Home EkviperingGrej & grooming Prada Phone by LG 3.0 – et kig på endnu en designalliance

Prada Phone by LG 3.0 – et kig på endnu en designalliance

by Nicolai Klingenberg

Nogle mener, at tredje gang er lykkens gang, men det kan ligeså vel være første eller anden gang. Det er dog tredje gang, at Prada og LG samarbejder om en telefon, og den har jeg kigget nærmere på. Læs min mening, og se snapshots fra det udmærkede kamera, der er indbygget i Prada Phone by LG.

Der blev testet på 1105...

Jeg har flere gange skrevet om forskellige former for samarbejde mellem brands – sidst var det NN.07 og Sjöö Sandström, som var gået sammen om et limiteret urprojekt, som jeg gav tomlen op. I dag handler det ikke om ure, men om elektronik og en modegigant. Prada Phone by LG blev præsenteret for ”livsstilspressen” på den herlige cocktailbar 1105 i København til tonerne af DJ Nicolines musikpotpourri, sushi og sorte cocktails.

Pladevender Nicoline

En sådan lancering er smart tænkt, synes jeg. Her var de fremmødte ikke tvangsindlagte til at høre på selvforherligende foredrag fra en CEO, der læste op af en indstuderet tale, men der var tale om ”fri leg”, lidt godt til mave og gane samt ørene.

Fashion spise i form af sushi - alle drinks (både med og uden alkohol) var i øvrigt også sorte.

De indbudte fik rig lejlighed til at rode med den nye telefon – der var dog tale om en prototype, som ikke virkede helt efter hensigten, hvilket irriterede mig. Det er ærgerligt at sidde med det så godt som endelige produkt, men som alligevel ikke virker. Men det blev der rådet bod på, da et testeksemplar kom til matriklen.

Undertegnede til højre og LG repræsentant til venstre i en snak om et og andet.

Lad det være sagt med det samme – jeg synes, telefonen gør det godt. Rigtig godt. Den er slank, har en stor skærm, kameraet – som jeg synes er en af de vigtigste funktioner for en telefon – fungerer glimrende, og så er telefonen hurtig, hvilket skyldes en 1,0 GHz Dual-Core-processor, som vist nok også findes i andre telefoner.

Det ser nu ganske maskulint ud...

Jeg vil ikke kalde mig Mac-mand, men jeg har gennem et par år anvendt Apples produkter. Og jeg har været fint tilfreds – men jeg har intet imod at prøve andre producenter og lade Apple udskifte med noget nyt – det skal dog være noget, der ikke bare ser bedre ud, men som fungerer bedre end det eksisterende.

Blandt de indbyggede features i Prada Phone by LG, finder vi blandt andet et billedredigeringsprogram, som ikke er en app. Det giver god mening. Hvis du synes, dette foto er lidt kedeligt, så skulle du have set det før - det var søvndyssende og kedeligt, men det blev der lavet om på..

Personligt kan jeg derfor sige, at jeg ikke kunne finde på at skifte min iPhone ud på grund af et prædikat, der hedder limiteret eller Prada, men jeg kunne godt finde på at skifte til en LG telefon, når den fungerer bedre end den eksisterende. Og det føler jeg, at testeksemplaret gør.

Ingen pangfarver, men blot sorte, hvide og grå ikoner og menuer, som Prada-huset har designet.

Den store skærm på 4,3 tommer (ja, jeg ved, at der er mange andre, der laver den størrelse) gør scrolling mindre besværligt ved besøg på nettets mange herlige sider, og responsen på indlæsning er helt fin.

Selvom det er en anelse overbelyst, skulle det gerne kunne ses, at de 4,3 tommer giver et fint overblik over det, du nu engang kigger på, når du bevæger dig rundt på www'en.

Jeg lod mig fortælle at Prada-apparatets præstationer også findes i andre LG mobiler, så selvom der står Prada på telefonen, så bliver den ikke hurtigere eller bedre en andre i sortimentet. Men hvad får du så?

Uredigeret foto taget i semidårlig belysning - det skulle gerne vise, at mobilkameraet udmærker sig under knapt så gode lysforhold. Og også til makroskud.

Udover specialdesignede menuer uden farver, et Prada logo på forsiden og bagsiden af telefonen, så får du noget signalværdi, som sikkert vil dele vandende. Og hvem er målgruppen? Jeg tror, telefonen appellerer til dem, der elsker brandet og har store mængder hængende i garderoben, men også dem, der drømmer om at have garderoben fuld af Prada. Og hvad vil sidstnævnte tænkte, hvis han eller hun ser førstnævnte med samme telefon? Måske ingenting. Måske ”Øv”.

Mere mobilskud - og selv de små detaljer kommer med.

Bagsiden af telefonen er udført i Pradas Saffiano mønster, der sikkert vil kunne genkendes hos tilhængere af Prada mærket. Men vil en Prada M/K købe telefonen? Jeg har ikke Prada gevandter hængende i garderoben, så jeg skal ikke kunne svare på det.

