Home Grej & grooming En guide til sager, som mænd kan transportere deres sager i

En guide til sager, som mænd kan transportere deres sager i

written by Nicolai Klingenberg 6. oktober 2011
Pin It

Jeg er blevet prikket flere gange desangående en guide, der kan hjælpe mænd med at bære deres dagligdagssager såsom computer, portemonnæ, telefon og lignende. Den guide er i dag en realitet – og der er også et par bud på, hvad man kan bruge, hvis man skal transportere flere sager for eksempel i forbindelse med en weekendtur. En mandetaske lyder dog hverken fikst eller tilnærmelsesvis cool, men vi kommer ikke uden om, at det kan være særdeles praktisk med en sag, der kan bæres i hånden eller svinges over skulderen, når man er på farten.

Gammel vogn, halv-ny taske - og mange flere i dagens indlæg.

Personligt har jeg stort set altid min telefon, nøgler, kamera, notesbog og pen med mig – og ganske ofte også min MacBook. Den slags fylder, og det kan hurtigt blive klodset, hvis lommer i henholdsvis jakke, bukser og blazer bliver taget i brug, og der er sjældent plads til det hele.

Nå – nu til sagerne. Og lad mig begynde med en nyhed fra min lejr. Sagen herunder er fra den danske webshop Coverme.dk og er af mærket Royal RepubliQ. Jeg havde aldrig hørt om det før, men sagen er min favorit blandt samtlige sager på Coverme.dk – ikke for stor, ej for klodset, men til gengæld i læder, der med garanti bliver herligt patineret med tiden. Og så har den skulderstrop, som giver to frie hænder.

Coverme.dk sælger denne sag - og i flere farver. Men den er nu frækkest i cognacfarvet læder.

Den orange-røde laban har du sikkert set før – den fås på Audere.dk og er fra italienske Giorgio Fedon. Der følger en skulderstrop med tasken, men jeg synes ikke det klæder den – den skal bæres i hånden og gerne med noget læsestof på forsiden. Den er væsentlig mere rummelig end ovenstående – men også mindre handy. Du finder den her, og der er faktisk tilbud på en lignende sag, som er lidt mindre – og lidt ”federe”. Den finder du her.

Har du et overforbrug af selvbruner, vil du sikkert genkende farven - og matcher du tasken i din ansigtskulør, behøver du ikke overveje denne sag.

“You’re in the army now” sang Status Quo, og selvom man ikke har brug for sådan en sag som herunder i militæret (tror jeg i hvert fald – jeg blev erklæret delvist egnet, fordi jeg tilsyneladende er platfodet. Virkelig ufedt prædikat i øvrigt), så er der visse armyrelationer at spore. I hvert fald på farven. Den minder en anelse om sagen fra Royal RepubliQ, da den har skulderstrop – men også håndtag.

Casual og rummelig - men ikke videre jakkesæts relateret.

Den rummer to praktiske rum på ydersiden og et par separate rum indeni, som gør den ganske rummelig og praktisk, hvis du har mindre kameraer med dig. Den er fundet i en lille biks i New York, så jeg kan desværre ikke hjælpe med et link eller lignende.

Deltajeskud af en udmærket lomme til mindre kamera.

Keep it simple – har du kun et dataapparat med dig, så kan et ”sleeve” klare det meste. Der er dog også plads til et magasin og andre småting, men den er knapt så praktisk. Sagen her er ikke videre eksklusiv, men mit cover fra Mulberry ville jeg ikke vise, da det alligevel ikke rummer min datamat på 15 tommer. Det kan i øvrigt anbefales at smide computeren i et sleeve – så bliver den ikke ridset. Og det vejer stort set ingenting.

Simpel, men ikke overfiks for nu at sige det mildt. Til gengæld god som beskyttelse, hvis du har ridsende genstande med i en større taske.

Weekendtur? Alle tiders. Prøv med den blå sag her, som jeg også har vist tidligere. Den er fra Vicomte A, er med læderdetaljer, guldlås og brede remme. Den kræver, at du ikke er farveforskrækket, men til gengæld rummer den rigeligt. Flere informationer om forhandlere med mere finder du på Vicomte A’s danske hjemmeside.

God kulør skal der til. Her fra Vicomte A - med fungerende hængelås i øvrigt.

Der er noget retro-inspireret over den hvide taske her – den er i øvrigt fra en ældre Suit-kollektion, og den har fulgt mig gennem et par år. Rummelig, praktiske skulderstrop og håndtag – og den kan mokkes med som håndbagage, hvis du er til den slags. Jeg ved ikke, om den eventuelt stadig kan fremskaffes, men prøv at besøge Suits hjemmeside http://suit.dk/, hvor du du finder de nødvendige kontaktoplysninger.

"Har du været på rivieraen?", blev jeg engang spurgt, da jeg jeg kom gående med sagen. Svaret var ja, men tasken var nu ikke med.

Så er der lige et par stykker mere, som jeg er faldet over – på nettet blandt andet. Dem får herunder.

Mismo – det er dansk, de gør sig i kanvas og i lækkert læder. Se for eksempel sådan en sag som denne herunder. Yderligere info og flere bud på Mismos hjemmeside.

Mismo - dansk og afdæmpet. Snapshot fra Mismos hjemmeside.

Det var lige ved at blive for meget med Pauls Smith og hans striber, men nu er det blevet en smule nedtonet – og det bryder jeg mig fint om. Se for eksempel sagen her, som jeg har set på Axel.dk.

Paul Smith sagen, der er spottet på Axel.dk

Er du til logoer? Så er jeg sikker på, at Gucci-sagen herunder er lige i øjet. Kostelig sag, men pivfræk og anderledes. Den er fundet på Guccis hjemmeside her.

Til den knapt så logo-forskrækkede - snapshot fra Guccis hjemmeside.

Mere dansk og mere casualt – NN.07 giver dig tern med på weekendturen. Der er dømt læderdetaljer, håndtag og skulderem – og du finder den på NN.07s hjemmeside.

NN.07 sagen med tern og feel good. Snapshot fra NN.07s hjemmeside.

Mulberry står bag Walther, som er i herlig læder og med elegante remmer og spænder. Fundet direkte på Mulberry.com – men kan sikkert fås i City. Se flere detaljer på Mulberrys hjemmeside her.

Mulberry - nu med spænder, stropper og hank. Snapshot fra Mulberrys hjemmeside

Louis Vuittons klassiske keepall kan måske virke en anelse feminin med det klassiske LV monogram, men det råder Epi Leather varianten bod på. Størrelse 45 er elegant, underspillet og god at holde i hånden så at sige. Find flere informationer om keepall her

Louis Vuitton gør det godt med keepall sagen, som fås i flere størrelser og stilarter. Snapshot fra Louis Vuittons hjemmeside.

Den – for mig – ukendte tre-i-ener fra hard graft giver dig tre bæresager i en – den rummer det meste, og er fundet på hjemmesiden her

Tre-i-eneren fra Hardgraft. Snapshot fra Hardgrafts hjemmeside.

Og listen? Den kan fortsættes i det uendelige. Du er velkommen til at linke til gode bud eller smide et foto op i kommentarfeltet.

Tip: Jo lettere du kan få din taske til at syne i lufthavnen, jo bedre. Jeg har formået at agere fjerlet håndbagage for at undgå at tjekke sagen ind ved ankomst.

Pin It

You may also like