Home Grej & grooming FQ1924 – et nyt dansk herrebrand ser dagens lys

FQ1924 – et nyt dansk herrebrand ser dagens lys

written by Nicolai Klingenberg 17. november 2011
Pin It

Denne skrivelse er baseret på en skrivelse, der pludselig tikkede ind i min inbox en eftermiddag. Faktisk var det i går, og da jeg af og til holder af at være blandt de første til at “breake” nyheder, tænkte jeg, at du måske ville have interesse i emnet. Og så skal vi have en “dom” fra jer – ud fra det forholdsvis spæde materiale…

Det tegner godt - og så skal jeg lige nævne, at de danske aner i mærket skal findes i en hyldest til de danskere, der i begyndelsen af 1900-tallet forlod Kongeriget for at prøve lykken i Quebec i Canada.

Navnet på det nye brand – eller lad os bare kalde det mærke – er Frontiers of Quebec 1924, men vil gå under øgenavnet FQ1924, og mærket er en del af BTX Group, som indtil 2005 var en dansk familieejet virksomhed. Året før virksomheden blev solgt, omsatte gruppen for 3,3 milliarder kroner, og der var således tale om en af Skandinaviens største tøjvirksomheder. Jeg nævner det, da virksomheden måske ikke den mest kendte i “livsstilspressen”, hvilket sikkert hænger sammen med, at gruppens andre brands ikke er high-end-løjer, men det ændrer ikke på, at virksomheden var (og vel stadig er) en succes, der er til at føle på.

Det tyder godt, når jeg kigger i kufferten med nogle af FQ1924's bud på herretøj...

Der loves fire årlige kollektioner, og der er to linjer i mærket: 1924 og Avenue. Der er varslet alt fra blazere og outerwear til rugby T-shirts og button down skjorter. Altså noget for enhver smag.

Mit umiddelbare indtryk? Glimrende. Der er som sådan ikke noget, jeg aldrig har set før, men det efterspørger jeg sådan set heller ikke. Et hurtigt bud på “beskriv stilen” kunne være noget a la Gant Rugby møder Cottonfield og byder på sammensmeltning med NN.07. Men Ralph Lauren kigger lidt på fra sidelinjen. Jeg har ikke den fjerneste idé om priser, men det er med til at gøre det hele endnu mere spændende. Skal man se på gruppens andre brands, vil jeg skyde på, at det ikke bliver voldsomt dyrt.

Slips og cardigan er begge gode bud en casual fremtoning.

Hvad mener du? Har vi mærker nok med denne stil? Er det lækkert? Skudt ved siden af? Eller spot on?

 

 

Pin It

You may also like

 • Dennis Petersen

  Ligner så meget andet klassisk tøj, fx fra marlboro.
  så det er nu ikke noget der får mig til at springe op af stolen!

 • Janchul

  Looking fantasitc…. :))

  Super cool…..!!!!

  Jan

 • Imke

  Wow, das sieht super aus!!! Ich freue mich mehr von FQ1924 zu sehen!

 • Tor

  Fedt…endelig nogle nyt at glæde sig til!….spændende.

 • Upetersen

  Spring bare op af stolen, Dennis – det ser da total fedt ud!

 • Lindkvistannika

  Riktiigt pent tøj, nytænkende men stædig klassisk!

 • Det er en stil som er set før, jeg synes nok f.eks. Denim&Supply gør det bedre, men der er prisen jo nok også en anden.

 • Dorthe Hemvard

  Det ser virkelig fedt ud.. Netop ikke en stil som man har set før så gennemført!
  Super fed historie omkring brandet!

 • Peter

  Set så gennemført før? Har du set Ralph Laurens Rugby kollektion? Rugby.com

 • Steffen

  Jeg synes det ligner en billig udgave af Gant Rugger, RL Rygby etc. og de før nævnte gør det langt bedre.

 • Dorthe Hemvard

  Ja, men det er da fedt at et dansk modefirma endelig gør kunsten efter…

 • Jeg synes det ser lovende ud. Jeg glæder mig bestemt til at se nærmere på det.

 • Magnusgotfredsen

  Kan godt lide slipset, men ellers virker historien bag “brandet” lidt konstrueret. Det vil godt være preppy, men hvad har det med Quebec at gøre?

 • Anonym

  Tja – der smedes jo ofte historier på brands. Her er historien måske nærmere at hylde de danskere, der rejsete ud, som de selv siger. Og så skal der vist findes visse relationer mellem brandet og datidens klæder.

 • Nicolajweber

  Tjo det ser ganske fint ud, især hvis man kan få slipset til et par hundrede, i stedet for nærmere de 1000 som ham ralph vil have for det