Home Ure En læser og hans ur – del II

En læser og hans ur – del II

by Nicolai Klingenberg

Dagens indlæg omhandler en læser og hans ur – vi skal tyve år tilbage i tiden, men inden da også over indlandsisen, og så er der noget med en omgang andefedt, der har gjort ejermanden nøgen i et stykke tid. Mød Peter – og hør, hvordan en skilsmisse også spiller en væsentlig rolle for hans valg og køb, men også lidt om velovervejet signalværdi.

Peter og hans tro følgesvend - altså uret...

Hvordan opstod din interesse for ure?
– Jeg ved faktisk ingenting om ure, men: “Een gang i sit liv bør en mand købe et ur der, i det mindste, koster det samme som en månedsløn”, sagde min far en gang til mig. Selv købte han et Omega Seamaster tilbage i 1953, et ur der blev leveret pr. faldskærm over indlandsisen fra en PBY Catalina, da han var i Siriuspatruljen i Grønland. Et ur jeg har haft i en del år, men som desværre blev stjålet  ved et indbrud her på residensen i 2011. Skodtyv!!!

Selvom du ikke mener, du ved noget om ure, så købte du for år tilbage et Rolex – i hvilken anledning?
– Min urhistorie: Skilsmisse 1992, solgte hus, bil og forretning og arvede 300.000 i gæld samt et mindre lager af metervarer fra eks’en”¦Et års tid senere, da hele molevitten betalt og jeg var gældfri, havde jeg en en sum penge tilbage ( en 25.000 var det vist ?), i hvert fald lige præcis nok til at købe et Rolex GMT, hvilket jeg så gjorde: Jeg hævede pengene i kontanter, trillede ind til Klarlund, pegede på det ur, jeg ville ha’ ( med presidentlænke ), hev pengene op af lommen, tog det på, betalte og gik igen. Det tog ikke meget mere end ti minutter, og jeg har aldrig fortrudt det siden.

Lettere omtåget - og måske med et par ridser, men det kan uret og ejeren godt holde til.

Og hvorfor lige Rolex?
– Kan huske Rolex-ure lige så langt tilbage som jeg kan huske ure. I min provinsby kunne man købe Rolexure hos byens førende urmager, ‘dykkerure’ som jeg troede alle den slags ure var dengang. De var store og seje og så havde de knapper på! Og en krans! Det var cool i en tid hvor det ellers var fimsede Certina’er og tacky Timex’er man så overalt.

Hvilke tanker gjorde du dig om valget?
– Ens valg af ur er lidt ligesom spørgsmålet af valg af tryllestave i Harry Potter, hvem vælger hvem? Det er et signal, man sender om, hvordan man ser sig selv, i dette tilfælde: Robust, til at stole på og klarer nok et par slag og en rids”¦Eller ti”¦Samtidigt var det i sin tid også et trin i en art proces, der gik ud på, at gøre tiden til min ven: Der havde været lidt rigeligt tryk på! Og ja, jeg havde nok arbejdet lidt for meget, og nu var det tid til at forsøge at slappe lidt af, se fremad og nyde tiden mere.

Men er uret så URET, eller…?
– Der er da altid et par ure på ønskelisten; alt fra et B.R.M, IWC, Omega, Tag Heuer og så til forfinede og komplicerede klassikere som Chopard og Patek Philippe. Eller sågar Richard Mille…Men skulle der noget nyt kræs til håndleddet, og vandt jeg i lotto, så må jeg lettere blussende indrømme, at jeg har en eller anden underlig forkærlighed for Rolex Daytona i stål, – hvilket nok skyldes en tidlig prægning på Paul Newman og motorsport”¦

Så godt som clean - før uheldet var ude...

Har du en plan med uret?
– Jeg håber selvfølgeligt at GMT’en kan gå videre i familien – lige nu er det dog til megaservice hos Klarlund efter et freak andefedt-uheld i julen, hvor jeg fik andefedt ind i det da jeg tabte det ned i næsten kogende andefedt”¦Urmageren siger det overlever, hvilket jeg håber, for jeg går faktisk og føler mig lidt nøgen uden”¦

Har du et ur, som har en historie eller kunne du blot tænkte dig at dele historien bag uret? Så send en mail på nk@my-pleasure.dk – og du kan selvsagt være anonym.

Der har tidligere – og for alt for længe siden – været bragt en anden historie om en læser og hans ur, som du kan se her.

You may also like

5 comments

Hans 20. januar 2012 - 16:19

Fimsede Certinaer, du har vist set de forkerte min ven. Din lille gmt kan gemme sig under min Certina fra 1970……

Reply
Anonym 20. januar 2012 - 17:26

Hans – send mig en mail på nk@my-pleasure.dk, så viser vi varen og fortæller historien. 🙂

Reply
Brian Haagh 20. januar 2012 - 21:23

God historie! Og fedt at se at det bliver brugt til alle formål 😉

Reply
Gyldenløve 20. januar 2012 - 23:03

Er det mig der ser forkert eller har gmt en ikke jubilee lænke frem for president som der står skrevet ?

Reply
Anonym 21. januar 2012 - 01:45

Hov – teksten kom vist hurtigere på end fotos, men jo. Jubilee it is. 🙂 Tak!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk