Home Spottet Mercedes S65 AMG – et smugkig på en herrevogn

Mercedes S65 AMG – et smugkig på en herrevogn

written by Nicolai Klingenberg 11. oktober 2011
Pin It

Det skulle slet ikke handle om biler, da jeg mødte ejeren af denne herrevogn. Men da jeg så den, skulle den foreviges – pladsen var dog trang, og trafikken heftig, så det er dømt dogme ad libitum på den tyske kampvogn. Navnet er Mercedes S65 AMG.

Mercedes S65 AMG - vistnok landets eneste.

Vogntøjet her er spækket med udstyr og luksus, der tæller alt fra læder, multifunktionelle massagesæder, IWC ur, lyd-system fra harman/kardon og teknik, der nærmest gør det muligt at køre den med bind for øjnene.

Plads til børn. Eller en indeklemt børnehave. Knapper til lyd med mere findes på armlænet, der velsagtens kan rumme familiens hund, når de er på tur.

Signalværdien? Det må være noget med “her-kommer-jeg”, og jeg har overskud – på under motorhjelmen og på kontoen med anti-jantelovs paragraffer. Ejeren er alt andet end ungkarl, så vognens rummelighed sikrer god transport af familien. Og sikkerheden skulle i øvrigt være i top.

Latte? Eller måske en varm cacao? Nej, den kan ikke lave kaffe, men den kan vist "alt med sæder".

S-klassen hører mig bekendt til Mercedes top-program, og når der smides AMG på bilen, så er det altså mere end et skilt – motoren er for eksempel blevet tunet til narrestreger. AMG står ikke for Ach Mein Gott, men Hans Werner Aufrecht (A) og Erhard Melcher (M) samt Großaspach, der er Aufrechts fødeby. Hans Werner og Erhard er i øvrigt stifterne af AMG, som altså samarbejder officielt med Mercedes.

V12 - holder dobbelt så længe som V6 (tyggegummi).

Det kræver noget nær støvler med stålsnuder, hvis du vil sparke dæk på de 20″ store hjul, der følger med som standard – i mit spottede tilfælde er der dog tale om nogle sorte sager, der matcher vogntøjsfarven til fulde.

Jeg er faktisk lidt i tvivl om, hvad B'et står for. Det kunne være alt fra Bentley til Brabus. Eller benzinsluger.

Under forklappen findes en motor på seks liter med tolv cylindere og biturbo, der skubber vognen op til 100 kilometer i timen på samme tidsinterval, som en gymnasieelev i topform kan drikke en øl (4,2 sekunder).

Uret er fra IWC - funky nok. Og beklager til dem, der kan huske at have set det herinde fra en anden vinkel for uger tilbage.

Hvis du forestiller dig rockgruppen Volbeat på et trip af Vicks og andre velsmørende halsmedikamenter, har du lidt af lyden fra den føromtalte motor. Lyden bliver blæst ud gennem fire udstødningsrør i chrome, der med garanti vil få orgelpiberne i Peterskirken til at ligne en træt melodica.

To af de fire.

Jeg var for et par år siden selv kørende i en Mercedes 300 SL, som dog ikke leverede samme “korrupt ministerbil” attitude, men køreegenskaberne fejelede ikke nåede – eneste problem var, at min SL’er var fra medio 1990’erne, og de andre mænd, der kørte i samme model og årgang, var +60. Det er dog en helt anden historie.

Hvem sidder der bag skærmen? Kulsorte ruder og ditto lak.

Et par bløde, sorte kurver at slutte af på.

Glansfuldt - og med det lille S, der signlaerer stor bil.

Hvad siger du egentlig til sådan en vogn som denne?

Pin It

You may also like