvand og en let kvindeparfume.

 • Nyt sengetøj!

 • Kristina Sangvita

  Jeg elsker duften af årstid. Hver årstid sin skønne duft. Frisk hav, af forår med dens opvågen, sommerens skønhed og lethed, efterårets mere skarphed og friskhed, og duften af luften på en solrig vinterdag 🙂

 • Duften af friske jordbær.

 • Benjamin Østergaard Raun

  Duften af ny bil – uden tvivl!

 • Frisklavet espresso af ny-grindet bønner om morgenen 😀

 • Anthony Hoglind

  Den friske duft oppe på bjergen i Beit Mery, Libanon efter regnen og med en glas Chateau Musar hvid vin.

 • F. Madsen

  Duften af morgenkaffe og omelet

 • Degu

  Min søns hår (uden madrester og diverse!!) 🙂

 • Lars Sørensen

  Friskkværnet kaffe må være det bedste

 • camilla vilhelmsen

  Duften af nyfødt BABY 🙂 Der er bare ikke noget der er bedre!!!

 • Jensviking

  Duften af kvinde!

 • Simon

  Når maven knurrer en søndag morgen, så er duften af stegt bacon bare det bedste. Mums fillibabba!

 • Bettina Falsvig

  Uhhh jeg elsker duften af min kæreste.

 • Peter Jützler

  Duften af min kvinde…..

 • Mette

  Duften af forår – phu der er længe til…

 • Ulla Nyemann

  Oh, duften af min elskede strand oppe i Smidstrup på Nordkysten – frisk havduft og en lille smule tang 🙂

 • Ville

  Duften af sejrens sødme – man er ikke i tvivl når man fornemmer duften af klasse og kvalitet.

 • Mikkel

  duften af succes!

 • Duften af sommerregn ved mit sommerhus på Læsø.

 • Still have Magnum Ruinart in my cellar… waiting…. rgds Michael

 • Duften af nyfalden regn

 • Jens von Arenstorff

  Duften af noget frækt i luften 😉

 • Virgil Lemans

  I øjeblikket tvivler jeg mellem Diors Granville, som er svært at få fat i mens som er jagten værd og duften af min datters nyvaskede hår! To gange er stykke himmel, på hver deres måde…

 • Pasquinell

  en Laphroaig 10 års Cask Strenght sammen med min Porsche Design parfume…… Uhm 🙂

 • Uhmmm duften af en frisk kop morgenkaffe på hjemmemalet kaffebønner 🙂

 • Jakob Kyhl

  Duften af mutters friskbagte brød/rugbrød.

 • Anonym

  Jeg kan infomere om, at overdommer Nicoline fra Ruinart har været de mange kommentarer igennem. Hendes valg faldt på Mikael von Scholten, som stak af med Ruinart-flasken og duftsættet på baggrund af denne kommentar:

  “Jeg elsker den ukendte duft der flirter med ens lugtesans, hvordan den vækker en umættelig nysgerrighed for at finde ud af hvor og hvad duften kommer fra. Den kan både være forbipasserende og vedvarende hvor man ikke kan koncentrere sig om den igangværende samtale, opgave eller hvad man ellers er dybt engageret i.”

  Tak til alle for stor interesse og gode bud.

 • Jan K.

  Duften Af Nyskrællede Mandariner , Er Noget Af Det Skønneste Og Friskeste Jeg Ved !!!

 • Claus Andersen

  Meget interessant.

 • Claus Andersen

  Kunne være spændende, hvis den konkurrence gentages.

 • Claus

  Ruinart Blanc de Blancs er lække.

 • Claus

  * lække = lækkert

 • nicolaiklingenberg

  Noteret. 🙂 Og tak for feedback Claus!