Bagsiden (af telefonen altså) med det Prada relateret mønster. Ikke for prangende...

Tilbage til præsentationen, hvor der pludselig er liveoptræden med Freja Loeb. Se bare herunder.

En dom? Jeg vil konkludere, at telefonen ikke bare er en telefon med et skilt på forsiden. Den er gennemtænkt softwaremæssigt, så den passer til Pradas identitet, uden at der er gået på kompromis med præstationerne. Brandet – altså Prada – appellerer som sådan ikke til mig, men det gør selve LG produktet. Kunne jeg vælge mellem en vanlig LG og en Prada-LG variant med samme tech-specs. Så ville det være prisen, der afgjorde, hvad jeg ville tage. Således ville jeg vælge den dyreste fra. Telefonen er lavet på en Android platform – nu mangler jeg at teste en Windowsbaseret mobil.

Slutteligt hører jeg gerne om dit syn på mobiltelefoner – hvad er vigtigst for dig, når det kommer til din mobiltelefonen? Design, features, platform, kamera eller noget helt andet?

You may also like

15 comments

PH 28. december 2011 - 23:38

Jeg er ved at vaere en smule treaet af at hoere om diverse designer brands der proever deres vej frem, hvor de, i min mening, slet ikke hoere hjemme. Hvorfor bruge tid og kraefter paa en Prada mobil telefon, jeg mener herregud, Prada laver ogsaa “ure”. Uden dog nogensinde at have ejet et Prada ur. Har et IWC.

Uden nogen form for kendskab til eller folkene bag maerket Aergir (nyt dansk mobil projekt) hvorfor dog ikke give lidt tid (og kaerlighed) til et dansk brand der er kommet paa benene i et marked hvor de er oppe imod Nokie, iPhone etc uden den store penge maskine bag sig, men kun pga deres pure passion for det de laver.

Fint at brands som Prada har pengene til at holde fine receptioner med canapeer etc men er det virkelig der passionen ligger?

Savner noget research hvor man virkelig finder frem til dem der braender for det de laver, isaer i det her sammenhaeng og ure. Tidligere indlaeg er gode, men maaske blevet en smule kommercielle – jeg savner den der detajler der virkelig goer det feinschmeiker!

Undskyld for de mange Ae / Oe / stavefejl / komma fejl, men som man nok har bemaerket bor jeg ikke i DK.

Godt nytaar!

Reply
Anonym 29. december 2011 - 07:39

Jeg tror, at mobilen henvender sig til en særlig målgruppe – det er der ingen tvivl om. 🙂 Og som jeg nævner, så ville jeg ikke købe en sådan mobil, fordi der stod Prada på, men i stedet fordi den matcher andre bud på en udskiftning, og fordi den overgår et eksisterende produkt.

Jeg søgte kvikt på Aergir, men fandt ikke noget – har du mere info, må du hellere end gerne maile lidt på nk@my-pleasure.dk

I min verden er det lidt anderledes, når det kommer til mobiltelefoner – en passion kan sikkert fint spores, men udbiklingen går så hurtigt, at mobilen vel sjældent er noget, vi har i mange år – og da slet ikke for livet.

Jeg er selv tosset med de passionsfyldte historier, og dem springer jeg også på, så snart lejligheden byder sig, men jeg tager også gerne imod invitationer til arrangementer som ovenstående – dels for at dele nyheden og se produktet, men også for at få jeres glimrende inputs.Tak for dit, PH. Og godt nytår til dig også. 🙂

Reply
René Hjortborg Bjørnskov 29. december 2011 - 00:29

Hvis en mobil skal være relevant må den som minimum understøtte LTE og NFC samt HD voice da dette må forventes at være standarder som vil præge de næste par år.Jeg har allerede hørt om de første som “da” gik ud fra at deres dyrt indkøbte 4gs havde NFC

Reply
Anonym 29. december 2011 - 07:45

Jeg husker, at de nævnte en nye form for teknologi, som gør, at telefonen kan tilpasse sig de områder, den er i, når de nærmer sig et mærke med en chip i – fx hjemmezone, “i bilen”, “på kontoret”, etc.

Det er altid rart at være sikret med elementer som NFC (måske det svarer til ovenstående?), der kan klare mindre betalinger til fx bus og tog, men hvis der går et par år, før servicen fungerer, tror jeg, at jeg ville vente. Det afhænger selvfølgelig også af, hvor længe man normalt har en mobiltelefon. Tak for input, René.

Reply
René Hjortborg Bjørnskov 29. december 2011 - 16:09

Hvis jeg ikke husker forkert var der dansk debut på NFC betaling på årets Roskilde Festival og i USA er Google Wallet i gang i butikkerne, så jeg tror langt fra der går et par år. NFC radioen rækker kun få centimeter så det svarer ikke helt til hvad du beskriver.

Reply
Anonym 30. december 2011 - 10:09

Tak, René. Jeg blev klogere. 🙂 Hvis NFC kun virker på så korte afstande er der vel ikke den store fidus i den? Selvom mærkerne med chippen ikke skulle komme til at koste ret meget.

