Home Gæstebloggere Det kan ske, at det kan "knive" med en gaffel

Det kan ske, at det kan "knive" med en gaffel

written by Nicolai Klingenberg 12. januar 2012
Pin It

I går handlede det om en restaurantoplevelse, og en sådan kan være lidt at en prøvelse, hvis man er lidt rusten i, hvordan og hvorledes man skal gribe det fremlagte bestik an. Og hvad med glassene? Gæsteblogger Christiane Vejlø, der står bag sitet Elektronista.dk, har fundet en app, der kan minder dig om bordets do’s & dont’s.

Hvordan er det nu med de regler ved bordet...

Der har tidligere været efterspurgt lidt tips til bordets glæder og regler – jeg var kort inde på disse og lidt om at være gæst i nytårguiden (den kan du også benytte dig af udenfor december måned, og du finder den her), men jeg vil nu overlade det skrevne ord til Vejlø:

Damerne først.. Den burde sidde på rygraden.

Hvis du nogensinde har siddet overfor ti stykker bestik, fire glas og tre tallerkner og også været lidt forvirret, så får du en håndsrækning fra denne etikette app. Du finder billeder og beskrivelser af vinglas og forskellige borddækninger med forklaring af hver eneste genstand. Se også hvilke bestiksignaler, du skal sende, hvis du “holder pause” eller “er færdig med at spise”. Og hvordan er det lige, man lægger servietten, når middagen er afsluttet?

Og der kom svaret på dine (bord)bønner!

Læg dertil gode råd om, hvordan man er den perfekte vært eller gæst, hvordan man bør agere til jobinterviews, hvordan man dyrker optimal networking, og hvordan man holder den gode stil i andre kulturer. Etiquette Avenue koster 18 kr i Apples app store – læs mere her.

Tak til Vejlø, som du kan besøge her.

Pin It

You may also like