Home Ure Et kig på et par fantastiske og dyre vintage ure

Et kig på et par fantastiske og dyre vintage ure

by Nicolai Klingenberg

Drømme er gratis, men det kan koste at realiserede dem. For et par dage siden modtog jeg en mail med et par dugfriske nyheder i form af et par brugte ure, der snart skal under hammeren hos Antiqurom – auktionshuset, som sælger brugte og finere ure, som typisk ikke hænger på hverken træer eller håndled. I dag får du mit bud på den kommende auktionsperler fra Patek Philippe, A. Lange & Söhne samt Rolex. Auktionen finder i øvrigt sted i Geneve i næste måned.

I dag handler det blandt andet om et ur fra fødeåret. Ikke mit – men min fars. Fødeår altså. Foto: Antquorum.com

Første bud er et ur fra min fars fødeår – 1948. Mærket er Patek Philippe og referencen hedder 1518. Her er der tale om et guldur fra den gang, hvor man ikke overpyntede urene med ædle sten, men blot gjorde det hele elegant. Virkelig elegant. Du får månefase, evighedskalender og chronograph. Maskulint og delvist underspillet – delvist da der er tale om et guldur med komplikationer og fine finesser. Et ur jeg i den grad godt kunne tænke mig, men som jeg af gode grunde ikke kommer til at byde på, da man forventer et hammerslag i prislejet 1.200.000 – 1.800.000 kroner.

Det er og bliver smukt. Virkelig smukt. Patek Philippe ref. 1518. Foto: Antquorum.com

Jeg vil kategorisere næste vare som endnu mere underspillet – der er tale om et Rolex Submariner, som blev produceret i 1972. Dem findes der en helt del af, men det begynder at blive rigtig spændende – og dyrt – når man ser på skiven, som bærer ordet og logoet COMEX. COMEX står i øvrigt for Compagnie Maritime d’Expertises og er et fransk firma, som blev etableret i 1961. Firmaet har specialiseret sig i operationer på dybt vand, og nogle af dykkerne har båret de særlige COMEX ure, når de var på job.

Utroligt, hvad et logo kan gøre for et ur. Men historien kan man nu heller ikke tage fra uret. Foto: Antquorum.com

Uret har tilhørt en Mr. Raude, hvis navn også er med i en annonce, som følger med i handlen. Prisen forventes at lande på 50.000 til 70.000 schweizer franc – den pris kan du gange med lidt over seks, hvis du vil have den i danske kroner.

Det ligner måske ikke en halv million, men det skulle ikke undre mig, hvis denne Rolex COMEX havner tæt der på.

Slutteligt er der godt nyt til dem, som måtte have et bankende hjerte for lommeure. Der kommer en del til salg på auktionen, men jeg faldt pladask for dette A. Lange & Söhne med minute repeater og dobbelt chronograph. Målene har jeg ikke, men der varsles “meget stort”, hvilket vil sige større end en Marie-kiks, men mindre end en pizza.

Forside, bagside og et papir, som skulle dokumentere et og andet.

Uret blev produceret og solgt i 1884 for 1.750 Mark. Hvad det svarer til i nutidens penge, aner jeg ikke – men man forventer at sælge rødgulds lommeuret for mellem 480.000 og 720.000 kroner. Et smukt ur, med et avanceret værk.

Rødguld og lige til lommen – A. Lange & Söhne skabte for længe siden dette smukke ur med det mindst ligeså smukke værk.

Du finder flere informationer om Antiquorum på auktionshusets hjemmeside.
Hvis vi nu forestiller os, at du fik frit valg på de tre hylder, hvilket ur ville du så vælge?

Der findes heldigvis også brugte ure i andre prisklasser – læs mere om brugte ure her på My-Pleasure.dk

You may also like

1 comment

Feinschmeckeren 27. oktober 2011 - 18:11

Sub’en har en fed historie. Så meget desto mere ærgerligt er det, at comex-logoet får det til at se billigt ud – sådan ser det i hvert fald ud på billedet.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.