Home Ure Rolex GMT Master "Clint Eastwood" – et kig på en atypisk model

Rolex GMT Master "Clint Eastwood" – et kig på en atypisk model

by Nicolai Klingenberg

Under en rejse til sydens sol blev jeg et ur rigere – efter at have solgt et andet i øvrigt. Dermed er ursamlinge ikke vokset, men nærmere blevet opdateret. Sagen, der blev erhvervet, er en Rolex GMT-Master – og i en ikke helt normal version. Jeg siger Clint Eastwood – og så må du læse videre, for at blive klogere.

Hello you - Rolex GMT-Master ref. 1675 med den knapt så vanlige skive.

Lad mig kort begynde med lidt historisk fakta. Vi skal tilbage til primo 1950’erne, hvor Rolex fik en henvendelse fra Pan American Airlines. Ønsket lød på et ur, der kunne vise to tidszoner på samme tid – svaret blev GMT-Master, som kom på markedet i 1954.

Her skulle det for alvor være tydeligt, at der er spil i skiven - både hvad angår timemarkører, men også i selve den brune skive.

Der gik dog ikke lang tid, før der blev ændret lidt på de første modeller – de første lynetter blev udskiftet, da de oprindelige ikke kunne tåle et alt for varmt klima. Og så skal det også nævnes, at det først var senere, der kom et forstørrelsesglas over datoen.

Jubilee i guld og stål, som i øvrigt matcher kassen og kronen.

Nå – der er sket et og andet med GMT’en gennem tiden. Der har været forskellige farver på lynetterne, og det har været muligt at vælge forskellige lænker. Min sag er for eksempel udrustet med en Jubilee-lænke i guld og stål – og denne type lænke blev introduceret i 1968.

Her ses det - guldkronen tager sig fint ud til stålet.

Den sag, jeg har erhvervet mig går under betegnelse ref. 1675/3, og blandt forskellighederne fra de mere vanlige GMT’ere, findes den brune skive. Modellen er kaldet alt fra root beer til tiger eye, og den er absolut atypisk Rolex med de farver.

Det ville nærliggende at kaldet uret for Bruno, men der foretrækker jeg nu engang Clint Eastwood.

Jeg lod mig fortælle, at der er flere skivevarianter på en ”root beer” – altså sager der er lavet i forskellige materialer, men det har jeg ikke fået bekræftet eller fundet svar på. Til gengæld er timemarkeringerne absolut interessante – de glimter og er ligesom Rolex kronen på skiven ikke printede på, men sat på. Også kaldet nipple dial i øvrigt.
Så var også noget med Clint Eastwood – modellen forbindes med ham, da han bar den i filmen Firefox fra firserne. Se bare herunder.

Det var ordene – jeg hører gerne din mening om en skæv model som den viste her. Stikker den for meget ud fra det normale eller?

You may also like

9 comments

Jan Hartmann 19. oktober 2011 - 08:26

In love!

Reply
Kristine 19. oktober 2011 - 07:14

Det er for lækkert!

Reply
Kristine 19. oktober 2011 - 07:14

Det er for lækkert!

Reply
Mg 19. oktober 2011 - 08:36

Love it:-)

Reply
Anonym 19. oktober 2011 - 10:15

byder på root beer, guld, stål og Clint Eastwood. I samme indlæg – og produkt.

Reply
Vincent 19. oktober 2011 - 11:09

Wow – det er sgu en lækker sag. Tillykke med det!

Reply
Christensen Viborg 30. marts 2012 - 09:20

Er det 40 mm.?

Reply
Anonym 30. marts 2012 - 09:20

Det kan du tro. 🙂

Reply
Fjordrejen Dk 22. april 2014 - 20:13

3 år siden ! Holder det stadig…altså er det en keeper. Jeg er selv vild med lige netop en Clint Eastwood, alle har en pepsi, men denne nedtonede guld/brune brezel 🙂 Love it

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk