Home Pindemadder Brasserie Nokken – en herlig brunch nordpå

Brasserie Nokken – en herlig brunch nordpå

written by Nicolai Klingenberg 12. november 2011
Pin It

I morgen er det søndag, og ved du ikke, hvad du skal tage dig til, så har jeg et godt bud. En brunch. Og jeg kan anbefale Brasserie Nokken i Rungsted Havn. Jeg har ladet mig fortælle, at stedet har haft en turbulent tilværelse, og at de nuværende ejere er forholdsvis nye. Jeg var forbi, og det var ikke nogen dum idé. En anbefaling er blevet til – og den får du i dag.

Kom du bare med ind - der er gode nyheder og herlig brunch på søndags-tapetet.

Der er som oftest et herligt lebend i Rungsted Havn, når solen skinner – godtfolk fra den nordligste del af reservatet slår sig ned med familien eller gode venner, de pakker sig ind i tæpper, sidder med en herlig solbrille på næseryggen, og gør det, vi alle bør være verdensmestre i: At nyde livet. Efter en rundtur på havnen, gik vi til bords med sultne maver.

Eneste element jeg ikke var til, var velkomstboblerne - men det er selvsagt valgfrit, om du vil drikke dem.

Normalt kan man frygte, at ordet buffet kan betyde kvantitet fremfor kvalitet, men den devise gælder ikke på Brasserie Nokken. Eller på Marbella Club for den sags skyld. Og hvorfor så? Jamen blandt andet fordi, du får mere end det traditionelle – og fordi alt, hvad du spiser, smager ordentligt.

De klassiske ingredienser til en god brunch - men der er mere endnu...

For eksempel bliver der ikke bare disket op med frisk juice, men også friske smoothies, som udgør en af flere prikker over det famøse “i”. Derudover har ejerne trukket i en luksuriøs spendérbuks, hvilket giver de spisende mulighed for at gå ombord i blandt andet en fiskesuppe med muslinger og velsmag.

Fiskesuppe - luksus til en buffetbrunch. Og så smager den oven i købet herligt.

Mens jeg gik rundt mellem fade og fristelser, lød der pludselig en velkendt stemme – det var kokken Jacob/Jakob, som huserer på blandt andet restaurant Skipperhuset i Fredensborg (de laver også god mad, men har pt. lukket for sæsonen). Jacob/Jakob går i særdeleshed op i, at mad skal laves med kærlighed, og han tryller gerne en fortælling om et og andet frem. Jeg har set ham lave bearnaise, og det var nærmest lige så hedt som 80’er ikonet Sabrina i videoen “Boys, boys, boys” – dog mindre corny, og med en særdeles velsmagende sauce som resultat.

Delikate små fadsnacks.

Det var et mindre sidespring i historien, men jeg nævner altså ovenstående fyr, fordi han kan noget i et køkken. Jeg må i øvrigt også slå et slag for de – hvis jeg ikke tager meget fejl – spanske delikatesser, som du kan spise løs af i bordene. Disse kan ses herunder.

Ost og skinke fra lufttørret dyr. I øvrigt fin detalje med mandler og lidt kompot til osten.

Husker du i øvrigt Snobben fra Normalerweize? Så vil du måske vide, at han også holder af Rungsted Havn. Her er plads til det gode liv, når man altså ikke bliver spærret inde af “en latterlige, lille folkebåd”. Se selv:

Prisen for brunchen er i øvrigt 200 kroner. Pr. person. Og du kan læse mere og booke bord via Brasserie Nokkens hjemmeside her.

Det var ordene for i dag – jeg håber, din lørdag bliver fantastisk, og jeg minder dig venligst om, at brunchen kun er tilgængelig på søndage.

 

 

Pin It

You may also like