I går handlede det om en restaurantoplevelse, og en sådan kan være lidt at en prøvelse, hvis man er lidt rusten i, hvordan og hvorledes man skal gribe det fremlagte bestik an. Og hvad med glassene? Gæsteblogger Christiane Vejlø, der står bag sitet Elektronista.dk, har fundet en app, der kan minder dig om bordets do’s & dont’s.
Der har tidligere været efterspurgt lidt tips til bordets glæder og regler – jeg var kort inde på disse og lidt om at være gæst i nytårguiden (den kan du også benytte dig af udenfor december måned, og du finder den her), men jeg vil nu overlade det skrevne ord til Vejlø:
Hvis du nogensinde har siddet overfor ti stykker bestik, fire glas og tre tallerkner og også været lidt forvirret, så får du en håndsrækning fra denne etikette app. Du finder billeder og beskrivelser af vinglas og forskellige borddækninger med forklaring af hver eneste genstand. Se også hvilke bestiksignaler, du skal sende, hvis du “holder pause” eller “er færdig med at spise”. Og hvordan er det lige, man lægger servietten, når middagen er afsluttet?
Læg dertil gode råd om, hvordan man er den perfekte vært eller gæst, hvordan man bør agere til jobinterviews, hvordan man dyrker optimal networking, og hvordan man holder den gode stil i andre kulturer. Etiquette Avenue koster 18 kr i Apples app store – læs mere her.
Tak til Vejlø, som du kan besøge her.
6 comments
Det gør ondt i mine tjener øjne at se det billede med opdækning ! :O Der er de første 10 fejl vis man skal dække korekt op :O !!
Hej Line!
Tak for feedback – ved nærmere eftersyn kan jeg godt se, der er noget, der ikke hænger helt sammen. Det er dog ikke min borddækning, men du må meget gerne komme med dit input på nk@my-pleasure.dk – kunne det dog tænkes, at der er forskellige varianter af opdækning, når man taler USA og Europa`?
Hej Line!
Tak for feedback – ved nærmere eftersyn kan jeg godt se, der er noget, der ikke hænger helt sammen. Det er dog ikke min borddækning, men du må meget gerne komme med dit input på nk@my-pleasure.dk – kunne det dog tænkes, at der er forskellige varianter af opdækning, når man taler USA og Europa`?
Og jeg vil gerne henvise til Tjenerbogen, der er vejledninger til alle typer retter og hvor det skal ligge, og ligger man bestik på til en ret, så skal der også vinglas på til retten, og hovedrets bestik skal ALTID være størst og ligge inderst og kommer der en oste- eller grønsagsret efter hovedretten, så har man bestikket a part og det skal først på bordet lige inden osten eller grønsagsretten serveres. og det må aldrig være mere end 2 knive liggende ved siden af hinanden. Skal man bruge kniv og gaffel til den første ret kan man ligge det sammen på skrå i højre side. + der mangler et vandglas…..
Og jeg vil gerne henvise til Tjenerbogen, der er vejledninger til alle typer retter og hvor det skal ligge, og ligger man bestik på til en ret, så skal der også vinglas på til retten, og hovedrets bestik skal ALTID være størst og ligge inderst og kommer der en oste- eller grønsagsret efter hovedretten, så har man bestikket a part og det skal først på bordet lige inden osten eller grønsagsretten serveres. og det må aldrig være mere end 2 knive liggende ved siden af hinanden. Skal man bruge kniv og gaffel til den første ret kan man ligge det sammen på skrå i højre side. + der mangler et vandglas…..
Og jeg vil gerne henvise til Tjenerbogen, der er vejledninger til alle typer retter og hvor det skal ligge, og ligger man bestik på til en ret, så skal der også vinglas på til retten, og hovedrets bestik skal ALTID være størst og ligge inderst og kommer der en oste- eller grønsagsret efter hovedretten, så har man bestikket a part og det skal først på bordet lige inden osten eller grønsagsretten serveres. og det må aldrig være mere end 2 knive liggende ved siden af hinanden. Skal man bruge kniv og gaffel til den første ret kan man ligge det sammen på skrå i højre side. + der mangler et vandglas…..