Reply
René Hjortborg Bjørnskov 30. december 2011 - 23:55

Primært er et en betalingsløsning, men det kan i princippet bruges til alt hvad vi i dag bruger plastic kort til plus bluetooth parring og til at friende i sociale netværk. På længere sigt kan man forestille sig at man f.eks stemmer til valg eller bruger net-id via sin mobil.

René Hjortborg Bjørnskov 29. december 2011 - 00:29

Hvis en mobil skal være relevant må den som minimum understøtte LTE og NFC samt HD voice da dette må forventes at være standarder som vil præge de næste par år.Jeg har allerede hørt om de første som “da” gik ud fra at deres dyrt indkøbte 4gs havde NFC

Reply
Steffen 29. december 2011 - 10:23

Jeg må give PH ret i, at de har samarbejdskoncepter har nået og passeret et mætningspunkt og burde dø ud, lidt lige som pop-up shops gjorde.

Prada har forsøgt sig med telefoner før (som navner hentyder), men så vidt jeg er informeret har de ikke været den helt store kommercielle succes, hvilket kan få en til, at undres over de nu forsøger igen igen.

Personligt tvivler jeg lidt på, at det er dem som køber Prada tøj, der kommer til, at være køberne af denne telefon, da jeg ser den som værende et “entry level” produkt ala. parfumer, nøgleringe, punge etc., til dem som ikke har råd til tøj, tasker og sko, så de kan blive “en del af brandet”.

Jeg to ufravigelige krav til telefoner, som reelt er en og samme, de skal virke og de skal ikke give mig lyst til, at kaste dem ind i en væg dvs. at kameraet skal tænde med det samme og ikke bruge 30sek, den ikke skal lukke programmer ned for godt befindende etc.

Reply
Kristian Jørgensen 29. december 2011 - 13:30

“Jeg to ufravigelige krav til telefoner, som reelt er en og samme, de skal virke og de skal ikke give mig lyst til, at kaste dem ind i en væg dvs. at kameraet skal tænde med det samme og ikke bruge 30sek, den ikke skal lukke programmer ned for godt befindende etc.”

Det lyder lidt som min iPhone (3G), der skranter noget så grusomt med det nyest tilgængelige styresystem. Så en udskiftning kommer nok på tale indenfor alt for længe, men de der designertelefoner kan sgu’tte få mig op af stolen.

Prada-LG telefonen minder mig lidt om Aston Martin Cygnet, hvis man skal drage en analogi til bilernes verden.

Reply
Anonym 30. december 2011 - 10:08

Jeg overvejer at se nærmere på en Windowstelefon – eller i det mindste at teste en. Android virker fornemt, Apple egentlig også, men jeg mangler at prøve en Windows… 🙂 Tak for feedback – og held og lykke med den nye, hvad det så end bliver.

Reply
Anonym 30. december 2011 - 10:12

Jeg ved ikke, hvordan det er gået med de tidligere Prada versioner – men hvis det ikke som minimum er gået nogenlunde, så tror jeg ikke, at man blev ved.

At være udrustet med Prada eller et andet mærke fra top til tå, ser jeg heller ikke som noget plus – men jeg tror, at telefonen ligger over “entry level” budgetet. Uden at være helt sikker på, hvad den kommer til at koste.

Hvis Prada modellen var billigere end en tilsvarende uden logo, ville du så vælge den fra pga. logoet? J

Reply
Steffen 30. december 2011 - 13:03

Det er et rigtig godt spørgsmål…

Jeg bryder mig generelt ikke over unødig branding (siger jeg imens jeg sidder med en MBP og en iPhone for an mig), hvis vi taler rent æstetisk, så ja, men hvis det bare er arbejds / ekstra telefon, så ville jeg nok ikke, ved mindre vi taler 100kr etc.

Omkring at være klædt i det samme mærke fra top til tå, ser jeg ikke noget problem i så længe man ikke er pakket ind i logoer og ligner en omvandrende reklame søjle.

Som vi alle ved, så taber telefoner værdi som kun sten og Alfa Romeo kan gøre lige, så inden for kort tid, vil den være nede i et prisleje, hvor det bare er en telefon med et logo og ikke “the prada phone”

Reply
Mads Windeballe 29. december 2011 - 14:53

Samarbejdet mellem NN.07 og Sjöö var FANTASTISK 🙂

Dette samarbejde derimod er noget skrammel. :/
I en tid hvor alle køber Iphone eller en Android baseret mobil, er dette spild af tid.(Windows har indtil nu ikke bevist noget som helst på mobil fronten, med deres andre styresystemer).

Derudover syntes jeg også, at Prada sælger ud ved et sådan samarbejde som dette :/

Det er en om’er…

Men ud over det, Fortsat god dag 😀

Reply
René Hjortborg Bjørnskov 29. december 2011 - 16:14

Telefonen er Android baseret

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk