Home Ure Et særdeles interessant kig på et par fantastiske og sjældne ure

Et særdeles interessant kig på et par fantastiske og sjældne ure

by Nicolai Klingenberg

Det kan vel næppe komme bag på nogen, at jeg har en interesse i ure – både nye, men også gamle. Og netop sidstnævnte dannede rammen om en oplevelse, som jeg ikke kommer til at opleve igen lige foreløbig. Jeg blev inviteret til en “hands-on og mærke på urene oplevelse”, som jeg gerne vil dele. Nyd en stak billeder af nogle ure, der i den grad er elegante, sjældne smukke og  ja… fantastiske.

En kasse med interessante ure af ældre dato og fra fantastiske "huse".

Lad os lægge ud med et Omega – det er muligvis ikke det mest kostbare ure, men smukt er det. Og jeg tror, jeg er nået til et punkt, hvor jeg inden al for længe vil kaste mig over et Omega af ældre dato. Begrebet “inden al for længe” er heldigvis udefinerbart, så jeg har ingen bagkant.

Omega Speedmaster Mark III - Speedmasteren og Omega i almindelighed gør mere og mere for mig...

Næste skud fra kassen er måske ikke det smukkeste Patek Philippe – faktisk langt fra – men ikke desto mindre, havde jeg ikke set før. Modelnavnet finder du i billedteksten.

Så er der XL på programmet i form af Patek Phillippe Beta 21. Et quartz ur der - som jeg husker det - blev til i samarbejde med et par andre fine urhuse.

Udover Linde Werdelin har vi faktisk andre bud på “danske ure”, som ligger i den øvre skala. Omend Urban Jürgensen ikke længere er på danske hænder, skal du ikke snydes for et par pragtfulde ure.

Urban Jürgensen refrence 2 - elegant dresswatch i guld.

Jeg skal i øvrigt beklage, det knapt så skarpe skud herunder.

Ikke helt i fokus, men elegancen er ikke til at komme udenom.

Sidste skud af det tredje Urban Jürgensen blev dog ganske fint.

Urban Jürgensen - fint urmageri med dansk historie. Sidstnævnte får du en anden dag.

Og nu til noget ganske særligt. Patek Philippe reference 3448 er i sig selv ganske sjælden, men når der er leap year indikator på skiven (mellem klokken 3 og 4), er der virkelig langt mellem skønhederne. Jeg mindes at have hørt noget i retning af en håndfuld – der findes også en model, der går under navnet – eller cifrene – 3450, som minder ganske meget om 3448.

Leap year eller skudårsindikator er det, der gør uret her mere end sjældent. For pokker det er smukt.

Uret skulle også findes i rødguld, men jeg må tilstå, at jeg synes, virkelig godt om det gule guld.

Patek ref 3448 med skudårsindikator fra siden - og i min hånd. Desværre ikke permanent.Og sikke en tykkelse i øvrigt.

Endnu et Patek? Så gerne. Det ligner en mere en blanding af en Gondolo og en Ellipse – jeg fik ikke referencen med mig, så du må nøjes med fotos af de næste ure uden cifre.

Et af de ure, jeg ikke fik en reference på, men dukker den op, får du den. Mærket er der dog ingen tvivl om: Patek Philippe. Og formen er noget nær kvadratisk.

Umiddelbart har jeg intet imod en krone på et ur – og slet ikke, hvis den passer i sin størrelse til det givne ur. Min opfattelse har dog ikke være delt, da nedenstående Patek Philippe blev præsenteret.

Endnu en Patek Philippe - og hvis du undrer dig over, hvor kronen er...

...skal du bare kigge på bagsiden.

Månedsvisning, månefase, dato, ugedag og så fremdeles er blandt andet, hvad Patek Philippe reference 3940 byder på.

Patek Philippe - igen! Her er det reference 3940, som jeg virkelig gerne ville eje.

Og der måtte gerne røres.

Hvis der er nogen, der vil af med en reference 3940, så... bliver det nok ikke undertegnede lige nu og her.

Du skal være velkommen til at smide en kommentar omkring hvilket af urene, du bedste kan lide…

You may also like

7 comments

Claus 28. november 2011 - 07:37

Fine små pussenusse ure. Slet ikke min stil ;o)

Reply
Anonym 28. november 2011 - 07:57

Der er jeg ikke helt enig, men jeg tager vel ikke fejl, hvis jeg tænker og mener, at Omega’en måske kunne være noget? ;O)

Reply
Claus 30. november 2011 - 22:50

Ah… Jeg er mest til dykkerure 44 mm +

Reply
Steffen 28. november 2011 - 10:38

Det nederste Urban Jürgensen (stål/guld)

Reply
Kim T. 28. november 2011 - 13:59

Spændende ure. Og lad os endelig få flere indlæg om ure 😉

Reply
frederik 1. december 2011 - 01:18

Hold da op for en ursamling! Skulle ejeren være interesseret i at modtage min højre arm i bytte, står den hermed til rådighed 😉

Reply
Anonym 1. december 2011 - 14:24

Enig, Frederik. 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk